{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Magnus *bøllehest* [Himmelhest] 2001

11.168 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Magnus *bøllehest*

Fødselsår:
2001
Højde:
1.58 :-)
Temperament
Magnus er en rolig dreng af sind, men kan være meget energisk. Han er hyppigst rigtig glad og snakkesalig. Han er glad på fold, på gang, i boks og under rytter. En hest der elsker at blive pyldret og nusset om. Han er arbejdsvillig både fra jorden og fra ryggen, men er blevet brugt mest som hyggehest for mig.
Gangarter
Skridt: Udmærket. Han går fint og sikkert på benene, gode store skridt.
Trav: Helt fin, men man skal drive meget i sædet, for at holde ham igang, da han har en dårlig kondition. Når han øger eller rider fri trav er det fantastisk.
Galop: Fin og rummelig galop med et stort skub i. Den kan virke voldsom, men den er overhovedet ikke slem og den er nem at sidde i - synes jeg selv. Der er intet ubehag over det. Men han har det store skub i sit anspring, så det kan godt komme som et chok for nogle.
Stævner
Ingen.
Dette skyldes dels, at tidligere ejer ikke havde tilredet ham. Han var kun ryttervant, da vi fik ham som 8 årig på Stald Bøgelund. Dels at vi heller ikke her bruger ham til stævner. Jeg har arbejdet med grundskolingen af hesten med hjælp fra min chef Rikke Dupont.
Stamtavle
Vides ikke (:
- Men vi har diskuteret lidt hvad der kan være i ham af racer.
Personligt mener jeg, at der er noget Garrano i ham grundet farverne. Men der har været snak om noget araber/fjordhest også. Ingen ved det, og jeg er egentlig også ret ligeglad - han er skøn ligemeget hvilken race han er :)
Køn
Denne lækkermås er en vallak :-)
Bemærkninger
Magnus er en dejlig hest, som jeg motionerer og opdrager på mit arbejde hos Stald Bøgelund, da han er utilregnelig, mangler grundskoling og bruges til handicap-ridning. Så her går det ikke med en utilregnelig hest. Som før nævnt er hans kondition ikke den bedste, så derfor er øvelserne heller ikke så nemme for ham, fordi han mister pusten. Derudover, som også før er nævnt, er han ikke tilredet ordenligt, men kun ryttervant, hvilket betyder, at hesten intet kan og skal lære det forfra. Og når han derudover bliver brugt til noget, der ikke kræver noget af ham, så er det klart, at han samler energi til at "lave ballade". Han står på Stald Bøgelund på Fyn og ejes af Rikke Dupont og hendes mand Allan, som begge er mine arbejdsgivere.

Hans farve kaldes "Dunn" og viser, som man kan se, en lidt brunlig/grå farve. Farven hører typisk til racerne "Garrano," "Soraia" og ellers islænderen :-)
Han har en hvid, gennemløbende blis og mørke/sorte ører og er mørk/sort ned ad benene. Hans man og hale er tre-farvet, sort nederst, så rødbrun og så lysbrun øverst. Sjov kombination, helt vildt charmerende :-) Magnus har de kønneste, rareste og mest vidunderlige brune øjne. Så godmodige og rare og samtidig et meget nysgerrigt blik.

Han er en livlig hest, men han forstår sig på at bruge sit krudt helt rigtigt, når han rider med mig som rytter. Dog kan det ofte ske, at han bliver træt pga. den dårlige kondition. Men den er også blevet bedre. Da jeg startede på ham skulle der ikke lang tid til før han svedte som bare pokker. Men nu er det som om, han langsomt kommer i bedre


Magnus er en meget misforstået hest. Få ser det i ham, som jeg gør. Magnus er en dejlig hest, som man har det bedste venskab til, når først båndene er knyttet. Han er en hest med potentiale for at lære at blive rigtig dygtig dressurhest, hvis man vil gå den vej. Han er arbejdsvillig og som oftest motiveret for at lære. Her udover er der også potentiale for noget fornuftigt groundwork, som vi også gør os i.
Han er en unik hest. Det er de vel de fleste heste, men Magnus er skøn og unik! Han er sin egen sære person med sin egen sære humor :-)

* 5/5-10 *

Ja, så kom den dag, som jeg vil kalde optakt til dommedag. Jeg har netop fået den enormt triste nyhed, at når jeg nu bliver opsagt fra min job derude, (pga. at jeg bliver 18 - dermed myndig og kræver flere penge i løn) så kan jeg heller ikke ride Magnus mere. Så det er en rigtig træls nyhed at få, når jeg nu er så knyttet til ham og omvendt. Jeg har stortudet efter nyheden i dag. Og det bliver endnu værre, når jeg skal sige farvel. Jeg har i dag (onsdag) de næste to weekender, at pusle om ham i. Og jeg skal derud lørdag. Jeg håber så inderligt, at jeg også får tid søndag. Den næste weekend igen bliver straks værre. Jeg har fødselsdag om lørdagen. Og får derfor mange gæster på selve dagen, samt vi skal have gæster løbende i weekenden. Fredag kan jeg ikke fordi jeg ikke er hjemme meget af dagen, og det er ikke noget, der bare lige kan aflyses. Om søndagen.. Ja, slut. Der tror jeg næppe, at jeg må komme, fordi så er deadlinen overskredet. Jeg håber så inderligt, at jeg kan få tilpasset tiden. Jeg vil virkelig ikke spilde et sekund, når jeg nu hører at "dommedag" er nær. Jeg er så ked af det.

Magnus, jeg vil fandeme savne dig så voldsomt meget, min ven! <3

* Lørdag d. 8. Maj 2010*
Jeg har redet ham i dag. Jeg græd desværre da jeg så ham. Tårerne kom bare. Men da vi kom på banen og styrede det hele totalt kom smilet frem. Jeg elsker ham jo! Og han gik så flot i dag. Han arbejdede bare igennem for mig. Det er som om, at han kan mærke det på mig? .. Han ved, at der skal ske noget. Jeg kommer til at savne ham. Det er svært. Men denne dag er i det mindste ikke sidste dag, jeg ser ham. Jeg ser ham på mandag. På arbejdet. Men ride ham?.. Det bliver sidste gang næste lørdag. Som er min fødselsdag. Trist fødselsdagsgave. "sidste tur på Magnus" .. Men jeg må nyde det alligevel!

Jeg kommer til at savne dig, min ven. <3 Du' en éner!

"Jeg havde aldrig troet, at der skulle blive et eventyr om du og jeg. Fortæl mig lige hva' det var der fik en hest som dig, til at falde for en pige som mig. - Du kan få mig op, når jeg føler mig nede, du kan få mine skyer til at forsvinde - du er lige noget for mig, one of a kind! <3 Du kan få det bedste frem i mig, der findes ingen andre som dig, for du en éner! En éner, en éner! <3"

* Mandag d. 10/5-2010 *

I dag var så min sidste arbejdsdag ude ved hestene. Det fandt jeg først ud af, da jeg kom derud. Ville have været rart, at vide den præcise dag i forvejen, men det er så hvad det er. Det var hårdt at skulle tage afsked med de fantastiske mennesker, der både rider og arbejder derude. Hestene kommer jeg også til at savne. Ikke mindst Magnus. Men jeg har heldigvis fået lov til, at få en fødselsdags-tur på Magnus på lørdag. Så jeg må virkelig få det bedste ud af min sidste ridetur på ham. Der skal hygges, rides og pusles omkring ham. Han skal ikke glemme mig. Det tror jeg heller ikke, at han kommer til. Og jeg vil ALDRIG glemme ham. Jeg kommer sådan til at savne den dreng. Men jeg håber, at de passer på ham derude. Opfør dig nu ordenligt, Magnus. <3

* Lørdag d. 15 maj (2010) - min fødselsdag *
Dette var sidste gang, jeg red på Magnus. Han var perfekt den dag! Lige nøjagtig på min fødselsdag vælger han ikke at bruge sim energi på dumheder, men i stedet lystrer han på mindste signal. Og vi hyggede i stalden og på folden. Han kom mig endda i møde, da jeg hentede ham. Selv da jeg havde sat ham på fold efter ridning. Skulle lige ordne to grimer på to heste. Så ville jeg sige farvel, og idet jeg vender mig om og går hen imod ham, kigger han op og ser på mig og så går han mig i møde. Årh! Jeg vil savne ham!
Men jeg har accepteret, at det har fået en ende, og jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg har haft ham at arbejde med. Det har ikke været en fortrudt tid - hverken at arbejde for Rikke og Allan eller at ride deres hest.
Tak!
Og Magnus - jeg vil savne dig! Du vil altid være i mit hjerte <3



-------- NYT ---------

I dag torsdag den 7. juni 2012 er dagen, hvor min skønne dreng skal til de evige græsmarker. :'-(
Man mener, at han er blevet slidt op.
Jeg mener ikke, at han er slidt op, men har brug for noget andet at lave. Pension havde været et bedre alternativ i mine øjne i første omgang for at se, hvordan det gik.
Han var en god hest. En fantastisk hest. Han var bare misforstået.
Jeg har savnet ham for hver dag, siden jeg stoppede på Stald Bøgelund. Puha. Sikke en mundfuld.
Hvil i fred, min dreng. Håber, du får det skønt på den anden side.

I'll always love you! <3
Kommentér på:
Anden særlig race Magnus *bøllehest*
Annonce