Fotografen kommer – og hvad så?

Fotografen kommer – og hvad så?

2412visninger 14 svar | 30. jun 2016

For at få det bedste ud af et fotoshoot, kan det være en fordel at have lavet forarbejdet inden fotografen kommer.
Hvis der f.eks. betales timepris, så tæller tiden som regel fra fotografen ankommer. Så er det træls først at skulle til at strigle hest og opdage den store tisplet på røven.

Gør dig nogle tanker
Selvom mange fotografer kan have nogle forslag, så er det altid en hjælp hvis man har gjort sig nogle tanker inden, om hvad man gerne vil have taget af billeder, og ikke mindst hvor.
Som fotograf kommer man ofte ud til steder man ikke kender, og dermed ikke ved hvor der er pænest. Derfor, tænk over inden hvor der kunne være flot, om du kunne tænke dig hyggebilleder eller kun ridebilleder.
Hvis du gerne vil have taget nogle stemningsbilleder med hesten og dig uden udstyr, så få taget dem først. Dermed undgår du mærker fra gjord, trense osv.


Lav en aftale
Få fat i en veninde der kan hjælpe på dagen. Det kan være til at hjælpe med at lave lyde for at få ørene frem. Det kan også være til at fjerne skum fra bringen hvis der tages ridebilleder.
Din veninde kender måske også din hest bedre end fotografen, og måske kan guide lidt under ridningen hvad du skal gøre for at den bliver endnu bedre på billederne.

Træn i forvejen
Ud over det, er der også mange andre ting man forud for et shoot kan få styr på.
F.eks. hvis man ved man gerne vil have taget et opstillingsbillede, så gå i gang med at træn hesten i at blive stillet op, og stå stille... Det er faktisk en af de mest tidskrævende ting, det med de opstillingsbilleder. Benene skal vende rigtigt, vægten skal være rigtig, ørene skal være fremme, hovedet skal være rejst.
Så jo mere man kan få lov til foran hesten; vifte med ting, sige lyde mm, uden hesten flytter sig, jo bedre billeder bliver der.
Det kan også være at du gerne vil have taget et billede i vand, så sørg for at have hesten med til det pågældende sted og få den i vandet, så I ikke kommer til at gå forgæves.


Tøj og udstyr

Gør dig også tanker omkring tøj og udstyr. Er trense og sadel pudset? Er underlaget rent, er bidet gjort rent? Er ridehjelmen ren og støvlerne pudset?
Det er de små detaljer der kan betyde forskellen.
Hvis solen skinner, og din hest er mørk, så undgå at tag for lyst tøj på, eller for lyst et underlag. Det kan gøre det svært at få lyset på billederne helt perfekt, uden det lyse brænder helt ud, eller det mørke forsvinder.


Se billederne
Få billederne at se på kameraet inden I går videre til noget andet. Du er betalende kunde og derfor skal du også være tilfreds med billederne. Forklar evt. fotografen hvad du godt kunne tænke dig var anderledes. 
Det behøver ikke være fotografens fejl, men måske du kan se du sidder foroverbøjet. Bare sig, at du lige vil have taget lidt flere inden I går videre.
På den måde undgår man også den skuffelse man kan få når man får billederne - især hvis det er bagateller der er lette at rette undervejs. Det kan også være underlaget glider eller en bandage der er gledet ned. - Der er veninden også rar at have, til at hjælpe med de ting, og til at opdage det.

 

Jeg håber det gav lidt at tænke over når man booker et fotoshoot.  J

 

God dag
Mvh. Sanne K


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Fotografen kommer – og hvad så?
Kommentér på:
Fotografen kommer – og hvad så?
Annonce