{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Frits 1999

8.615 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Eva K
VIP
Kvinde | 39 år | Oprettet: 3. okt 2006


Anden særlig race Frits

Fødselsår:
1999
Højde:
Frits er i hvert fald 170 cm i stang, det er nogle år siden han blev målt, mener jeg.. Og han er jo kun 7 år..
Temperament
Hehe, han er lidt varm i hovedet! Han hidser sig nemt op over ting og bliver bange osv. Men derudover er han en utroligt dejlig og venlig hest.. En rigtig kælepot. Han er meget lærenem, og lystrer virkelig godt på stemmen, både i stalden og når man er ude at ride.
Den mest velopdragne hest jeg har mødt i stalden. Står fint på staldgangen uden at være bundet, også når man forlader ham. Og når man trækker ham går han når man går, og stopper når jeg stopper (uden træktov/grime altså)


Han elsker at løbe, lader man ham selv bestemme ender han med at tordne af sted ;o) Så det gør man ikke..
Jeg har også "forbud" mod at jorde på ham på stubmarker, da Loni gjorde det da han var ung engang, og det tog vist 1½ år eller sådan noget før han holdt op med at hidse sig helt op hver gang han så en stubmark.
Gangarter
Han har nogle rigtig gode og fornuftige gangarter, der skal dog arbejdes at han får benene og ryggen mere med/ind under sig.
Han har i hvert fald en rigtig god balance har jeg selv afprøvet sidste vinter, med al den sne, og islag under sneen. Han er god på f.eks. en mudret springbane fordi han hurtigt er af mudret igen og ikke skal kæmpe sig op som fx en tungere hest skal..


Stævner
Frits er mest en jagthest. Han elsker det!
Han og Loni red hubertus jagten 2005 i KBH og den i Gl. Ry 2006, og diverse andre jagter. Han har startet 30 jagter og fuldført dem alle uden anmærkninger.
Og stærkt det kan han i hvert fald løbe :o) Han har vundet et opløb i en jagt og blev nummer 2 i et andet opløb.Men han har for svært ved at glemme at han har fået lov til at løbe, så det er hun gået bort fra igen.

Han springer 150 til undervisning. Men pga graviditet har de holdt pause, og det er vist mest i LB 1 og 2, 110-120 cm, hun stiller op i for tiden. .
Han skal med til military stævne på søndag i Hammel (d. 8.10) og rides af en meget erfarn military rytter der. Sisse/Sidsel Ditlev eller noget lign, hedder hun

Første stævne med ham fik vi en 4. plads, men har desværre mistet kritikken, så ved ikke hvor mange % vi fik.
27/11. Jeg stillede op i LCI og LC2 på SKRI igår. I LC2'eren blev jeg den eneste der red, da ham der ellers skulle have redet var skadet, så det blev bare en træningsklasse med masser af kritik (host) og kun 62 %.
LC1'eren vandt jeg faktisk, fik 66,25 % Troede jeg bare ikke vi ville, for Frits var totalt umulig. Han mødte desværre Thor som han har stået sammen med, og det hidsede han sig helt op over og kunne slet ikke falde ned, selv efter hun var redet hjem vrinskede og vrinskede han bare efter ham. Så da vi skulle lave en skråt igennem i letridning tog jeg altså lige pludselig den sidste halvdel som rodeorytter, stejlen og bukken så det sagde spar to, er forbløffet over at jeg ikke røg af. Men fik ham ned igen og tog den forfra *lol* Tossede kræ.

Stamtavle
Ingen. Loni mener at han er Hannovraner/ trakhener/fuldblods-blanding. Hun købte ham som unghest på en gård et sted, kender ikke lige detaljerne.
Køn
Vallak
Bemærkninger
Jeg har redet Frits siden august 2005. Jeg svarede på en annonce i den blå avis (den var en lidt gammel avis, så jeg troede ikke at det var noget), men han var stadig ledig. Loni havde syntes at dem der tidligere havde henvendt sig var for unge, for han kunne godt være noget af en håndfuld. Så vi aftalte så at jeg kom ud og prøve red ham. Det gik godt, og jeg har redet ham siden..
Han er meget livlig og hopper nemt til side for noget eller prøver at vende om og stikke af. Senere har han også fået den dårlige vane at prøve at stejle når han ikke får lov at stikke af.
Jeg har næsten fra starten haft ham med over til undervisning på SKRI, og han er meget nemmere på en ridebane, hvor der ikke sker så meget om ham Han tager fremmede heste meget roligt og er ret ligeglad.
Det første halve år jeg red Frits var der meget uro omkring ridelærerne og der var mildest talt hverken styr på, undervisere, undervisning, heste eller noget andet. Men jeg fortsatte pga muligheden for at ride i ridehus. Fra 2006 blev der ansat en ny ridelærer der virkelig har fået styr på det hele og engageret sig, og i det stykke tid har jeg virkelig lært en masse og føler at jeg er blevet meget bedre til at ride..

Frits er en let hest, og måske en anelse lang i kroppen. Men han er stadig harmonisk og flot at se på, med nogle rigtig gode proportioner.

Sjov historie: Som juleafslutning til undervisning havde vi en gang slalom/stafetløb. De to på mit hold var de to mest uerfarne på rideholdet, og jeg rider så sidst.. Og det lykkedes faktisk at slå den hest jeg rider imod selvom jeg først starter da den vender nede i den anden ende. Vi skulle slalom mellem pinde der ned, vende og galopere alt det vi kunne tilbage. Frits er for sej :o) Heh, og det blev redet kun med benene da jeg havde én hånd til tøjlerne fordi den anden var optaget af vores stafet.

Jeg har haft lidt problemer med at han går og hænger med halsen og gør sig lang, selvom han går til bidet og ned med hovedet (som i jo tydeligt kan se på billederne) men nu har min ridelærer haft fat i os, og vi er virkelig kommet til at gå godt! :oD Og min holdning fulgte helt naturligt med når jeg først fik ham og mine hænder op, det var altså rart!

Februar 2007 - Frits er desværre blevet solgt nu. Loni har døjet med bækkenløsning længe, og valgte at sælge ham. Han står på Møn hos et ægtepar, hvor manden vil ride jagt og spring og konen dressur, eller noget i den stil. Jeg har i stedet fået part på en pony, Eldrorado, der står på SKRI.
Kommentér på:
Anden særlig race Frits
Annonce