{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto Freja 2002

2.517 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Merethe N
Kvinde | 28 år | Oprettet: 26. feb 2007


Pinto Freja

Fødselsår:
2002
Højde:
Dejlig kat. 1 pony. Ca. 143-145 cm.
Temperament
Hun er ivrig når man rider hende, især til springning. Der pruster hun ofte rigtig meget når vi begynder at galopere. Hun ELSKER at ride tur, og det er også derfor hun grundliggende er distancepony. I naturen er hun meget glad og ivrig. Det kan næsten kun gå for langsomt.
I boksen er hun rigtig sød og rolig, man kan gøre næsten alting med hende. Når man kommer ind i boksen til hende, er hun rolig og imødekommende.
Overfor andre heste er hun for det meste sød, men hun kan også sagtens være en gimpe, hvis det er det hun er i humør til. Jeg ved godt folk vil sige det er fjollet, at jeg mener det her, men jeg har flere gange oplevet at hun er blevet jaloux, hvis hun ved, at jeg har brugt tid på andre heste end hende. Det galt især da jeg havde Rosa og Freja samme sted og skulle passe dem begge hver dag.
Freja er en enmandshest, i den forstand at hun knytter sig rigtig meget til en bestemt person og godt kan være reserveret overfor andre. Nu er det ikke længere i så høj grad som da vi købte hende for snart mange år siden. I starten var Freja både min og min søsters pony og det havde hun det lidt svært med. Fremskridtene kom først i rigtig stor grad da hun helt blev min, for så skulle hun ikke skifte rytter, ridemåde o.s.v. hver anden dag.
Gangarter
Hendes gangarter er hurtige. Når hun får lov til at skridte afsted med løse tøjler har hun travlt. Hun skridter med korte, hurtige og ivrige skridt. Det er dog muligt at få hende til at slappe af, men dressur gør vi ikke så meget i, så det bliver ikke trænet ret meget.
Hun kan trave i alt tempi fra både helt langsom arbejdstrav til hurtig fritrav eller bare hendes normale distancetrav hvor hun nemt kan følge med de store heste. Det er der flere ryttere der er blevet imponeret over, ude på ruterne til distancestævner.
Hendes galop er efterhånden ved at være god. Hun har fået nok balance til at man kan ride i arbejdsgalop nu, kan lave små volter og er til at springe på, på en almindelig bane. Det har været svært tidligere, fordi hun har været nødt til at galopere hurtig p.g.a. hendes balance. Jeg er stolt af den udvikling vi sammen har været igennem.
Stævner
Freja og jeg har været til en del stævner. Vi har redet mange distancestævner, en del springstævner, men kun meget få dressurstævner.
Distance:
2011:
Midt i distancesæsonen 2011 lå Freja og jeg som nr. 1 på ranglisten over ikke-pointgivende km. Ikke-pointgivende km er de km man rider til stævner når man ikke har rytterlicens. Uden rytterlicens kan man kun starte klasser op til ca. 40 km. Længden af klasserne er forskellig fra stævne til stævne. Vi skiftede over til pointgivende klasser efter sommerferien fordi jeg tog min rytterlicens der. Det endelige resultat efter sæson 2011 er: Ikke-pointgivende: rang 14, 88 km. Pointgivende: rang 81, 87 km. Jeg er selv ret godt tilfreds. Vi havde en super god sæson, fik redet nogle lækre ture, mødt nye flinke ryttere og sluttede da også af med en ret god over-all-rang hvis jeg skal sige det selv :p

2012: 86 gennemførte pointgivende km.
Feldborgridtet LB 42 km/15,35 km/t 4. plads

2013: 461 gennemførte pointgivende km. Nr. 2 på ranglisten over flest gennemførte stævne km. Kun 19 km fra at være nr. 1.
Aaskov-Ridtet LA 51 km/12,64 km/t
Dronninglund LA 68 km/9,8 km/t
Hippoaden MA 80 km/11,42 km/t 1. plads og vinder af Bedste Kondition. Vores første MA
Romridtet LB 43 km/13 km/t
Ravnholt Ridtet 2013 LA 58 km/13,24 km/t 1. plads og dermed vinder af Young Rider Mesterskabet
Hedelandsridtet MA 80 km/12,8 km/t 1. plads
Feldborg Ridtet MA-Jysk mesterskab 81 km/11,36 km/t

2014: Det var meningen at vi skulle ride 120 km i Aaskov, 80* km i Kronborg og dermed være kvalificeret til DM 120 km i Hippoaden. Pga en lille ulykke hvor Freja snublede, landede på mig og knuste mit bækken i slut feb 2014, bliver det nok ikke til noget. Men vi vender stærkt tilbage!

Hippoaden LC 25 km/10 km/t
Københavner Ridtet CEI* 80 km/11,2 km/t Vores første internationale klasse

Hun har startet op til LB for pony/LD for hest i springning med placering.
I dressur har vi i 2013 debuteret med LB3 og LA1 dressur.
Stamtavle
Køn
Freja er som navnet hentyder en hoppe
Bemærkninger
Freja er min stjerne, min ven og mit livsmod. Hun er smilet på mine læber og det bedste der nogensinde er sket mig!
Jeg har haft hende siden august 2008. Der er virkelig sket en positiv udvikling i den tid, og når jeg tænker tilbage kan jeg komme i tanke om mange gode minder sammen med Freja. Bl.a. sommerferie med hestene og familien ved Løkken 2011, distancesæsonen 2013, alle stævnerne men ikke mindst alle hyggestunderne derhjemme!
Kommentér på:
Pinto Freja
Annonce