Har din hest skævt bækken?

Har din hest skævt bækken?

4752visninger 16 svar | 12. aug 2016

Der er mange ting, som hesteejere selv kan tjekke, inden de tilkalder fagfolk. Ofte, når jeg kommer ud til forskellige heste, så finder jeg et skævt bækken. Over halvdelen af gangene, har ejerne ikke selv bemærket dette, ud over at hesten muligvis har været lidt mere besværlig at smidiggøre på den ene volte end normalt.

Hesten kan have gået med dette igennem kortere eller længere tid. Jo før man opdager det, jo hurtigere kan man få afhjulpet problematikken hos hesten, hvilket giver et bedre grundlag for en god træning.Hvordan tjekker man så, om ens hest har skævt bækken?

- Man stiller hesten på lige, plant gulv. En staldgang er super god! Hesten skal stå lige med benene (især bagbenene skal være helt lige - eller så tæt på man kan komme). Herefter stiller man sig således, at man kan have en hånd på hver side af hestens bækken (det fremspring du kan mærke på hver side af hestens flanke). Er ens hænder lige overfor hinanden, så er hestens bækken ikke skævt. Er ens hænder forskudt, så er bækkenet skævt. Bækkenet kan være skævt i flere retninger. Den kan være forskudt op/ned og frem/tilbage. Man kan derfor godt komme ud for, at bækkenet er for højt i den ene side, samt forskudt længere frem.

 

Finder du ud af, at din hest har et skævt bækken, vil det være en god ide at få en fagperson ud, som kan rette hestens bækken op igen. Er bækkenet låst, kan det give træningsmæssige problemer og hesten kan ikke bevæge sig optimalt.På billedet ses en pinto hoppe på 5 år, som har skævt bækken, hvor bækkenet er højest i den højre side. Hesten har haft ”tabt bagbenene” under ridningen inden jeg afbalancerede den. Bækkenet er stadig ikke helt 100% på plads, men ofte kan det ikke gøres på én afbalancering.

Den røde streg illustrerer hvordan bækkenet er på hesten, og den gule streg illustrerer hvordan bækkenet burde have siddet på hesten.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Har din hest skævt bækken?
Kommentér på:
Har din hest skævt bækken?
Annonce