{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Toftegårdens Tjalfe [Tidl. part] 2010

1.084 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Arne
Kvinde | 26 år | Oprettet: 10. sep 2013


Fjordhest Toftegårdens Tjalfe

Fødselsår:
2010
Højde:
Ca. 145 cm
Temperament
Skøn hest med meget personlighed, både under ridning og på folden.
Han er en frisk type, der let bliver påvirket af omgivelserne og er meget opmærksom, men han har hjertet det rigtige sted.
På staldgangen er han børnevenlig og tålmodig. Til dressur prøver han sit bedste, men bliver let distraheret. Til spring har han masser af gå på mod! På folden er han blevet en værre bølle mod nogle af de andre heste.
Gangarter
Gangarter over middel.
Rigeligt med fremdrift.
Kommer meget ud af balance, hvis han ikke går samlet under ridning.
Stævner
Sep. 2019: Spring, VER, 2*60 cm fejlfri
Sep. 2019: Dressur, VER, LD1: 68,33 % & LD2: 67,85 %
Nov. 2019: Dressur, VER, LD1: 61,67 % & LD2: 62,69 %
Nov. 2019: Spring, SIV, 70 cm 1 nedrivning, 70 cm fejlfri
Feb. 2020: Spring, VER, 50 & 60 cm fejlfri
Stamtavle
Far:
Højgaards findus
Farfar:
Orion halsnæs
Farfars far:
Knast halsnæs
Farfars mor:
Julie halsnæs
Farmor:
Løkling janka
Farmors far:
Gårdens tico
Farmors mor:
Jalna
Mor:
Højgaards dahlia
Morfar:
Golf gudenå
Morfars far:
Ørjar
Morfars mor:
Godte gudenå
Mormor:
Viby nygaards bjørk


Køn
Vallak
Bemærkninger
Jeg har kendt Tjalfe siden han blev født i 2010 :-)
Lang historie kort: det meste af hans liv har vi ikke været et match - overhovedet! Vi var aldrig enige om ting (derfor red jeg ham sjældent) og jeg havde ingen interesse i en hest, der hele tiden var "frisk og flyvsk".

I slutningen af 2017 eller starten af 2018 (svært at huske præcist), red jeg dressur på ham én enkelt gang og kunne konstatere, at vi stadig ikke var et godt match.
Så skete der en masse ting i mit liv, så jeg flyttede væk fra gården/klubben i 1,5 år, hvor jeg boede og havde part i Køge.

Jeg kom tilbage til hjembyen, tilbage til klubben/gården i starten af sommeren 2019 og skulle tage stillingen til, hvilken hest jeg skulle/kunne få part på.
Natja (mit evige og altid førsetevalg <3 ) var optaget. Valget stod ml. Tjalfe eller Note, der først skulle genoptrænes.

Mod min gode vilje fik jeg et par prøvegange på Tjalfe og til min store overraskelse, harmonerende vi for første gang!!!
De 1,5 år jeg var væk havde mange forskellige ryttere redet ham (især nogle dejlige børn), og det har åbenbart gjort godt for ham mentalt.

Siden sommeren 2019 har jeg haft part på Tjalfe og han har virkelig åbnet døre for mig!
I dressur har vi meget lang vej endnu, især pga. hans humørsvingninger ift. vind og vejr, men i spring har han lært mig, og foræret mig alt - mig der troede jeg aldrig kunne blive springrytter!
Han er virkelig blevet indskolet godt i spring og han er et naturtalent.
Jeg har lært at lytte til ham under spring, hvor han i øvrigt er rigtig flink. Han har aldrig stoppet eller løbet uden om et spring med mig - han gør sit bedste og selv under de dårligste odds, vælger han alligevel at hoppe, ikke fordi jeg presser ham, men fordi han virkelig gør sit bedste.

Han er en skøn part og vi samarbejder godt sammen. Vi har virkelig opnået meget og (endelig) lært hinanden ordenligt at kende :-)

Jeg er taknemmelig for at have part på Tjalfe. Fortsætter vi med det gode samarbejde, har jeg nye ambitioner og mål for stævnerne i 2020.
Kommentér på:
Fjordhest Toftegårdens Tjalfe
Annonce