{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Moesgaard's Pinnacle himmelbabyhest 2020

824 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Maria R
Kvinde | 26 år | Oprettet: 20. jul 2014


Dansk Varmblod Moesgaard's Pinnacle himmelbabyhest

Fødselsår:
2020
Højde:
Målt til omkring 115 cm da hun var 2 måneder gammel
5 måneder = cirka 130cm
Far er 170cm og mor 164 cm, så håber på at hun ender på en højde der omkring, men mange siger når de ser hende at hun nok bliver noget højere så det bliver spændende at se


1 6 måneder: ca 160 cm
Ja vi fandt aldrig ud af hvor stor du ville have været blevet det vil forevigt forblive en af livets mange uforløste spørgsmål.
Temperament
Utrolig cool overfor stort set alting, og forbløffer mig hver gang hun bliver introduceret for nye ting og ikke siger noget til dem og det selvom hendes mor står lige ved siden af og fnyser.
Til at starte med var hun meget skeptisk og de der underlige mennesker skulle i hvert fald ikke i nærheden af hende, men efter en lille uge kom hun selv vrinskende imod en når man kom.
Hun er meget nysgerrig, undersøger alting og siger gerne sin mening tydeligt hvis der er noget hun ikke er helt enig i.
Plejer at sige at hun har fået sin fars sind/gå på mod også sin mors attitude ??

Ja den da du skulle herfra sagde dyrlægen og vagt dyrlæge at du virke noget over dramatisk, men nu ved jeg at du ikke var en drama Queen. Du havde oprigtigt virkelig virkelig ondt og når jeg tænker over det så tror jeg generelt du havde en høj smertetærskel, men du er jo også en Moesgaard så du er helt lige som os andre <3
Gangarter
Skridt, trav og galop som gerne er i høj fart :P

Den mest fantastiske rummelige galop. Nøj hvor er jeg ked af jeg aldrig nåede at opleve den og dig ig mig flyve over springene og afsted sammen.
Den mest glade, dansende trav man kunne ikke andet end at smile og boble over af lykke når du kom travede og vrinskende imod en.
Stævner
Ikke endnu nej

Der blev aldrig et “endnu”, men det er okay for det var meningen at det var/er sådan det skal være
Stamtavle
Mor: Rotterdam's Twinsister
Far: Action man ask z
Køn
Hoppe og den skønneste man kunne ønske sig.
Bemærkninger
Det skønneste hoppeføl født d. 2 maj 2020. Jeg kom ud til hoppen kl 21 og opdagede store vokspropper. Hun virkede mere urolig, gik frem og tilbage, så tænkte at jeg hellere måtte blive. Og det var godt jeg gjorde det for allerede kl 23:27 begyndte folingen og 23:49 var hun ude. Hun er mit første føl og jeg var med under hele folingen hvilket var en stor og meget speciel oplevelse. Pinnacle var i starten meget skeptisk overfor mennesker og hun var ikke til at komme til de første dage, men ved at være ude ved dem meget blev hun mere vant til os, og nu kommer hun vrinskende imod en når man nærmer sig folden. Hun har fra dag et af været meget selvstændig og følger ikke bare efter sin mor, så det er nogen gange lidt af en udfordring, men jeg tænker også at det har sine fordele. Hun er født brun, men man kan vidst ikke længere være i tvivl om at hun skimler :P
Hun er avlet til at skulle blive min nye ridehest da Twinsister er pensioneret. Jeg håbede på, og avlede efter, at få et føl med et roligere sind og det må man sige at hun har. Jo mere tid jeg tilbringer med hende, bliver jeg mere og mere glad for hende, så glæder mig til at se hvad fremtiden bringer for os :D

21.01 2022.
Den fremtid som jeg så meget glædede mig til og se vil bringe os sluttede idag. At hun i så ung en alder skulle væk fra os, fuck hvor er det uretfærdigt.
Hun fik kolik det så egentligt positivt ud, men hun blev aldrig rigtig stabil efter. Vagtdyrlægen kom ud og med hjælp fra 8 mennesker lykkedes det os at få hende kæmpet op og ud i traileren og afsted til Ansager. ALDRIG træn din hest i at få sprøjtet vand i hovedet med en vandslange. Det var det eneste som gjorde at vi kunne få hende op, ind i traileren og afsted alt andet vi gjorde hjalp intet.
Selvom du stod stabilt i traileren hele vejen derned og håbet var der så var det ikke meningen at du skulle klare den her. Hun blev opereret, men under operation gik der hul på et blodkar som de aldrig rigtig kunne få stoppet. De gjorde virkelig hvad de kunne, men da de prøvede og vække hende fik hun hjertestop.
Nu skal hun obduceres for og se hvad der gik galt også kan lille Pennas helt uretfærdige død hjælpe mange andre heste så de ender med at overleve og ikke lide samme skæbne som det åbentbart var meningen at Penna skulle..

Lille babyhest <3 Fuck hvor er det hårdt og uretfærdig. De gjorde virkelig alt for at redde dig i Ansager, kalde ekstra dyrlæge ind og gav dig kunstigt åndedræt. Vi gjorde alle hvad vi kunne, men det var åbentbart ikke meningen at vi skulle være fysisk sammen mere og som jeg sagde til dig igen og igen imens jeg strøg og aede din alt for kolde mule, da vi var nede og sige farvel: "og det er okay for alt her i livet har en mening selvom alt lige nu er meningsløst. Du er ikke alene. Vi er her altid for dig selvom vi ikke fysik er sammen mere og det er okay for lige meget hvad vi havde gjort var det meningen at det skulle ende sådan her og det er okay. Nu sker der snart noget virkelig virkelig godt og det er din skyld. For at skulle opveje med noget positiv for det uretfærdige tab det har været at miste dig fysisk så må det virkelig være noget meget positivt for at det på nogen måde skal kunne gå i balance og udligne hinanden. Fuck det er hårdt vores lille baby skat. Du ved ikke hvor meget du bliver savnet.. eller jo det tror jeg faktisk godt du ved for du var/er virkelig den mest fantastiske hest med det mest fantastiske sind. Du har sat spor i alle som nåede at møde dig med dit skønne skønne væsen. Sov godt søde skat vi elsker dig helt ufattelig meget og vi ved du gør det samme. Vi er her altid for dig du vil aldrig være alene.

"Jeg lover dig vi skal nok klare den og Mor og jeg skal nok stå sammen og komme igennem denne tomhed der fylder os nu. Fuck hvor er det pisse pisse uretfærdigt, men alting her i verden har en mening og lige meget hvad vi havde gjort anderledes så ville det have endt sådan her og det er okay for det var meningen at det skulle ske så det er okay <3

Moesgaard Pinnacle, lille Penna fis:
02.05 2020 - 21.01 2022

21.01 2023
Idag er det et år siden at verdens bedste himmelbabyhest på mest tragiske vis blev flået væk fra os?? Man siger mærke/mindedage er de sværeste, men for mig er det alle de små ting i hverdagen som minder mig om hende. Hendes striglekasse står stadig uberørt, foderkasserne med hendes navn er ikke smidt ud, sprayflasken med vand for at lære hende at enes med den.. og jeg kunne blive ved.
Det gør ondt, men på samme tid er det også rart for nogen dage virker det at jeg virkelig har været så heldig at have haft en hest som hende helt fjernt og næsten uvirkeligt. Jeg tror ikke at jeg nok gange kan sige hun var noget helt specielt. Fra første dag hun skulle lukkes ind i stalden og ikke bare ufortrødent fulgte efter sin mor, men skeptisk stillede spørgsmålstegn ved tingene, vidste jeg at hun var noget helt specielt.
Hun lærte mig ikke at tage alle de ting min gamle kan forgivet. Viste mig vigtigheden i at skabe tillid og ikke bare mase/trumfe mine meninger igennem. Hun satte i den grad min tålmodighed og mit til tider lette til eksplosive temperament på prøve, men samtidig lærte hun mig at beherske det og den hjælp kan jeg nu tage med mig resten af livet.
Hun sagde/viste sine meninger meget kontant, det er ikke fåtal af gange jeg har været tæt på at få en hov i hovedet når hun i protest stejlede, men samtidig var hun også den som lagde et beroligende hoved på min skulder, nulrede mig i håret eller lagde sig ned og bad mig komme tilbage til nærværet og nuet når jeg havde allermest brug for det. Jeg kan ikke beskrive hvor dybt hun er savnet. Hun var og er mit drømmeføl, alt hvad jeg nogensinde kun havde turde håbe på, det bedste sind, snorlige benstilling, en stor flot rummelig galop, legesyg, nysgerrig, den smukkeste hårpragt og jeg kunne blive ved. Med det mod og de gangarter ville vi to have slået alle de andre på springbanerne, men vigtigst af alt vi ville sammen have haft et ligeværdigt samarbejde og unik bånd som jeg ikke har haft og nok heller ikke får med nogen anden.
Du var og er i sandheden en “ones in a life time” og jeg er så evigt taknemmelig for alt det du lærte mig i din alt for korte tid her sammen med os. Jeg glemmer aldrig den dag/aften/nat hvor du blev revet væk fra os. Du var igennem det hele fuldt ud tilstede, vidste præcis hvor jeg var, og det hjerteskærende vrinsk du kom med da vi forlod dig efter et alt for sparsomt farvel, for selvfølgelig fik vi en levende hest med hjem igen efter operationen. Hvad jeg ikke ville gøre for at få en dag ja bare en time mere med dig til at sige ordentligt farvel, for du fortjener så meget mere end det mikro kys og korte aen på mulen efterfuldt af et “vi ses snart igen”
Fuck hvor gør livet bare alt for ondt, men du var åbentbart for speciel til at være i denne verden??

02.05 2023
Idag fylder verdens bedste himmelbabyhest 3år. Nøj hvor føler jeg mig snydt for alle de oplevelser og skønne øjeblikke vi aldrig får. Det er så dybt uretfærdigt og helt igennem meningsløst. Jeg savner hende meget for tiden... og måske endda mere end nogensinde før. Håber at de passer godt på dig hvor end du nu er, min skønne "lille" Penna < 3

Kommentér på:
Dansk Varmblod Moesgaard's Pinnacle himmelbabyhest
Annonce