Anatomisk Korrekt Ridning

Medlemmer: 575
Oprettet: 31-01-2009
Admin: Røsle l LÆRINGSTEORI JA TAK!
Anatomisk korrekt ridning er ikke en ny horsemanshipdille, som kræver at man køber en rebgrime og "harmonipisk"; det kræver ikke en bomløs sadel eller en bidløs filosofi, og det kræver ikke et farvel til stævnerne.

Anatomisk korrekt ridning er ridning baseret på viden om hestens anatomi - hvordan man rider dressur. Ved dressur eller gymnasticerende ridning styrkes hestens krop, og hesten gøres mere smidig, afslappet og udtryksfuld. Rigtig dressur laver ikke skadede heste med taktfejl, anspændte heste, "schenkelgängere" som det ses som tendes hos både amatør- og top professionelle ryttere.

Denne gruppe er lavet for at forene alle os, som går imod den voksende tendens af "lookalike-dressur" - der ganske vist er hurtigere at uddanne heste med, men tilgengæld også er og bliver lookalike-dressur: den styrker, smidiggører og afslapper ikke vores heste, tværtimod (læg bare mærke til de heste du ser på det lokale dressurcenter eller på grand prix-banen).
Denne gruppe er til for at vi kan dele spørgsmål, oplevelser, tanker, følelser osv. - men alle ryttere med interesse i dette emne er mere end velkomne til at komme ind og høre på os - hvem ved, måske kunne du få udvidet din horisont?

*** Dressuren er til for hesten, hesten er ikke til for dressuren ***
x