{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Sille [Tidl. hest] 2008

1.164 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mette N
Kvinde | 27 år | Oprettet: 3. okt 2011


Anden særlig race Sille

Fødselsår:
2008
Højde:
140cm.
Temperament
Super sød og venligsindet
Gangarter
3 super flotte gangarter, hun har en stor galop taget hendes størrelse i betragtning
Stævner
vi har endnu ikke deltaget i stævner
Stamtavle
ingen stamtavle
Køn
hoppe
Bemærkninger
Yderst dominerene pony

Hun ved hvad hun vil og hun retter sig ikke ind under de andre hvis ikke hun finder det nødvendigt,

vi har det fedeste bånd, jeg fløjter eller pifter så vrinsker hun lige til hun kan se mig, er hun på fold så kommer hun mig galopperene i møde.
Er der andre på folden med hende af heste, så jager hun lige dem væk først, for hun ved godt hvem jeg er <3 Super dejligt.
Vi kom skævt ind på hinanden med lange magtkampe om hvem der enlig bestemmer. Det kostede næsten 2 timers magtdemonstration hver dag, de første 14 dage, men nu har vi det fedeste forhold.

Forstået på den måde at hun var en sur og tvær pony, når hun stod i boksen og man kom, så farede hun ud af sit lille vindue med ørerne helt nede og med blottede tænder, og den attitude blev ved når hun stod på staldgangen, hun bed og sparkede efter mig når jeg gik og puslede om hende. (hun var i det hele taget ikke en rar pony)
den her måde at te sig fortsatte når vi gik på banen og arbejdede, når man trak helt almindeligt med hende i et trækketov så kastede hun hovedet frem og tilbage i en karlsmart-aktig holdning 'jeg er altså bare lidt mere end dig'
Da jeg begyndte at lære hende at longere så var hun stadig en pony der ikke ville lytte, hun satte af sted i den vildeste galop med store buk og midt i det hele drejede hun bare ind mod en og så overhovedet ikke hvor man var henne.
Alle de her ting var de første 14 dage med til jeg mange gange dagligt overvejede om jeg kom til at kunne magte hende, eller om jeg måske var nødsaget til at opgive hende.
Men da jeg var nået der til at hvis det ikke gik godt og hun stadig var 'vild' og dum så ville ejerne få besked om at den var for meget for mig (hun og jeg startede vores tid sammen med hende som en lånepony)
Men som ved et trylleslag da vi havde longeret i 20-30 minutter så pluslig vendte hun det inderste øre ind mod mig, trak hovedet ned og smaskede ud i det blå. jeg havde aldrig set en hest gøre sådan ud over når jeg havde læst det så tit i mine bøger.
Jeg testede det og gav hende lov til at komme ind til mig, hvor jeg tog snoren af hende og bare 'gik min vej' hun var hele tiden en meter fra mig, aldrig mere end det og vi gik rundt på vores lille bane i 15 minutter cirka.
Så samlede jeg alt hvad vi havde brugt på banen, og gik ind med Sille-pigen med helt ny energi og gåpåmod.
Og nu, næsten 6 måneder senere,
hun kommer stadig ud af sit vindue med ørerne helt tilbage, men ikke længere med blottede tænder.
hun kan stadig eksplodere i en vild og uhæmmet galop i longen, men nu er det kun når hun får lov.
på staldgangen sparker hun stadig lidt efter mig, men det er meget lidt nu.
fløjter jeg en gang så vrinsker hun til velkomst og kommer mig galopperene i møde med ørerne fremme (på fold) det er jo super dejligt, og er ikke noget jeg vil undvære den dag i dag :)

Da hun ikke må være her som Handlinger er hun flyttet over i *anden særlig race* men jeg ved hun er ægte Haflinger, da jeg kender både mor og far.

06-09-12
Blev man lige stolt af ponyen i dag?
Jeg har lige fået min pony hjem efter tilridning i en måned :)
Nu har jeg så valgt at lave en uge nu hvor vi kun går ture sammen og så fra mandag begynder vi at ride for alvor sammen, for hendes ryg lige kunne få en pause :)
Vi gik op i byen og for første gang uden andre heste, kun en knallert der skød med udstødningen 2 meter bag hende fik kategorien MEGET farlig :) men ikke værre end at da hun kunne se den, så var det okay :) STOLT er man vel

22/10-12
Så har hun snart været redet hver dag i en uge, og hun bliver bedre og bedre.
Vi rider hver dag ca. 2 uger endnu og derefter vil vi ride hver 2 dag en uges tid hvor efter vi tager en uges pause fra alt ridning hvor vi bare går sammen, går ture og leger sammen.
Hvorefter vi regner med at genoptage ridningen hver 2 dag igen.


Kommentér på:
Anden særlig race Sille