{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Afrodite 2011

2.086 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

jeanne v
Kvinde | 39 år | Oprettet: 26. nov 2007


Anden særlig race Afrodite

Fødselsår:
2011
Højde:
1.50 ca. april 2013
1.55 ca. oktober 2013

Vægt februar 2013, 370kg
Vægt marts 2013, 425kg
Temperament
Tager alt med ro, hun sætter hellere alle 4 ben i jorden, end spasser ud hvis hun er i tvivl om hvad det er hun skal. :-) Til gengæld ved hun nok hvad hun selv vil, og hvad jeg ikke skal bestemme, og så bliver hun en rigtig bandit og svare igen. ;-)
Gangarter
Ser rigtig gode ud, træder rigtig godt ind under sig.
Stævner
Nej
Stamtavle
Mor: Frieser Shetana
Far: Frieser/OX araber Prins HandyManny

Farfar: OX araber Bariz El Antines
Farmor: Frieser Carla

Morfar: Frieser Jan B
Mormor: Frieser Jessie
Køn
Hoppe, født november 2011
Bemærkninger
Dec. 2012
Egentlig slet ikke meningen at jeg skulle have en ny hest lige nu, men faldt over hende i en salgsannonce, og kunne ikke helt slå hende ud af hovedet... Så nu er hun her. :-)
Tænkte hun kunne gå som selskabshest til min fjordhest, og lære alt hvad han kunne, komme med på ridetur som håndhest, og bare blive sej. Desværre måtte jeg aflive min gamle dreng 14 dage efter at jeg fik prinsessen hjem. Men heldigvis må jeg låne (nedenunder omtalt Tvebak), så nu er det hende der skal have selskabshest fra maj af når de skal hjem og stå. :-)

Dec.2012
Har haft Addi en uge nu, og hun virker virkelig sej. :-) Er meget stille og roligt, men har selvfølgelig sin mening om tingene, men spasser ikke ud selv om hun er i tvivl om hvad der skal ske. :-)

Da vi hentede hende og kørte hjem med hende stod hun bomstille(sammen med lille selskabshest Tvebak, tak for lån Karina) :-) på hele turen fra Jylland af og til Fyn, og hun gik lige så fint ud af traileren.
Hun var så lidt uheldig at blive trynet noget af en vallakkerne på folden, så der var hun ikke lige så stolt af at have sådan en rappenskralde i hælene, så hun måtte en tur igennem hegnet inden vi fik taget ham ud, og sat op på fold til et par af de andre.(I skammekrogen) :-)
Nu er der heldigvis faldet ro på flokken. :-)

Addi er en lille fræk hest, men virkelig skøn, og allerede efter en uge(med både morgen og aften-træning i at gå i træktov) kommer hun når man kommer ud til hende. :-) Synes jeg nu er meget godt klaret af en hel rå hest. Hun har været vant til at løbe fra stald til fold, med flokken, så hun syntes det var lidt træls at skulle gå i træktov til at starte med.Men hun kom hurtig efter det.

Så nu skal vi rigtig i gang med at gå ture, lege lidt på banen med pressenninger, og andet sjovt
tllidhedstræning.

Jan 2013
Vi er begyndte at gå ture med Addi, og det går forrygende, tager alt med ro, ingen problemer med biler, cykler, scooterer osv osv. Og hun nyder virkelig at komme afsted. :-)

Har idag (8/1) målt Addi, sådan lidt på skøn, havde kun en tommestok, men det ser ud til hun allerede er omkring 1.50 ca. Synes da også at hun er vokset gevaldig den sidste måned, men svært at se når man ser hende hver dag.

Feb.2013
Det går så godt med Addi, den anden dag var vi på plejehjem, og legede klappe-hest, de gamle syntes det var herligt, og Addi syntes det var ret hyggeligt. :-)
Igår var Addi løs på banen, jeg havde lagt presenning ud, og først syntes hun den var lidt skræmmende men hun ku alligevel ikke modstå gulerødderne jeg havde lagt på presenningen. Hehe, og så vadede hun til gengæld rundt på den. Havde den helt oppe rundt hendes hals, det var hun total kold overfor. Hehe. Sidst på ugen endte hun med at have presenningen liggende på ryggen ligesom et dækken, og da det blæste af vippede hun ikke engang med ørene. :-)

Marts2013
Idag har Addi mødt en paraply, hun har været nede af mark-vejen, HELT ALENE, og hun var helt god til det. :-)

Marts 2013
Addi havde smed for første gang nogensinde i sidse uge, det var hun ikke helt tilfreds med, har i lang tid sparket hver gang jeg ville rense bagbenene, så var da noget spændt... Og det lykkedes hende da også at vælte smeden, da han faldt over listen til boksdøren, da hun blev ved med at sparke efter ham. Derfor lagde han et træktov rundt om bagbenet, så hun lige fik sparket af uden at ramme os. Og så gik det fint. Ligesom hun tænkte nå okay, så dropper jeg det sparkeri, og jeg har ikke en eneste dag efterfølgende skulle være nervøs for at blive sparket. :-)

Maj 2013
Addi er kommet hjem på græs sammen med Tvebak. Det er bare så dejligt, fedt at kunne gå ud at nusse, strigle og hygge når man har lyst. :-) I går var vi ude at gå aftentur, Addi, Tvebak og jeg, de gik bare så fint, uden ballade. :-)

Igår var Addi ude at bade, for første gang, hun skulle lige se at Tvebak gik ud, og så sku hun lige stå og pjaske lidt i vandkanten, derefter var hun så heller ikke til at få ind. Hehe, hun syntes det var så herligt at hun lagde sig ned. Så det må siges at være et hit. :-)

Juni 2013
Addi havde smed for anden gang, hun startede godt ud, to dage før smeden kom, med at begynde at sparke og være utrolig strid. Så frygtede hun ville give ham samme omgang som sidst. :-( Men heldigvis, hun stod bare så pænt, og tror faktisk smeden var lettet. Hehe. Det var jeg i hvertfald. :-D

Juli 2013
Det er så dejligt at have tøsen hjemme, vi har lige haft lidt kontroverser, da hun mente at jeg i hvert fald ikke skulle bestemme over hende, da hun mente hun var højere i hierarkiet end jeg, men fik heldigvis taget kampen med hende, og lige pt. er hun blid som et lam. Hehe. Men tænker at teenageren i hende skal prøve grænser et par gange mere inden hun bliver en fantastisk voksen hest. ;-)
Vi går ofte ned til vandet, hvor Addi går løs, hun går aldrig længere væk end 30m. og for det meste kommer hun når jeg kalder. :-D Har selvfølgelig også Tvebak med, i snor, men det er jo meget fedt at kunne træne lidt på den måde. Glæder mig til at der kommer stubmarker så vi kan træne på en anden måde.

Er begyndt at træne "gå alene uden Tvebak", og det går nogenlunde, enten går det bare fint, eller også får hun flip og skaber sig gevaldig, dog går det bedre og bedre. ;-)

August 2013
Stakkels lille Addi, blev sparket af besøgende heste, så hun kunne slet ikke gå på sit ene ben, men efter dr.dyrs besøg så har hun fået det bedre. :-) Hun var simpelhent så dygtig da dyrlægen stak hende lige i blodåren, og bagefter en vaccine i halsen, og hun stod bare bomstille. Ja så har man vel lov at være stolt at gimpen. ;-)

Oktober 2013
Hestene er kommet på stald for vinteren, tror de syntes det er lidt kedeligt, for de er vant til at stå oppe på fold hvor de kan følge med i det hele, og nu er de gemt på mindre fold nede ved skoven, hvor de ikke rigtig kan følge med. Hehe. Til gengæld har de dejlig læ nu.
Igår gik Addi, Tvebak og jeg en tur til vandet, hvor Addi bliver sluppet løs, og så traver vi ellers langs vandet, rigtig dejligt. :-) Hun er efterhånden blevet en rigtig dejlig hest, dog har hun stadig lidt gimpe-tendenser men slet ikke i samme omfang mere. Heldigvis.

Hun er blevet så god, at vi kan gå alene nu, og det synes hun bare er hyggeligt, for så kan vi rigtig lave øvelser, og udfordre hendes hjerne med små opgaver. ;-)

Marts 2014
Sikken tiden dog er fløjet af sted det sidste halve år, det går så godt med Addi, hun er ved at blive en skøn hest at arbejde med. Vi har gået mange ture, vi er begyndt at klikkertræne, vi startede med targettræning, og nu bruger vi det i meget indlæring af nyt, og hun er meget hurtig-opfattende, så det er en stor fornøjelse.
Vi er også startet med at træne i cordeo, således kan hun nu tilbagetrædning, for- og bagpartsvendinger, dreje og stop, så det køre for os. ;-)
Ellers hygger og nusser vi bare en masse. :-)

Juni 2014
Min hyp er blevet super dejlig, og en fornøjelse at arbejde med, hun er lynende hurtig opfattende, så det er virkelig sjovt.

Februar 2015
Lillehesten og jeg har hygget med at gøre hende ryttervant, har ligget henover hendes ryg med ekstra godter, og så en dag blev benet svunget over, og sikke en fed fornemmelse, at sidde rigtig på sin hest for første gang. ?? og hun er bare super sej, fuldstændig kold, tror bare hun syntes det er dejligt med gulerødder, og ekstra krads i manen. ??

Juni 2016
I februar, marts og april har vi alle stået opstaldet i et ridehus, Addi og jeg har fået styr på skridten og traven, og hele maj måned, har vi været hjemme igen, og troede egentlig at hun ville stikke af med mig, men hun har været mega sød i skoven og ved stranden. Seje hest.
Kommentér på:
Anden særlig race Afrodite
x