{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Taagerods smiley 2009

2.479 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

sofie amalia b
Kvinde | 21 år | Oprettet: 27. apr 2008


Dansk Varmblod Taagerods smiley

Fødselsår:
2009
Højde:
ca. 165
Forår 2013 - Har nu målt hende til 163 men håber da stadig bliver lidt større
Temperament
Hun er opmærksom og skal altid undersøge ting (hvilket tit ender med at hun står og gumler på det)
Hun tager nye ting rigtig pænt.

Smiley er nok den mærkeligste hest jeg kender, for eksempel er hendes yndlingsgodbidder polo mints og banan skræller :-D
Gangarter
Skridt, trav og gallop.

en dag på efterskolen havde vi tema-aften om eksteriørbedømmelse hvor der var en fra landsvidencenteret hest ude og fortælle, og for at have nogle eksempler fremviste vi tre (af elevernes) unghopper, der var Smiley selvfølgelig også med ( hun var jo den yngste på skolen;-) )
For det meste fortalte han om hvad man var glad for at se og hvad der kunne være anderledes for at få en bedre bedømmelse/point, gangarterne gav han karakter og forklarede hvorfor, men jeg hørte ikke smileys karakter for skridt og galop, fordi jeg trak hende selv i skridten og jeg prøve virkelig at få hende til at skifte volte i galoppen (uden held, skøre hest :-b)
Men traven sagde han at hvis hun havde været lidt mere afslappet havde hun fået 9
(forståetligt nok da hun lige havde stået og se den tidligere hoppe fyre den maks af i bukkespring ;-) )
Stævner
Stævnestatistikken er indtilvidere ret god for hende, vi ret kommet hjem med en rød roset næsten hver gang! ( udgik i 4 års championat 2013, pga. manglende basis vaccination :-( ups... Det er selvfølgelig i orden nu :-) )

12.12.2012
Smileys 1. stævne! :-D (Ålestrup Naturefterskole)
LD1 - 66% 1. plads
LC1 - 64% red uden for klasse men højest procent ;-)

05.05.2013
ANE CUP (Ålestrup Naturefterskole)
LD2 - 73,33% 1. plads (Vandt med fem procent! :-D)
LC1 - 69,167% delt 1. plads (Der var desværre en del taktfejl fordi vi ikke helt kunne blive enige om gangarterne, men jeg er glad for resultatet:-) )
Vi vandt ANE cuppen i dressur for hest, så stolt af lille Smiley:-D

Vi har redet vores første jagt d. 22 September. på Langeland, Tranekær
Hun sprang det hele, og så lige et par vandpytter ;-) og hun hørte fint efter hele vejen.

Også til Julejagten i langesøskoven var hun utroligt sød og sprang det hele, selvom der var et tidspunkt hvor hesten lige foran os hoppede til siden ved et højt spring, så hun blev nød til at bremse og min hjelm gled ned for øjnene, men lige så snart der var plads til det hoppede hun, mens jeg rettede på hjelmen :-p


Klubstævne på Odense Rideskole
LB1 til 66,9% 1.plads og klubmester for LB
LC3 til 67,02% 1.plads og klubmester for LC
2 X KLUBMESTER! :-D

Broløkke sportsrideklub d. 6/8 2014
LB2 69,0%
LB3 67,?%
Jeg startede to gange i samme klasse og fik 1. og 2. pladsen

Klubstævne på Odense Rideklub d. 31.05.2015
LB3 b 74,3% og en 1. plads

Millinge Rideklub d. 4.7.15
Vinder af LA-klassen og Jubilæumscup

Killerup Rideklub d. 29.8.15
1. og 2. plads i LA-klasse
La1 68,15%
La2 69,14%
Stamtavle
Far:
Sixten langholt
Farfar:
Stedinger
Farfars far:
Sandro hit
Farfars mor:
Bold fantasy
Farmor:
Vanessa langholt
Mor:
Safiera
Morfar:
Ahoy
Mormor:
Kora
Mormors far:
Tamboerijn
Mormors mor:
Marieke


Køn
Hoppe
Bemærkninger
Jeg fik Smiley Fredag d. 20 April.

Hun havde rytter på for første gang to uger inden jeg fik hende, nu har hun været redet i 3 1/2 måned.
Hun er utrolig lærenem, hun forstod signalet for schenkelvigning næsten allerede dagen efter.

Vi har redet både inde og ude, på markvejen og almindelig vej, og så har vi trukket tur i kolonihaverne. Hun tager bare det hele så pænt, det er kun køer og små børn på trampoliner der er lidt farlige.

Også i stalden er hun rigtig sød, fx. når jeg vasker hende står hun helt stille og jeg kan nærmest sidde og læne mig op ad hendes ene ben mens jeg vasker et andet.
Når jeg sadler af kan jeg godt bare lade hende stå selv mens jeg ordner hende.
Det er kun når vi trækker på staldgangen hun gange er lidt irriterende, nogle gange synes hun nemlig at hun skal have alle de grimer, der hænger der, med sig.

Efter sommerferien tager vi på efterskole, det bliver en udfordring meen jeg er sikker på hun nok skal opføre sig fornuftigt.
Vi får i hvert fald en masse oplevelser i fremtidenNu har vi været på efterskolen i 5 uger og hun tager alting rigtig pænt. Hun har også fået sig en rigtig god ven som hedder Bess Wunder, de står altid sammen på folden og når de får øje på hinanden, efter fx har været inde og ride, skal de lige vrinske til hinanden.

Vi var med hestelinjen på linjefagstur sidste uge (4. uge på efterskolen), hvor vi var i blokhus (ved vesterhavet).
Vi red i skoven, sommerhuseveje, Landeveje (med traktore osv.), op og ned ad stejle bakker, i kliter og på stranden. Der var intet som skræmte hende, kun nogle gange hvis bølgerne lave snigangreb på hende, lavede hun et forskrækket spjæt.

I 5. uge var vi med til løsspringning. Vi startede med at trække hende over bomme inden inden hun selv fik lov. Da springene så blev sat op rev hun, i forhold til de andre heste, rinelig meget ned. Men det var første gang hun sprang så jeg ere stadig stolt af min lille babyhest ;-)

Senere på året skiftede vi til at ride undervisning i spring ( det skal lige siges at hun ikke var indsprunget og jeg heller ikke rigtig har prøvet det før) Det gik over al forventning! Altså, det så måske ikke vanvittig elegant ud og vi fik da også revet lidt bomme ned, men hun var simpelthen så cool hun sprang alt jeg bad hende om. Bare anden undervisning skulle vi springe en "mur", hun tøvede ikke det mindste :-)

Vi har også været til et par jagt efter at være komme hjem igen. Den første jagt var i Tranekær, hvor vi begge havde det vildt sjovt, og som sædvanlig sprang hun alt jeg styrede hende på, plus et par vandpytter.
Til den anden jagt i Langesøskoven skulle vi springe (eller gå ned igennem) en grøft. Det turde hun ikke, men det er hun kommet over. En dag da jeg skridtede af for lange tøjler, red jeg mod en grøft, som jeg regnede med at hun ville gå uden om ( dvs 30 cm til siden) som hun plejer, men næh nej hun skulle selfølgelig hoppe når jeg sad der uopmærksom og snakkede med en veninde som red med på sin pony (der stille og roligt gik udenom som de plejer).


Kommentér på:
Dansk Varmblod Taagerods smiley