{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetlænder Haaber's Jolly Jumper 1990

8.146 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

..Stjerneponyerne .
Kvinde | 41 år | Oprettet: 6. jul 2005


Shetlænder Haaber's Jolly Jumper

Fødselsår:
1990
Højde:
107 cm.
Temperament
Jolly J. er bare VERDENS BEDSTE PONY.
Han er simpelthen ubeskrivelig skøn og han bliver ALDRIG solgt :-) om jeg så fik 20mio.

Altid sød og venlig, især når der er børn omkring han, så ved han at han skal passe ekstra meget på. Han elsker godbidder og frisk frodigt græs (som han desværre ikke kan tåle).

En rigtig lille charmetrold, nem og medgørlig.
Gangarter
Ikke verdens bedste, pga. snæver benstilling og desuden en smule stivbenet pga. alder (man er jo 25år).
Stævner
Han har været til et par dyrskuer med min lillesøster for mange år siden, og vundet bla.en 1. plads til "Ravnshøj dyrskue".
Har desuden været til dyrskuer sammen med Louise som har passet ham, hvor han vandt ærespræmie.

Stamtavle
Nope. Men vi er shetlænder!
Køn
Skøn lille vallak
Bemærkninger
Jolly, min bedste ven……gennem 20år, til august (hold da op hvor tiden går)

Vi har haft Jolly siden 1995, hvor min mor købte ham til min lillesøster efter vi uheldigvis mistede vores anden shetlænder Blackie. Det var min søster der bestemte at han skulle hedde Jolly Jumper, da det jo var hendes helt egen pony.
Husker ikke helt hvor han kommer fra geografisk set (et sted i det nordlige nordjylland though), men mener min mor var ude at kigge hos en der havde en hel masse shetlændere, og hun syntes bare der var noget helt specielt over Jolly….et skønt glimt i øjet og så var han bare flottere end alle de andre. Vi gav 3.500kr for han, hvilket jo var en del tilbage i 95’ for en shetlænder uden tavle.

Jolly var dengang 5år, fræk, frisk, tilredet og tilkørt (han har dog ikke kørt med vogn mens vi har haft ham…endnu).
Noget af det første jeg husker om Jolly var at han stak af kort efter vi havde fået ham hjem. Vi søgte hele byen rundt og fandt ham til sidst inde i stalden hos byens dyreklub, godt træt efter at have løbet byen rundt en hel dag.
Da vi fik ham var han som sagt ikke så gammel, manglede en lille smule opdragelse, da han helst selv ville bestemme hvad han skulle/ ikke skulle…og sådan er han stadig efter 19år……
Min søster fik ham som ridepony, på det tidspunkt var hun 5år og UTROLIG dygtig til at ride allerede. Desværre var Jolly lidt for meget ballademager så hun blev smidt af mange gange…fordi nogengange så ”gad Jolly bare ikke ride”, og så stoppede han brat op midt i en gallop, så min søster fløj…langt…ud over halsen på ham.
Derfor blev ham vraget til fordel for vores anden pony Korreborg’s Gazella…så han kom sådan set bare til at gå og hygge sig hvilket han var MEGET tilfreds med, og hvilket han blev MEGET fed af.

I dag er han stadig jordens skønneste og sødeste lille pony. Han har SÅ dejlig en personlighed og godmodighed, at man får helt sommerfugle i maven når man er i nærheden af ham. Han er stadig en smule egenrådig og slår til side med hovedet hvis der er noget han er irriteret over (som sin sommermundkurv fx), og så er han så medgørlig at det halve kunne være nok. ELSKER at blive kløet, for han klør faktisk en hel del, især på røven og på halsen. Elsker når man hygger om han og går en tur i skoven sammen med ham.

Jeg har altid haft et specielt forhold til Jolly. Han er måske lille, men han har en personlighed så stor som en elefant! Derfor elsker jeg ham overalt på jorden.

I 2001, da jeg uheldigvis mistede min nyindkøbte OX hingst, gav min mor mig Jolly, så han officielt blev min. Han har dog stået ved min mor i flere år mens jeg har gået i skole, flyttet lidt rundt i landet osv, men nu har jeg ham her hvor jeg bor, og han bliver ALDRIG solgt!




D.22.juni 2006
Vi havde dyrlæge i dag da Jolly er blevet rimelig stivbenet. Som vi havde frygtet har han en mild (heldigvis) form for forfangenhed! Vi fik to smertestillende sprøjter som han skal have de næste par dage. Mandag kommer dyrlægen så igen for at se om han har fået det bedre. Håber virkelig han kommer over det! Dyrlægen sagde for resten ikke noget om at han skulle flyttes over på en anden fold uden græs (for der er VIRKELIG meget græs der hvor han går). "God dyrlæge"...NOT. Havde vi ikke haft vores sunde fornuft, havde vi bare ladt ham gå, og så tør jeg da slet ikke tænke på hvad der kunne være sket!!

D.20.Juli 2006
Efter vi har sat Jolly og min nye pony (Camino) over på en mindre mark med mindre græs er han ikke så stivbenet mere. Vi havde smed i dag, og han sagde at Jolly ikke har været forfangen!! Det er nr. to smed der kommer med det udlæg, så forstår ingenting, men det MÅ han altså have været, for han har humpet rundt, ømtået....
Anyway det vigtige er at Jolly er ved at komme ovenpå igen :-) så jeg er bare glad. Forfangenhed er en forbandet sygdom!

25.Juli 2006:
Jeg kunne ikke være mere lykkelig end jeg er i dag. Jolly er blevet helt rask, og humper ikke rundt på ømme ben mere! JUBIII.

Okt. 2006. Jolly er nu flyttet til stobyen. Jeg er bare så glad for at have ham tæt på mig, før var det min mor der passede ham :-) Han går og hygger sig i løsdrift med en anden shetter, så de har det bare rigtig hyggeligt. Dog er det Jolly der bestemmer, så den anden er lidt nede i rang.

Marts. 2007.
Min søn Victor er begyndt at få trækketure på Jolly, det synes han er vildt skægt. Jolly er os rigtig flink, han laver ingen unoder :-) (endnu). Victor og Jolly har endda taget deres første spring, så snak lige om at starte tidligt, hæhæ.
Jeg er dog meget ked af at jeg nok bliver nødt til at låne Jolly ud her til sommer når jeg flytter til en anden landsdel. Jeg håber virkelig at jeg finde et godt sted til ham, da jeg vil gøre aalt for den pony

19.Juni 2007: så kom Jolly ud til min veninde at stå. Jeg er selv flyttet længere væk pga. uddannelse, så savner Jolly rigtig meget. Heldigvis har han det rigtig godt ude hos min veninde. Han var jo forfangen sidste år så troede aldrig han kunne komme på sommergræs igen, men nu er han kommet på eng alligevel så det er bare skøønt!




23. November 2007:
I dag kom Jolly hen i en 4H klub at stå, da samarbejde mellem mig og forrige passer (ikke min veninde), ikke gik efter planen!
Men den 4H klub hvor han står nu er bare jordens bedste sted. Det er meget svært at få andre til at passe sine heste, for "ingen er jo lige så god som en selv".
Men Louise som passer ham nu kunne simpelthen ikke gøre det bedre end hun gør. Hun har bare tjek på det hele og er tilmed begyndt at ride på ham.....og det går rigtig godt. Er 120% tilfreds med sådan som tingene er nu ang. Jolly tror han hygger sig rigtig meget.

Oktober 2009:
Jolly har været lidt ved siden af sig selv efter han er kommet hen på 4H gården igen efter sin sommergræsperiode i hos min mor. Vi fik derfor dyrlægen ud som tog en gødningprøve. Det viste sig at han havde sandkolik, og ikke bare sand i tarmen, men RIGTIG MEGET sand i tarmen....så meget at dyrlægen aldrig har set noget lignende. Vi fik besked på at give ham loppefrøskaller som får sandet med ud. Var sikker på flere gange at vi ville miste ham, og turde ikke håbe på bedring da jeg har været meget uheldig med tidligere heste.....han kom så ud til min mor (hun trak ham ca. 7km), og det var rigtig godt for ham at komme ud og blive rørt. Derefter er det HELDIGVIS gået fremaf ude hos min mor, han fik det pludselig bedre og bedre for hver dag, og nu er vores skønne lille Jolly endelig sig selv igen. PYH der kan hurtigt ske noget! Stor tak til min mor!! :)

Juni 2010:
ENDELIG fandt jeg et opstaldningssted her hvor jeg pt. bor i midtjylland, så jeg kan få mine to elskede ponyer tæt på mig igen :) Har savnet dem sindsygt meget, og glæder mig rigtig meget til jeg får dem flyttet her den 26.juni.

26.juni 2010:
Så kom Jolly langt om længe hen i nærheden af hvor jeg bor :) Glæder mig ubeskrivelig meget til at komme til at gå og hygge omkring ham, og så skal vi snart have en lille "tohjuler" til ham, så vi kan køre nogle hyggelige ture i naturen.
Jolly fik sagt farvel til sin 2.familie, som har passet UTROLIG godt på ham. Tror han vil savne dem lige så meget som de vil savne ham :)
Jolly og jeg skulle egentlig have gået ud til vores anden pony så de kunne blive læsset sammen, men han blev som sædvanlig behandlet som en konge og blev kørt halvdelen af vejen :) Det var jo lidt synd for ham at han skulle gå så langt :)
Det sidste stykke vej gik vi rigtig og hyggede mig og Jolly, vi fik os også en frisk "løber" ud af en sandvej....og så bumlede vi ind i en KÆMPE stor "skovmaskine-traktor-ting"....men Jolly han blev bestemt ikke bange, han havde alt for travlt med at æde! X)
Vi mødtes med min mor og Camino på vejen, og så trak vi hjem til min mor hvor begge ponyer blev læsset...begge gik lige ind i transporteren, hvor hø og spåner så rigtig indbydende ud. Det hele gik rigtig fint, og de stod fint på hele turen og blev godt modtaget det nye sted :)

Juli 2010:
Jolly er faldet rigtig godt til her hvor vi bor. Han går sammen med vores anden pony Camino samt en mere pony og en stor hest. De svinger rigtig godt sammen, så det er bare kanont. Jolly var dog begyndt at blive lidt for tyk...IGEN, så nu har han fået mundkurv på, da der er ret store græsarealer der hvor de går. Det ser ud til at fungere rigtig fint for ham, selvom han var ret irriteret over den i starten, og svingede rigtig irriteret med sit hoved, som han plejer at gøre når der er noget han ikke bryder sig om :)

Min søn Victor var her den 31.juli ude at ride på Jolly for første gang i 3 år. han er egentlig en lidt pivet dreng, men op det kom ham, og han nød en tur i skoven sammen med Jolly.....og min kæreste + Camino løbende ved siden af.

September 2010:
Nu er Jolly kommet på stald om natten, det er noget han kan lide, så slipper han for mundkurven, og får desuden foder, hvilket han elsker. Har fået lavet en rigtig foderplan til ham af en der hedder Heidi....og vi snakkede om at han måske i starten ikke ville være så vild med roepiller, men han er pisse ligeglad, så lang tid det kan spises! X)
Han får Kwikbeet roepiller (uden sukker), Green Power Alfalfa (uden sukker/ melasse), Dodson&Horrell Surelimb vitaminer/mineraler, lidt hvidløg, loppefrø og Solanum Mega Biotin og Brogården YSY gærkultur.
Han er forresten blevet RIGTIG langhåret (suk). Hans ben så helt hævede ud i dag der jeg var derude....men det er simpelthen pels!! :)

November 2010:
Jolly er begyndt at svede rigtig meget når han står inde om natten (sølle pony), derfor har jeg købt en kæmpe klipper så vi kan klippe ham en smule.
Desværre larmer denne klipper VIRKELIG meget, så det var Jolly bestemt ikke så glad for. Han stod dog nogenlunde fint, mens jeg klippede det halve af ”ulden” af ham....så nu har han heldigvis en fin temperatur under pelsen :)

9. december 2010:
I dag havde Jolly smed igen, da hans hove var blevet ret lange igen igen…..som de desværre hurtigt bliver da han jo har været forfangen for nogle år siden. Heldigvis sagde ”den flinke smed”, at alt efter hvad han kunne bedømme på den hvide linie i hoven at det har været en MEGET nem grad af forfangenhed han har haft. Skønt at høre  Jolly stod desuden rigtig pænt mens smeden arbejdede, og var meget nysgerrig. Han er bare så søød!

24.januar: Jolly har været lidt ved siden af sig selv de sidste dage, plejer at være sød til at sætte i trav når man trækker ham ind og ud, men han vil ikke rigtig trave mere hvis han kan blive fri. Desværre er han blevet forfangen (WTF?!), så nu står den på hø/halm og ingen foder overhovedet, KUN vitaminer/ mineraler, og så skal han have noget pasta de næste dage som hjælper lidt på smerterne. Håber han bliver go igen, snart :S

Feb 2011:
Vi havde Karina (vores dyrlæge) ude i dag for at lave handelsundesøgelse på Camino og for at se til Jolly, som har kløet sig UTROLIG meget den seneste tid. Samtidig tjekkede hun Jollys tænder som imponerende nok ikke trænger til at blive raspet....21 år og har aldrig fået ordnet tænder.....han må slide dem på den rigtige måde :)
Inde i standen kunne vi ikke se noget i hans pels der kunne tyde på utøj, men da han kom med udenfor i dagslus skal jeg da nok love for at man kunne se noget...han var jo nærmest levende nede i pelsen af både lus og luseæg, FØJ!! Derfor er vores lille "molly" blevet klippet på resten af kroppen...og hold da fast hvor var lusene ikke glade for det :)
Dagen efter gav vi lusekur (pulver) BIG-TIME!! :) så lusene blev endnu mere sure. Det går heldigvis frem af og han klør ikke så meget mere....skal behandles 3 gange med 14 dages mellemrum, så håber GODTNOK det skidt forsvinder HELT.

Juni 2012.
Desværre er Jolly blevet forfangen igen. Denne gang så slemt at han knabt gad at rejse sig pga. smerter. Karina kom ud og vi fik smertestillende til 5 dage, men hvis ikke det hjælper er der nok ikke så meget at gøre.........ikke særlig fedt når jeg lige er flyttet til Sjælland og nu ikke "bare kan køre ud i stalden".
HELDIGVIS kom vores skønne lille Jolly op at stå da benene blev spulet med koldt vand og det smertestillende begyndte at virke. Han blev flittigt spulet et par gange om dagen, fik gærkultur, smertestillende og pro-digit....for at komme ovenpå igen. Jeg købte sågar "Efos-pads" fra smederiet (sådan nogle skumgummiplader til hovene), hvis det skulle komme dertil. Dette var dog heldigvis ikke nødvendigt. Jolly og Camino blev efterfølgende hegnet inde på en lille fold næsten uden græs, og så fik de hø i stedet :) Forfangenheden kom nok som følge af en meget slidt mundkurv, for stærk græs/ for meget græs. Efter denne omgang valgte jeg at flytte Jolly til Sjælland (hvor jeg er flyttet hen pga. en meget syg søster), så nu går han i løsdrift inde i en skov sammen med en fjordhest ved navn Lukas, hvor der ingen græs er overhovedet.

September 2012:
Her den 28.september er Jolly kommet på pension hos Nyt Hesteliv på Fyn, da jeg pga. min søsters sygdom, arbejde og uddannelse, simpelthen ikke havde tid til Jolly også. Jolly er faldet rigtig godt til hos Nyt Hesteliv sammen med de mange andre mindre ponyer, hvilket jeg absolut tror han hygger sig RIGTIG meget med :) Han har dannet sin egen familie med en broget shetlænderhoppe og hendes brogede halvstore føl. Det er endnu uvist om Jolly skal nyde resten af sit liv på Fyn, eller om jeg på et tidspunkt skal have ham hjem :)

Maj 2013. Fik Jolly hjem i dag. Kunne simpelthen ikke undvære ham.

April 2015.
Jolly hygger sig rigtig meget, lader det til. Han deler boks med min anden pony, hvilket går rigtig fint. Han er stadig glad for foder og godbidder. Er desværre begyndt at døje meget med tilbagevendende øjenbetændelse.


J---- jordens dejligste shetter.
O----overskøn er han også.
L----løbe i longen er noget han elsker.
L----loyal og altid charmerende.
Y----yderst dejlig..




NB: Copyrightbillederne er mine egne.



Håber og krydser finger for at vi må få mange år sammen i fremtiden!
Kommentér på:
Shetlænder Haaber's Jolly Jumper
Annonce