{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Majenborgs Odessa Green - Dessa 2021

740 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Majenborg
Kvinde | 27 år | Oprettet: 23. jan 2008


Dansk Varmblod Majenborgs Odessa Green - Dessa

Fødselsår:
2021
Højde:
Føl højde.
Temperament
Opmærksom og utroligt flink.
Gangarter
Fra følskue region 4:

Skridt: 8,5 - Meget rummelig taktfast skridt med god overtrædning.
Trav: 8 - Rummelig taktfast trav.
Galop: 8,5 - Meget rummelig galop med stor bæring.
Stævner
Følskue Region 4
8/8 - 2021

Finale føl blot 4 uger gammel, med rigtig flotte kommentarer. Bl.a. 8,5 i helhed.
Stamtavle
Far:
Gørklintgårds santos
Farfar:
Sunny-boy
Farfars far:
Sandro hit
Farfars mor:
Fantastica
Farmor:
Gørklintgårds genova
Farmors far:
Carano
Farmors mor:
Grendalin
Mor:
Ocean green j.
Morfar:
Coronado ii
Morfars far:
Corrado i
Morfars mor:
Zaala
Mormor:
Olive green xx
Mormors far:
Shardari xx (ire)
Mormors mor:
Bold green xx (fr)


Køn
Hoppe.
Bemærkninger
Odessa er mit lille mirakelføl. Hun er trukket på min ridehest, Knallerts mor Ocean Green J. med Gørklintgårds Santos til far. Det er en lidt sjov historie hvordan hun blev til. Jeg er så heldig jeg arbejder på Gørklintgård og har glæden af at ride Santos, og tilride en masse afkom fra ham. Jeg havde længe gået og drømt om et føl efter ham og kunne rigtig godt tænke mig i efter samme hoppe som Knallert er trukket på. Så jeg spurgte lidt for sjov Oceans ejer Claus om jeg måtte låne hende til at trække et føl på, og til min store forbløffelse sagde han ja det måtte jeg da godt.

Odessa er altså mit første hjemmeavlede føl, og det var bestemt ikke en nem affære at få Ocean i fol. Hun var nemlig blevet uren efter en vallak havde bedækket hende, da hun var i udlån som ridehest. Efter mange mislykkedes forsøg og alle prøver og behandlinger mellem himmel og jord, spurgte jeg min chef, Jørgen Ravn, der har Gørklintgård og er en garvet avler, hvad pokker vi skulle gøre. Han foreslog vi behandlede hoppen, Ocean, med antibiotika i munden og gav hende såsæd. Vi havde bøvlet med at uanset hvor meget hun blev behandlet efter inseminering dannede hun en form for betændelsestilstand i børen, kaldet endometriose.

I samråd med Lone dyrlæge, fra Hestedyrlægerne Ribe, gjorde vi som Jørgen havde foreslået og lukkede hende ud på græs og lukkede øjnene. Vi kom hen i marts, og Osse havde da lagt lidt mave til, men pludseligt stod hun med 4 stolper af nogle ben. Det var så slemt at Oceans ejer Claus faktisk troede den skulle aflives, hun fik noget antibiotika og så gik det heldigvis i sig selv igen. Claus holdte øje med hvordan Ocean blev tykkere og tykkere, men turde ikke sige noget før der stod et leve dygtigt føl. Så til min store overraskelse fik jeg sent torsdag aften d. 8/7 en mms med et billede af et føl og et enkelt ord "Lillesøster". Jeg følg ud af sengen ringede Claus op helt rundt på gulvet og spurgte om han lavede sjov med mig. Nej sgu der stod et føl smukt ædelt hoppeføl og Ocean havde klaret folingen helt selv "hun smuttede sgu mandler" som der blev sagt. Han havde været ude og kigge til hende af flere omgange i løbet af aftenen og på under 30 min havde hun folet, rejst sig og stilt sig til at småsove igen. Claus var gået ud lidt i 23 for at kigge og da han havde lyst ind i boksen sprang følle op plaskvåd. Så Odessa blev født d. 8/7 -2021 omkring kl 22.45.

Pt udvikler hun sig super fint, og er virkeligt blevet stor allerede på trods af hun er født halv sent på sæsonen.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Majenborgs Odessa Green - Dessa
Annonce