{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frederiksborg Valdemar 2008

773 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ane og Syrlingen
Kvinde | 27 år | Oprettet: 3. sep 2008


Frederiksborg Valdemar

Fødselsår:
2008
Højde:
155 cm
Temperament
Han er så dejligt rolig. Han har det blideste blik og den blødeste måde at være på. Han kan godt blive nervøs, hvis han fx. føler sig alene, men hans måde at tackle det på er nærmere at stivne end at blive hyperaktiv... Han lærer meget hurtigt.
Gangarter
Skridt - middel
Trav - meget fjedrende og taktfast. Simpelthen lækker
Galop - utrænet og indtil videre lidt flad
Stævner
Holmbækhus' julestævne 5/12 2021: Dressur, selvkomponeret program fra jorden med sidebøjning, longering, skridt og trav til musik af Enya. <3
Stamtavle
F: Sabro af Vejleby
M: Punktum, kaldet Dolly
Køn
Vallak
Bemærkninger
Valdemar er min nye hest. Pludselig opstod muligheden for, at han kunne blive min - og det var et tilbud jeg ikke kunne sige nej til. Han har altid stået samme sted som Syrpa, min første hest. Så jeg havde faktisk haft et godt øje til ham og kløet ham bag øret i noget tid... :)

OG nu er han min! Vi har mange spændende opgaver foran os. Han skal simpelthen tilrides, og det bliver rigtig godt. Han er en meget fornuftig hest, så jeg tror på projektet.

Indtil videre har vi trænet hans seperationsangst, longering i skridt og trav, strigling og hygge og lidt tilvænning til sære ting, som at jeg hopper ved siden af ham. Han er cool og lærenem!

Jeg glæder mig til vores fremtid sammen :)

Marts update: Vi træner og træner. Han bliver mere og mere cool med, at jeg render rundt og laver alt muligt omkring ham. Vi træner at gå ud i verden (seperationsangst, longering (som går rigtig godt og er virkelig god træning for både ham og mig!), indparkering og lidt vægt på ryggen (har han taget med ophøjet ro) samt tilvænning til udstyr - indtil videre elestikgjord plus sadelunderlag og senest min lammesadel. Han ser godt ud med sådan en sadel!

Sådanne ting som smedebesøg, strigling af hele kroppen, at stå bundet og generel håndtering i alle hverdagens situationer er også noget, han er ved at vænne sig til at indgå i. Jeg er meget konsekvent og kræver altid det samme af ham, så jeg tror, han er ved at få nogle gode vaner! Det er virkelig en fordel ved at overtage en utrænet hest - den har ikke lært alle mulige unoder. Jeg skal helt sikkert også nok få lært ham nogle dårlige vaner, men jeg PRØVER virkelig, hahah :P

Vi er også ved at lære hinanden ok godt at kende. Han er meget opsøgende og virker meget klar på at komme ud og lave noget, når jeg kommer til stalden. Dejligt <3

August update: Det går rigtig fint med Valdemar. Vi tager os god tid til alt det, han er ved at lære. Jeg tror det gør det hele nemmere, og jeg tror vi mindsker risikoen for at han pludselig får tilbagefald, hvis han bliver overvældet eller bare træt af det. Hans arbejdslyst er stor og han er altså bare en sød og klog hest. Og kærlig synes jeg. Han elsker at nusse og hygge.
Jeg lærer hans temperament bedre og bedre at kende, og han er så rolig. Hvis han er i trygge omgivelser (som bliver flere og flere steder), kan han faktisk stort set parkeres. Han bliver bare stående, hvor han står, indtil jeg beder ham om at gå videre. Mega praktisk! :p

Vi har trænet: at få et bad, longering med dinglende stigbøjler, styring med tøjler i grimen, indparkering, rytter med hele vægten liggende hen over ryggen, rytter som svinger benet hen over ryggen af ham, gåture på egen hånd væk fra gården, rideture sammen med Syrpa, hvor Valdemar er håndhest, generel tilvænning til at der sker ting omkring ham, som larmer eller ser mærkelige ud. Han tager det meste med ophøjet ro. Det er dejligt at arbejde med ham. :)
Kommentér på:
Frederiksborg Valdemar
Annonce