Er du i nuet når du er sammen med din hest ?

Er du i nuet når du er sammen med din hest ?

1053visninger 13 svar | 30. mar 2016

Mange mennesker tænker ikke over om de er i nuet. Mange er ikke i nuet.

Vi flyver rundt og har 1000 tanker i hovedet på en gang. Vi tænker på hvad der sker i morgen, i næste uge eller i går.

Dyrene er altid i nutiden, de går ikke og bærer nag over hvad en person sagde i går. Eller tænker på hvad der sker i næste uge. De er bare lige nu og her. Det er her hvor det for mange mennesker går galt i træningen af deres hest. Rytteren er ikke til stede og det forvirrer hesten, hesten gør noget uønsket og rytteren bliver frustreret. I situationer som denne kan man godt forstå hvis hesten bliver forvirret og kommer til at gøre noget andet end det den skal, men det tænker man ikke over når man står i situationen. Hesten bliver ofte misforstået og stemplet som stædig eller fræk.

De fleste ryttere vil gerne have at deres hest skal se dem som en den kan stole på, en den kan søge tryghed hos og som holder øje med at der ikke pludselig opstår en farlig situation, men hvordan skal hesten dog kunne stole på dette hvis rytteren er uopmærksom og ikke er tilstede i nuet?

En rytter som har sine tanker et andet sted vil højest sandsynlig ikke opdage hvis der pludselig var et hul i vejen hvor man rider eller hvis der er noget der sniger sig ind på hesten. Derfor bliver hesten naturligvis nød til selv at holde øje. Hvis den gør det får den dog skæld ud for at være uopmærksom for rytterens signaler, og så er det pludselig ikke nemt at være hest.

Dette er også en af grundene til at mange oplever at træningen går helt fantastisk når de får undervisning, men når de så skal ride selv går det pludselig ikke nær så godt. Når man har en underviser der står og fortæller en hvad man skal gøre har man nemmere ved at være i nuet, fordi man skal koncentrere sig. Lige så snart at man så rider alene og ikke skal koncentrere sig så meget, begynder tankerne at flyve.

Heste og alle andre dyr er så sensitive og følsomme at de opfatter med det samme at vi beslutter os for at dreje til højre eller tage det næste spring. Derfor kan man godt forstå at det er forvirrende hvis rytteren giver signal til noget uden at være til stede imens.

Man kan sagtens blive bedre til at være nærværende, det kræver bare lidt træning. Lad være med at blive sur på dig selv hvis du glemmer at være nærværende, det er der ingen der er hele tiden. Det kræver øvelse, men dine dyr vil takke dig for hvis du bare bliver en smule mere nærværende. <3


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Er du i nuet når du er sammen med din hest ?
Kommentér på:
Er du i nuet når du er sammen med din hest ?
Annonce