{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Grønvangs Trigger |Trigs| 2005

5.323 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Stald Grønvang
Kvinde | 29 år | Oprettet: 13. feb 2008


Dansk Varmblod Grønvangs Trigger |Trigs|

Fødselsår:
2005
Højde:
165-167 cm
Temperament
Trigger er generelt meget rolig, men også en dominant hest på folden
Gangarter
Han har nogle skønne gang arter - Specielt i træning har Trigger gangarter over gennemsnittet!
Stævner
Tidligere parter har startet lidt klubstævner på Trigger i LC.

Ellers er Trigger ikke startet meget, hvilket er ærgerligt, da kapaciteten ellers helt sikkert er der! Tiden har bare ikke været til det.
Stamtavle
FF Thor
F Lord Scandic II
FM Grunda

MF May Sheri
M Venesa
MM Isabella

Kan lige skrive resten ind, på et tidspunkt (:
Køn
Vallak (Blev kastreret den 20/10-2010 som 5 års)

Han fungerede en periode som vores avlshingst, hvorfor han er far til 4 dejlige føl!
Bemærkninger
Trigger ejes og rides af min søster Linda :)
_______________________________________________________________________

Han er født den 15/08-2005 og vi købte ham da han var lidt over et halvt år i foråret 2006. Han har en smuk mørkebrun farve med stjerne og sokker på begge bagben.

------------------------------ Skrevet : 2009 -------------------------------------------
Trigger er en 4 år gammel hingst med et stort talent indenfor dressur. Han er en blanding af DV og Oldenborger. Hans mor er kåret, men hans far er ikke.

Vi har haft Trigger siden han var ½ år gammel. Han stod nede ved sin avler (kan ikke lige huske hvor) men ejeren havde både moderen og faderen. Moderen var en ganske almindelig brun hoppe med sort man, imens faderen var en flot sort Oldenborger – meget afbalanceret, da han stod i en boks lige op ad alle hopperne.

Vi hentede Rona og Trigger det samme sted og self. var der meget snak om, hvad navnet skulle være. Linda havde hjemmefra besluttet sig for, at han skulle hedde Trigger eller Tiger. Da vi ankom til sælger så vi, at Trigger allerede hed Sheik, men det synes vi ikke var et passende navn. Idet han hverken var registreret eller noget, var der jo frit valg på alle hylder. Ja, vi var straks forelskede i den lille hest med charme og som sin far, var han meget afbalanceret og fandt sig i næsten alt. Da Trigger og Rona skulle læsses gik han også lige op selvom, han aldrig havde set en trailer før.

På vej hjem derfra tænkte mor på alle mulige navne: Sokrates, Mozart osv. Der var ingen grænser for, hvad hun kunne komme op med. Til sidst blev Linda lidt irriteret, for hun havde jo fundet navnet, så hun udbrød: ”Ja, han kunne også lige så godt hedde Hvid-Stribe-På-Vejen” og latteren spredte sig i hele bilen. Den sætning har så været en legende lige siden. Og Linda begyndte at kalde ham for Trigger også måtte de andre bare indfinde sig med det ;D

Derhjemme adopterede Rona ham, hvilket gjorde, at han levede rimelig højt i flokken, da Rona lå lige efter Starlight og Quinzy. Trigger blev også lynhurtigt bedste venner med Fleur der var jævnaldrende og Solleh, der var lidt ældre ;D

Allerede fra starten af var han med inde på banen og blive trænet dette foregik også ofte sammen med Fleur og de blev uadskillelige. De lystsprang sammen på deres fødselsdag og blev longeret sammen. Men så begyndte Trigger at give problemer, for som han blev ældre jo stærkere blev han, desværre tænkte han ikke selv videre over dette, og derfor blev han mere og mere farlig. Han begyndte at slæbe Linda af sted efter sig, hvis hun longerede ham eller trak ham, ikke i nogen ond mening, han ville bare lige noget andet også gjorde han det. Derfor blev Linda bange for ham, (forståeligt nok, der er en begrænsning for hvor sjovt det er at blive trukket efter en hest). Dette gjorde at Linda holdt op med at have Trigger ret meget inde før han blev 2-2½ år, hvor vi begyndte at lægge hovedtøj på ham, når vi havde ham inde. Det hjalp meget derefter udviklede han sig mere og mere i den rigtige retning, men selv på det tidspunkt havde han ikke vist nogen større tegn til at være særlig hingstet.

Trigger som far:
Trigger har altid haft flair for Fleur og da han endelig blev hingstet, da han var 2½-3 var det selvfølgelig Fleur, der vækkede interesse. Og fordi vi som ejere ikke lige var opmærksomme nok så kaboom og Fleur blev med føl ville det senere vise sig (Grønvangs Edward). Det blev det også planlagt, at han skulle bedække Starlight, derfor lod vi ham gå sammen med hende hele foråret 2008. Hun blev også med føl, men det døde desværre og det gjorde hun også. I sommeren ’08 gik han i 3-4 måneder sammen med Rona. Vi havde fået at vide, da vi købte hende, at hun ikke kunne få føl, så derfor satte vi bare Trigger og hende sammen og håbede på et godt udkom, det blev der også :D (Grønvangs Caradoc).

Trigger som ridehest:
Sommeren 08 omkring Juli/August begyndte tilridningen. Linda forventede at få en hel rodeotur, man hører jo altid, hvor vilde hingste er. Men han tog det pænt og der blev både skridtet og travet en smule den første gang. Anden gang begyndte han at søge ned og frem. Der gik ikke længe også kunne han gå i en lettere holdning og galopere.

Siden er det gået støt frem, han bliver ikke redet så meget således, at han får fuld mulighed for at færdigudvikle sig. Der er ingen grund til at presse for hårdt så længe, at han stadig udvikles. Linda får undervisning på ham med Pernille og han har lært versader og er så småt i gang med schenkelvigning. Pernille mener også, at han ikke ville have noget problem i at udvikle sig hurtigt til at starte LA, men et skridt ad gangen vi tager det i hans tempo :D- Han er en hest som arbejder rigtig meget for én og på trods af at vi kalder ham for ”verdens dummeste hest” så klarer han det rimeligt godt. Derhjemme er hopper ikke den store distrahering. Han laver ind imellem et lille hop, hvor han krummer ryggen og hopper en lille smugle op. Han har kun bukket én enkelt gang, da naboens store holstener vallak på 1.92 (eller lignende :O ) Derudover har han aldrig lavet ballade.

2. august 2009 var trigger på sin første tur i naturen. Han har kun skridtet frem og tilbage ad vejen én gang, og den her gang skulle vi ride 20 km, så der var mange flere farer. Dog var han mere modig end Surprise (HAHA ;D ) Trigger blev dog bange hver gang der kørte en bil forbi, og blev møg bange for en CYKEL! Dræberen over alle dræbere og der var også rigtig mange morderiske køer, men eller gik turen godt ;D Han fik også sin første rigtige løbetur, han kunne ikke helt følge med Surprise, men han gjorde sit bedste og nød det noget så gevaldigt

I springning er han ikke rigtig noget værd. Linda har sprunget 50 cm på ham som max og han har løssprunget 60-70 men så snart springet blev omkring 80-90 blev han meget bange. Han ville heller stejle mig ned og løbe mig ned end at springe han virkede vitterlig rædselsslagen og ville heller ikke over springet, da det blev sat ned ville han heller ikke over, til sidst lagde vi det helt ned og jeg måtte lede ham over det, men han var stadig meget nervøs. Vi besluttede i stedet at ligge bomme ud og ride over dem, straks fik han mere fart og glæde i sig, det var lige noget for ham. ;D
Han har dog i den senere tid i løbet af 2011 vidst begyndende interesse for springning, hvor han og Linda er kommet op og springe 90 cm fejlfrit - engang imellem i hvert fald :D

9. august '09 - Trigger changerede galop for første gang idag. Det gik rigtig godt på venstre volte, men han kunne ikke helt finde ud af det på højre istedet blev det mere til krydsgalop. Men ellers rigtig fint af hingstebassen.

Det var det indtil videre

Alt i alt er Trigger en skøn hest og en skøn hingst, der er ikke rigtig nogen problemer med ham. Han er noget af en håndfuld, men hvis han ikke var ville han ikke være ham. Og vi elsker ham præcis, som han er! Bølle Hingsten, Trigsen, Grønvangs Stolthed !!!

Opdatering 19/09-2009 -TRIGGERS SPRING ADVENTURE

Han har ikke hidtil vist den store enthusiasme for springning, i hvert fald ikke i løsspringningen. Linda har heller ikke sprunget det vilde på ham. Men i dag blev dagen.

Vi stillede en bane op samlet af diverse stoe trillebøre og hvad vi eller skunne sætte en kæp henover og springe. Quinzy startede på banen og self. fik han sprunget det højeste på dem alle. Så allerede der lagde han et pres på Triggers stolthed.

Trigger var ikke blevet redet i godt 2 uger (ikke sådan alvorlig træning) så han havde godt med krudt i røven. Han bukkede endda for anden gang NOGENSINDE med rytter på. Scenen var sat og nu skulle det ske.

Vi startede med spring på en små 20-30 cm. Trigger var så dristig at SPRINGE over og stolede faktisk på Linda. Derefter kravlede vi os op på en små 50 cm, som han også tog fint. Der var dog enkelte gange hvor han ikke helt forstod, at man altså ikke skulle løbe ind i væggen til laden for at komme uden om eller for den sags skyld løbe ned af skrænten. Efter at Linda havde indkaldt til en skarp samtale om emnet besluttede de begge sig for at de var klar til at gøre det en anelse højere så nogen af springene endda kom op på hele 70 cm. På trods af Triggers tidligere vovemod, var det nu uvist om hans mod og stolthed ville stå distancen. Det kom til at koste to havestole, men trigger fik hevet sin store krop over og følte sig lige frem opløftet. Efter at han havde gennemført en bane på 6 spring i højden fra 40-70 cm følte både Linda og Trigger at sejren var hjemme og de kunne nu velfortjent holde fyraften. ;D

Derefter kom Fleur self. og sprang fantastisk, men shh.. ikke såre lille trigsens stolthed.

7.-8. oktober 2009
Igen var der undervisning af Pernille og puf så var alle de problemer Trigsen havde væk. Eller det vil sige alle de problem Linda gav ham væk. Han var super godt gående, hans galop bliver stadig bedre og bedre :) Det er godt, at der er kommet mere skub i den. Dagen efter var Linda ude og ride på ham i regnvejr, han opførte sig eksemplarisk og blev helt godt gående heeh, det er ikke til at sætte en finger på ham.
-------------------------------- Skrevet : 2010 -------------------------------------

13-06-10
Nu det ved at være længe siden. Efter undervisning ved Louise det sidste stykke tid har han forbedret sig vildt meget. Fra før hvor det var en kamp at få ham til at gå rigtig fremad flyver han nu næsten afsted selv. Hans galop bliver mere og mere rummelig og han er generelt super godt gående og ligger fantastisk til biddet. Han er let og nem for både ben, sæde og tøjle. Men hans fremskridt kan tydeligt ses i de seneste fotoalbums med ham i rødt :) -så glo dér :D. I dag gik det super han har stadig svært ved at vide hvornår han skal changere galop og hvornår han skal ride kontragalop, men det er kun et mindre problem. Vi trænede igen fritrav, som han stadig har svært ved for i stedet for bare at lave fritrav spænder han op, men det er blevet meget bedre. Han kan heller ikke dér skråt i gennem fra højre volte til venstre finde ud af ikke at slå i galop, så det var det vi i dag trænede mest og så trænede vi overgang uden at slå fra. Men jeg synes efterhånden at hans problemer er i småtings afdelingen, nu skal han bare til for alvor at lære schenkelvigning.

------------------------------- Skrevet : 2020 -----------------------------------------------
Hold nu op! Det er nu 10 år siden, vi sidst har opdateret her inde, det var imponerende at tænke på!
Jeg vil lige give en kort opsummering på, hvad der er sket de seneste 10 år. Og måske Linda på et tidspunkt vil give en mere detaljeret opdatering!
----------------------------------------------------------------------------------------------------

I 2010 flytter Linda ind til Aalbiorg og har sit sidste år på Nørresundby Gymnasium, hvor efter hun skal fortsætte med at læse jura på Aalborg universitet. Det giver derfor sig selv, at tiden bliver knap for Lind.
Derfor får Linda sig en part, som blandt andet får Trigger ud at starte sit første stævne i noget LC. Samme part rider ham i ca. et års tid og får startet et par stævner mere på ham.
De næste 5 år Linda er på universitetet er tiden begrænset, dog får Linda alligevel lidt løst undervisning af sin veninde Kamilla, der er dygtig military rytter! Det betyder også, at Trigger på trods af ikke meget træning får udviklet sig en del i sin ridning i forhold til bæring og afskub.
Linda er endelig færdig på universitetet i 2016, og ganske kort efter får hun job i den anden ende af landet - Så hun flytter den lange tur fra Aalborg hele vejen til Odense.
Det er noget af en omgang, og derfor går der også lige lidt tid, inden hun så får Trigger opstaldet på Fyn, imens de andre forbliver i Nordjylland.
Trigger begynder dog at døje med nogle mave/ryg smerter og kommer derfor hjem igen i foråret 2019, og i februar 2020 sker der det vildeste - Linda køber simpelthen egen gård på fyn! Og i marts måned, flytter Trigger til Fyn - Hvor han simpelthen bar nyder livet og nyder al Lindas opmærksomhed :D
Kommentér på:
Dansk Varmblod Grønvangs Trigger |Trigs|
Annonce