{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Islænder Kómet fra Fredenslund 2007

941 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Jeanette
Kvinde | 25 år | Oprettet: 21. jan 2012


Islænder Kómet fra Fredenslund

Fødselsår:
2007
Højde:
Ca 135
Temperament
Han er rigtig sød og rolig, og gør kun det man beder ham om:-)
Gangarter
Skridt: Rigtig go' han træder godt ind under sig og viser god energi.

Tølt: Han har en rigtig god og taktren tølt i langsom til middle tempo tølt. Middle til hurtig tempo tølt så kan han godt blive lidt uren i tølten, men det arbejder vi på.

Trav: Rigtig god og træder godt ind under sig.

Gallop: Rigtig god, godt opspring og træder godt ind under sig.
Stævner
Stævne:
Hekla 4.5 og T.8
Stamtavle
Mor: Komma frá Meðalfelli
Kåring:

Bygning 7.87
Rideegenskaber 7.67
I alt 7.75

Far: Stjarni frá Dalsmynni
Kåring:

Bygning 7.98
Rideegenskaber 8.67
I alt 8.4
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Han er sort/brun, med en stjerne i panden formet som en lille ildkulge.

Han er mennesket ven og har været det fra helt lille, da hans mor døde et par dage efter fødslen.
Lille historie om Kómet's opvækst:

Den 25 juni 2007 kom en fint lille hingste føl til verden,
Han fik navnet Kómet fra Fredenslund. Desvære var det lidt hårdt for hans mors ( Komma fra Medalfelli) mave. Den går i stå og Komma mister appatitin.
Den 1 Juli beslutter Søren Peter at flytte Komma og Kómet op til os på stutteriet og et kapløb med tiden begynder i sammerarbejde med dyrelægerne.
Komma for konstateret fedt lever, tarok syge/pølseforgiftning.
Komma for sukker drop og drue sukker flere gange op af dagen og på et tidspungt ser det ud til at det går den rigtige vej. Men fredag den 13 juli kan komma ikke mere og det bliver besluttet at aflive hende.
Tilbage er kómet, meget lille og uden mor. Der bliver prøvet med flere forskellige amme hoppe men ingen kan estatte hans afdøde mor.
Kun hans mors tæppe som hun gik med kunne han finde trøst ved. Så det blev en ny kamp der skulle vindes. Med mælk hver 2 time, kærlighed, lufte ture i haven og puttes i seng om aften i stalden lykkes det.
kómet vælger livet!
Det er hårdt arbejde at få Komet til at trives. De andre heste afviste Komet, men vi gik med ham i "børnehave" en times tid hver dag, for at forsøge at vise Komet at han hørte til i hestenes verden og at han ikke er et menneskebarn, hvilket han bestem troede i meget lang tid. Han opfattede helt klart Anita som sin mor. Og stejlede og bed mig som om hun var hans rigtige mor. Resten af familien syntes vist at Komet tog alt for meget af hendes tid. komet bed menneskebørnene, jagtede dem. Løb efter bilerne. Men Anitz følte jo at den eneste måde at jeg kunne passe Komet rigtig på var at han gik fri om dagen så han kunne vise hvornår han var sulten. Hvilket han gjorde ved at gå over til huset og stille sig ved trappen. Her blev han stående indtil hun fik øje på ham og gik ind og lavde mælk til ham.
Når det regnede satte hun ham ind i stalden og selvfølgelig også om natten.
hun bliv selvfølgelig bekymret for, om hun senere kan få en hest ud af Komet. Altså en hest der er på marken bag hegnet. Og ikke en der straks han så eller hørte hendes stemme kom løbende lige igennem hegnet!
Da Komet fyldete 2 måneder skulle hun til Læsø, så der for så jeg en mulighed for at fra vende ham fra sin menneske-mor. Så vi fik tjekket hegnet og lavet 3 brede led. Og så blev der givet strænge ordre på at man ikke måtte snakke eller nusse med Komet over hegnet. Og at man kun gik op til ham de 4-5 gange han på daværende tidspunkt fik mælk.
Hurra det lykkes. Efter weekenden var Komet blevet en del af heste flokken.

Og idag er han min hest, og jeg rider ham som alle andre bliver redet. Han er verdens sødeste og bedste hest/ven man nogen sinde kunne få.
Kommentér på:
Islænder Kómet fra Fredenslund
Annonce