{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Irish Cob Abildgaards Bambi 2008

464 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Cecilia og Natasja
Kvinde | 36 år | Oprettet: 18. jun 2021


Irish Cob Abildgaards Bambi

Fødselsår:
2008
Højde:
152 stg
Temperament
Bambi er en skøn hoppe med en meget mild/ tålmodig sind. Nye tiltag tager hun så flot, når man præsentere hende for det. Bambi er også en bestemt dame der er tydelig i hvad hun vil og ikke vil, dog skal hun have tilliden til folk før man må rører hendes mave.
Gangarter
Fine gangarter hvad jeg har set indtil videre
Stævner
Har ikke viden om Bambi har gået stævner
Stamtavle
Da Bambi er blevet importeret i 2009, fra Coats Gypsy Horses i England har vi intet stamtavle på hende. Men efterlyser han der hentede hende til DK for at udfylde den del.
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Der hvor vi har Tessa opstaldet, havde 2 andre opstalder købt en hest sammen. Den ene havde det økonomisk svært efter få mdr. og måtte desværre gå af med hende.

Bambi er ifolet med "Drumhorse Eigil - Alana's Phantom". Føllet overgår til den anden opstalder.

I starten af april 2023 flytter hun op til vores opstaldnings sted hvor vi så sørger hende.

Grundet dårlige forhold hos nuværende opstaldnings sted blev Bambi flyttet ned til os d. 21/3-23.

Hun vil få ro til at være drægtig og vende sig til det nye sted inden vi går igang med at få hende flot i fremtoning.

Får vejledning i hendes foder plan og pasning af hendes hovskæg med professionel produkter til irish cob/ tinker.

Det vi ved om hende er/ har undersøgt:
Palomino broget - Farvetestet ee Aa nT nCr
Hun kan lave hel og halv farvet palomino.

Hun blev importeret i 2009, fra Coats Gypsy Horses i England.

Hun blev testet og fik svar d. 25/01-23
PSSM1 N/N

En Brian ville Stille hende til kåring 2011 som 3 årig. Mangler at finde lidt mere information. Premium kåret.

Bambi har været ifolet med irish cob Holms Chopin 0910181 Og fået 1 føl.

Abildgaards Gavin 201210515
14 May 2012

Bambi har været ifolet med Irish cob ITS FARUQ 201110144 og fået 2 føl?

Abildgaards Fallulah 201310386
13 June 2013

Lord Avalon, solgt til Tyskland
Irish Cob Avalon of The Irich Western art Ranch.
d.18 Juli 2014

Bambi har været ifolet med Charlie Olsen og fået 1 føl.

2015
Fik et hoppe føl som var solgt allerede ved fødslen. Føllet døde omkring 4 måneders alderen, hun var uheldig ved fødsel og føllet røg i åen bagefter og kom sig ikke rigtig over det. Daværende ejer var på arbejde og ved ikke hvor længe føllet havde stået i vand.


Bambi har været ifolet med Drumhorse Eigil - Alana's Phantom og fået 1 føl.

Phamtons Feline
D. 24 juli 2023

Bambi har haft 10 hjem på på 15 år.
Hos Bambi 5 hjem rasede stormen Bodil d.4-6/12-2013 over Danmark. 1½ staldbygning styrtede sammen ned over Bambi, Zeus, Hera og Phoinix. Bygningen var væltet i en trekant over dem, Zeus stod med taget på ryggen. Gudskelov var ingen af dem kommet til skade.

Juli 2023.
Virker til Bambi er faldet godt til hos os og hun er tryg/tillid hos min datter og jeg. Vi får gået nogle små ture med hende og ellers tager vi det stille og roligt da hun er høj drægtig. Forleden blev hun vasket med økologisk heste shampoo og hun tog haveslangen så flot. Efterfølgende fået taget graviditets billeder. Spændene hvad der gemmer sig i maven. D. 9 juli begynder Bambi at ha en del slemme
Plukveer så spændene at føllet kommer om ikke så længe endnu.

D. 24/7-23 foler Bambi et smukt hoppeføl imellem kl. 10-11 om formiddagen. Hun har flotte hvide aftegn, dog skimler hun så spændene hvordan hun kommer til at se ud.

D. 24/8-23. 1 måned efter foling tager vi Bambi og Feline med ned i skoven og får dem vejet. Bambi vejer ca. 560 kg. De klarede det så flot, dog tror jeg Bambi synes det var lidt hårdt at starte op igen med gåture.

D. 7/10-23 fik vi kiropraktor, Larry på besøg for at gå Bambi igemmen, inden opstart af mere træning med henblik på ridning. Hun havde en nyere skade fra ørene og ned til stangmålet. Hun var skæv/ nerve i klemme. Ikke en skade der var årelang, men som Kiropraktoren mente den skulle være væk til næste gang. Hun var helt fin i bagpartiet. Anbefalingerne hed Ingen sving/ ridebanen i en uge. Ingen knæk eller hurtig drejning. Helt holde helt fri 3-4 dage. Kiropraktoren kommer igen slut november.

D. 17/10-23 havde en anden opstalder lånt en lækker luksus hestebil og spurgte om vi skulle træne trailer træning med udvalgte heste. Bambi var ikke helt fan med hele ideen og noget afventede før vi fik hende op i traileren. Men så var hun så dygtig da hun valgte at stole på os og gik med op. Det blev til mange kys/ godbidder/ ros. Vi prøvede 2-3 gange med trailer træning og sluttede af med krybbefoder og forplejning inden i stalden hvor Bambi, Feline og Tessa blev nusset om.

D. 22/10-23 var bambi nede og blive vejet og blev vejet til 580 kg. Turen ned til vægten havde hun rytter på som hun klarede så flot.

November 2023 har Bambi været på 2 skovture uden sit føl Feline, som blev oppe på gården med de andre føl. Første tur i skoven gik så godt og så ud til Bambi nød turen lige indtil den første rytter satte i galop, så skød bambi ryg og blev til en rodeo tyr med mange bukkespring. Min datter røg af og slog sin arm. Inden turen var slut kom min datter op på Bambi igen og blev trukket meget af turen hjem.

Nogle dage senere tog en erfaren hesteejer/ rytter en tur på Bambi i skoven, hvor hun lavede sammen nummer på samme sted. Rytteren synes det føltes som hun hoppede og skød ryg og stoppede op. 5 korte gallop men anspring kender hun ikke til og ingen narrestreger Derefter. Rytteren fortæller hun kan satme trave som en løbshest på travbanen og hun virkede meget nervøs og var meget anspændt så helt klart noget frygt ind over.
Så vi må ha en kranio sakral indover og noget telepati til at bearbejdelse af Bambi traumer/ dårlige oplevelser. Også går vi tilbage til hvor Bambi kan være med i hendes tempo så tilliden er høj og hun kan være i siuationen og ha en god oplevelse af siuationen.

December 2023
Vi blev anbefalet at vise bambi at ridning kunne være sjovt med at tage alt i hendes tempo. Det har udløst nogle hyggelige skridteture uden en uønsket adfærd. Min datter er så småt begyndt at kunne trave på hende. Galop venter vi med til Bambi føler sig tryg i det. Bambi kom en tur ned på vægten for at blive vejet og vejede 520 kg. Hendes vægt er dalene efter hun folede Feline.
Kommentér på:
Irish Cob Abildgaards Bambi
Annonce