{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Schnell's Do-Do 2007

2.392 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Pernille J
Kvinde | 38 år | Oprettet: 11. jun 2010


Dansk Varmblod Schnell's Do-Do

Fødselsår:
2007
Højde:
1,68 men vokser stadig :)

D. 11.03.2013:
Do-Do blev målt i dag til 1,72 m. Nu behøver hun egentlig ikke vokse så meget mere ;)
Temperament
Do-Do er en ekstrem rar og opmærksom hest. Hun elsker at nusse når vi strigler, især når hun bliver børstet i hovedet.
Når hun skal have hovene renset, kan hun godt finde på at nappe mig bagi- så lidt gavtyv er der også over hende! :-)

Hun er utrolig nem at styre på stemmen og 'hører' efter når jeg siger noget til hende. Hun kan være frisk, når hun bliver udsat for nye ting. Men hun gør ikke noget for at stikke af, eller bukker. Hun 'vågner' bare ekstra op!
Hun er virkelig nem og har et super godt temperament- en rigtig 'pleaser'!

Gangarter
Stor skridt over middel- skridter 3-4 hovbredder over, og har god balance!
Flyvende trav, med god bæring- mangler at komme ind under sig, da hun jo stadig er meget ung. Hun er fantastisk at sidde på i trav!
Meget stor galloperende, hun mangler stadig balance og bæring, men er ved at komme efter det ;)

Karakterer fra følbedømmelse 5/8-2007 Wilhelmsborg:
Type: 7
Rammer: 7
Fundament: 7
Skridt: 6
Trav: 7
Galop: 8
Helhedsindtryk: 7

Stævner
D stævne Hodsager
* 03.07.2014 LA1 - 68,889% (1. plads)
* 03.07.2014 LA2 - 64,31 % (7. plads)
Samlet 1. plads (LA1 og LA2 var slået sammen)

* 04.07.2014 LA1 - 65,185 % (4. plads- 1. uplaceret)
* 04.07.2014 LA2 - 67,586 % (1. plads)
Samlet 2. plads (La1 og LA2 var slået sammen)
Hold da op! Efter hun har fået nyt bid og en kærlig omgang af hestefys Karin, har hun fuldstændig forandret sig.
Hun var helt kanon i den første LA1- lavede ingen fejl, bortset fra en taktfejl i nr. 2 øgning! Hun fik bla. 8 for gangarter og sit skridtprogram :)
I den første LA2 var hun lidt flad- træt, og lavede et fejl anspring til galop, der trak ned på den næste øvelse også! Desuden var der gået ild i stalden ved siden af dressurbanerne, så der var en del postyr omkring os! Hun tog det rigtig pænt, synes jeg! Banen var ret tung, men hun er allerede blevet bedre og gik ikke på næsen som hun ellers har gjort til de sidste par stævner!
Den anden LA1 bar meget præg af at hun var træt efter torsdagens to klasser... lavede ikke nogen fejl som sådan, hun var bare træt og flad, og lidt svær at ride nok bæring i.
I anden LA2 vaglte jeg at satse. Jeg red en vis legemesdel ud af bukserne og bar hende igennem hele klassen- hvilket gav pote! Desværre lavede hun samme fejl som dag 1, med forkert anspring til galop, men det fik vi hurtigt styr på igen! Hun fik følgende kommentar fra dommeren "flot program"!
Jeg var sidssygt stolt af hende, hun kæmpede sig gennem begge klasser og blev samlet nr 2!!

C Stævne Skive
* 21.06.2014 LA2 - 62,24%
Her havde vi en rigtig god tur- der er nu styr på tungen (hendes kæbe var låst, og jeg har købt nyt HS bid).
Hun var vildt god på opvarmning, og lavede alle sine ting :)
Desværre var banen vi skulle ride klassen på, meget tung. Hun har endnu ikke bæring til at klare tunge baner, så hun faldt igen på næsen for mig. Kommentar fra dommer "God høj- men bliver for dyb"! Jeg var nu stadig meget tilfreds- når hun har bæringen skal hun sagtens få højere karakterer på de dybe baner også :)

C Stævne Morsø
* 30.05.2014 LA2 - 58,5 %
Vi bøvler stadig med tungen, banerne var faktisk okay. Men når hun går og trækker tungen op, falder hun på næsen, så der var ikke meget trav i hende, hvilket også ses på resultatet. Vi blev heldigvis lang fra sidste- hun blev nr. 16 ud af 24 ryttere så vidt jeg husker, så det er ok! Hun skulle have gået en LA3 om lørdagen- jeg valgte at melde fra, da jeg ikke synes hun skal gå flere stævner før der er styr på tungen!

D Stævne Ikast MAXI CUP individuel
* 24.05.2014 LA1 - 62,5 %
* 24.05.2014 LA2 - 65,3 %
Hun er begyndt at trække tungen op, hvilket desværre kan ses på resultaterne til dette stævne. Desuden gloede hun rigtig meget i første klaae- det var heldigvis ikke så slemt i anden klasse.
Til trods for et knap så god resultat, blev vi samlet nr. 3 i cuppen, og fik en fin pokal med os hjem :)

C Stævne Holstebro
* 18.05.2014 LA2 - 0%
Kom slet ikke af sted da damen pludselig ikke gad gå op i traileren- brugte 1 time på at læsse!!! Ihh altså, der skal trænes trailer læsning inden næste stævne (om en uge!!). Turde i øvrigt ikke at ta chancen og køre derned alligevel, da jeg skulle alene afsted og jeg var bange for jeg ikke kunne få hende med hjem igen! Desuden ville jeg kun have 40 min. fra ankomst til start, synes ikke det var lang tid nok til opvarmning!! Slet ikke når dette var årets første udestævne!

D Stævne Skive - NIVEAU
* 26.04.2014 LA1 - 67,9 % - samlet 3. plads
* 26.04.2014 LA2 - 66,9 % - samlet 5. plads (1. uplaceret)
Rigtig gode ture, hun var meget koncentreret, og lavede alle sine ting. Tidsplanen smuttede dog for mig inden LA2'en og jeg nåede kun at varme op i 2 min.!!! Men det var ok, for inden LA1'en var klassen forsinket med 20 min. så der fik hun rigelig med opvarmning :)
Hun vandt både i LA1 og LA2 indivuduelt, men blev slået af en LA3 og MB0 equipage i total.

D Stævne Sydthy
* 12.04.2014 LB2 CUP - 58 %
Havde en sindssyg god opvarmning MEN hun var desværret kommet i byen med sin bedste veninde (fold makker og side makker i stalden), og de vrinskede på hinanden under hele programmet hviklet gav en dybt ukoncentreret hest at sidde på- mega pinligt i øvrigt!! :( Trods mit dårlige resultat endte vores hold på en 5. plads ud af 10, så det var meget flot :)

* 12.04.2014 LA1 - 65,2 % og en 2. plads (0,15 % fra en 1. plads hihi) :)
Hendes makker var taget hjem, og jeg havde en dejlig koncentreret hest med på banen. Hun gik rigtig fint til trods for hun var lidt træt- også derfor hun ikke fik mere. Men alt i alt var jeg rigtig tilfreds :)

D Stævne Holstebro
* 29.03.2014 LA1 - 67,9 % og 1. plads
Hun var super fin på opvarmning, og kiggede slet ikke inde på banen- det gav pote!!!

* 29.03.2014 LA2 - 67,5 % og en 3. plads
Igen en rigtig god tur, hun var desværre lidt træt, så fik kun redet rigtig til i galopprogrammet, men er meget tilfreds med resultaterne :)

C Stævne Sydthy
* 02.02.2014 LA1 - 60 %
Vi havde en god opvarmning, men hun var desværre meget ukoncentreret på banen. Hun var bange for både pynt på barierre og ved dommertårn! Meget fair dømt, mit ridt taget i betragtning!

* 02.02.2014 LA2 - 61,2 %
Jeg fik i anden klasse redet lidt mere til, og rettet hende bedre ind. Det gav lige lidt mere, og det var også denne gang fair dømt!
D Stævne Regionsmesterskab - Lem Rideklub
* 7.12.13 - LA1 - 60,7 %
Vi havde en super opvarmning, og en god start. Jeg tabte desværre en bøjle i den første kontragalop, og Do-Do blev forskrækket. Dette trak desværre en del ned. Hun var også en smule træt- bunden var ekstrem dyb og løs, så hun havde svært ved at træde ordenligt igennem, og få ryggen med!
Derudover synes jeg vi havde forbedret os en del siden stævnet i Thisted, men det gav desværre ikke så meget, som jeg havde håbet!

* 8.12.13 - LA2 - 64 % (debut i LA2)
Vi havde en kanon tur!!!! Alt hvad vi har trænet fungerede, og hun var top klar. Varmede knap så meget op og red mere til, hvilket gav pote!
Der var et par små fejl, og en enkelt kommentar fra dommer om et ønske om mere bæring ved øget tempo! Dette er netop hvad vi arbejder på, og var klar over at det måske kunne blive kommenteret.
Ellers gik hun som en drøm, lavede alle sine øvelser, og kiggede ikke på NOGET!!! Drømme debut på den lille pony :) :) :)

Fik ingen rosetter med hjem denne gang, men startede også mod trænede og øvede heste (Flere af dem med placeringer på distriktplan), men målet var også at komme ud og være med, og få et par gode ture, hvilket vi helt sikkert havde!!! - var godt klar over at vi ikke kunne slå et par MB heste hehe ;-)

C Stævne - Sportsrideklubben Thisted
* 12.10.2013 - LA1 - 60,57 % (mit mål var 60 %)
Vores debut på C niveau. Alt hvad vi har trænet med trailer osv. fungerede 100%!!
Der var desværre meget trangt på opvarmning. Hun var desuden ikke helt fremme på schenklerne, og jeg måtte styre for meget på tøjlen. Hun faldt derfor på forparten og "jabbede" mere end hun egentlig travede under selve programmet. Desuden var der en hest lige på den anden side af ridehallen, som kaldte 2-3 gange, dette hjalp heller ikke på hendes koncentration!!! Til trods for det, klarede hun sin debut super fint, der var flere gode kommentarer i kritikken, så alt i alt er jeg meget tilfreds med vores præstation. Vi ser frem til næste stævne, nu har vi lidt at arbejde hen imod :-)

D stævne - Julestævne Lem Rideklub:
* 08.12.2012 - LC2 - 64,7 % og 3. plads
Første stævne uden for klubben. Hun tog det hele SÅ pænt, kiggede stort set ikke og lyttede meget godt efter hvad jeg bad hende om- havde slet ikke forventet hun ville tage det så pænt den første gang på udebane! Jeg elsker den hest :-)

D stævne - Klubmesterskab NÆST:
* 01.09.2012 - LC1 - 64,5% og 2. plads
* 02.09.2012 - LC2 - 63,5% og 4. plads
Vores aller første stævne (dog på hjemmebane), men er stadig MEGET stolt af hende!
Stamtavle
Far - Uno Don Diego
FF - Dressage Royal
FM - Uno Fredericia
FFF - Donnerhall
FFM - Rosalie
FMF - Falkland
FMM - Tausendschoen

Mor - Red Devell á Schnell
MF - A-Dur
Køn
Hoppe, uden at være 'hoppet' !!
Bemærkninger
Jeg købte hende i juni måned 2012, da jeg efter mange overvejelser valgte at pensionerer min gamle dressurhest, Galant!
Min veninde hjalp mig med at finde hende. Jeg havde sagt på forhånd at min nye hest skulle være en vallak, den skulle ikke være rød, den skulle være stævnevant, og den måtte ikke være under 1,70 m.!!!
Do-Do opfyldte ingen af mine krav, men Christine insisterede på at jeg skulle ta ned og se hende på Stutteri Schnell. Hun havde kun været redet 3-4 gange i ugen, og var blevet tilredet sent- i januar 2012! Jeg var overbevist om at hun slet ikke var noget for mig, men jeg tog af sted alligevel!
Men skæbnen ville at jeg faldt pladask for Do-Do. Hun har det yndigste hoved, og er altid glad. Første gang jeg prøvede hende, var jeg slet ikke i tvivl! Den hest skulle bare være min!

Vi har siden juni lært hinanden godt at kende.
Første skridttur i det blå, gik som en leg. Man skulle tro hun havde prøvet det masser af gange før! Jeg har købt hende direkte fra avler, så hun har intet oplevet udover at være i ridehal!
Første stævne på hjemmebane gik også super godt, hun kiggede lidt men ikke mere end jeg kunne styre hende.

I den daglige træning er hun meget arbejdsvillig, og lærer utrolig hurtigt, når vi starter nye ting op. Hun er meget nem på benene, og let fortil! Jeg har hende på rideskole, hvor jeg rider hold om mandagen, samt to enetimer i ugen. Vi har ikke travlt, vi skal begge lære en del. Jeg vil hellere have en hest der er fuldstændig klar, og have brugt et år mere på træning og grundridning, end at starte forfra, fordi vi har presset for meget på!

Mit mål er, at hun skal gå M i dressur med mig, da det højeste jeg har startet indtil nu, er de små LA klasser på min gamle hest, Galant.
Hun kommer nok også til at springe lidt for sjov- løsspring på 1 meter er ikke noget problem for hende, og med A-Dur som morfar så må hun da ha lidt "springblod" i årerne :-)
Desuden vil det være en godt alternativ i vintermånederne, når der ikke er mulighed for at ride på tur i det blå!

Jeg overvejer desuden at få hende ifolet på et tidspunkt- sådan en fantastisk hest skal uden tvivl have en efterkommer!!

Do-Do er helt klar min drømme hest, og jeg håber vi får masser af gode år og glade stunder sammen:-)
Der vil løbende blive tilføjet stævne resultater og historier!!

D. 9/4-2013
Do-Do har stået stille en periode nu, da vi har haft problemer med sadlen. De ser nu ud til at være løst, og vi er gået i gang med ridningen igen.
Vi er begyndt på undervisning og det går super godt- hun er rigtig hurtig til at forstå hvad vi skal, og gør sit aller bedste:)

Desuden er hun pr. 1/3 blevet flyttet til en anden stald, hvor hun kommer på fold 10-12 timer hver dag, samt står i en åben stald med masser af frisk luft. Det har været den rigtige beslutning, for hun er meget mere tilpas nu, og ikke så urolig, som hun godt kunne finde på at være det gamle sted:)

Vi har desuden haft vores første tur i terræn, og det var en kæmpe succes! Hun har ikke været så meget ude og se nye ting, så det er virkelig skønt at have en hest som hende, der bare tager det hele som det kommer. Vi kunne skridte varm for lange tøjler, og trave og galoperer uden hun vippede med ørerne. Så "mor" er stolt af sin lille pony, hun tager alt nyt så pænt:)
Vi har også være på "bytur" et par gange, da den nye stald ligger i udkanten af en by, det siger hun heller intet til. Hun kigger, men sætter ikke et ben forkert:)

Alt i alt ser det ud til vi kommer til at gå en fantastisk sommer i møde:)

28/8-2013
Sommeren er på hæld, og min "lille" pony nyder livet i aller højeste grad. Hun har nu gået på døgn fold i ca. 2 mdr. og stortrives med det. Hun er omend endnu mere, end i foråret, faldet til, og er verdens største kællefis. Ingen kan gå forbi hende uden hun liiiige skal stikke mulen frem og hilse på- alle i hele verden kommer jo kun forbi for at snakke med hende, det er da klart!!! :-)

Vi har også trænet lidt løsspring- KÆMPE succes. Det er end ikke nødvendigt at sætte snor eller rigtige forhindringer op, Do-Do styrer skam selv på bommen, og spriger gerne en meter over... Det er dælme sjovt, synes hun :-) I den forbindelse har jeg bestemt at hun skal indspringes, og jeg har taget den første tur over en bom med hende i sidste uge- hun styrede selv på og sprang pænt henover som om hun havde prøvet det mange gange før. Det krævede dog 10-12 forsøg før hun kunne trave henover bommen, hvilket var min hensigt fra start! Det var simpelthen for sjovt at springe, til bare at springe traaaaave henover- hvor kedeligt moar! Men mon ikke det bliver en anden sag når vi begynder at sætte rigtige spring op, fortsættelse følger... ;-)

Desuden er vi stille og roligt startet op på dressuren igen efter sommerferien, og hun har taget godt på henover sommeren, så der er noget at tære af, når hun skal til at sætte muskler. Jeg glæder mig til et efterår hvor vi endelig skal til at træne fast (med krydsede arme, ben fingre mm. for at undgå flere uheld/skader)!
Mit håb er at nå et par stævner inden jul, så vi kan komme ud og "se os lidt omkring" :-)
Vi havde første undervisnings i går, og hun tog rigtig godt imod træningen, lysterede efter få forsøg og var meget opsat på at lave noget, så nu gir vi den gas :-)

10.12.2013
Sidder med det STØRSTE smørrede grin på læben :-D
Har simpelthen scoret mig verdens lækreste lille pony!!!

Vi har nu trænet fast siden august og Do-Do har forandret sig rigtig rigtig meget! Hun har nu fået muskler og en del mere bæring end før. Hendes mave "hænger" ikke mere, nu er ryggen virkelig ved at komme med op, så hun kan komme ind under sig og træde igennem bagfra!

Onsdag træner vi ved Dorte Nørskov, og en gang i måneden har vi Mette Ramondi ude til et kursus, hvor rytterens opstilling er i fokos!
Denne kombination fungerer super godt for os to.
Dorte er helt kanon til at hjælpe mig med at få bedre styr på den grundlæggende træning, og give få hjælpemidler med til min egen træning, der virkelig fungerer!
Mette hjælper med min opstilling. Uden den korrekte opstilling, fungerer hesten ikke optimal. Dette har jeg virkelig mærket på egen krop nu! (og på Do-Dos krop hehe :-)). Sidder jeg korrekt, laver Do-Do alle sine øvelser og yder 100%- sidder jeg derimod skævt, foroverbøjet, krumrygget, med benene for langt fremme, med for lange tøjler ect. (her kunne jeg virkelig blilve ved med at nævne dårlige vaner!!!!), ja, så dutter den lille pony pludselig ikke! Derfor har jeg nu fået en fidus til at træne rigtigt. Går hun dårligt, så sidder jeg med 99% sikkerhed forkert! Fungerer hun stadig ikke efter rette opstilling, er der noget galt. Det ved jeg nu, da hun har vist en side af sig selv (ikke helt ny, det føles bare sådan, da vi aldrig har været så langt fremme i vores træning før) som jeg aldrig har troet muligt. Hun kæmper kæmper kæmper, og gør ALT hvad hun kan for mig. Hun er virkelig den sejeste, og fedeste hest at ride. 100% ærlig og virkelig let at håndterer med meget få hjælpemidler!!!
Sidste gang jeg red undervisning foregik det med ståhår på både arme og ben- så fedt var det at ride! Nu forstår jeg til fulde hvad folk mener med at de svæver på deres hest!
Galoppen har vi også fået styr på nu. Hun har lært at gå mindre volter, ride frem, og korte ind igen uden at slå fra. Jeg kan nu både ride volte tilbage, kontra galop på langsider og anspring fra skridt til galpo uden panik.
Jeg krydser alt hvad jeg har for at denne udvikling kan fortsætte og at vi stadig undgår skader. Mit mål er nu, at hun skal kunne gå et par af de små LA klasser til Morsø stævnet i foråret, og ikke ligge blandt de 10 dårligste! :-)

Vi har desværre ikke haft mulighed for at springe her i efteråret- vi venter på ny udendørsbane. Når den er færdig, vil vi forsøge at lære lidt spring :-)


Kommentér på:
Dansk Varmblod Schnell's Do-Do
Annonce