Hvad laver jeg i vinterperioden?

Hvad laver jeg i vinterperioden?

1519visninger 11 svar | 5. dec 2016

Af hjertet undskyld for at jeg ikke har lagt noget ud i lang tid – selvom det ikke er en undskyldning, så har jeg haft enormt travlt, siden sæsonen sluttede, og grundet sæsonslut så har jeg heller ikke lige vidst, hvad jeg skulle skrive om.

Men efter lidt tænkning så kom jeg frem til, at det måske kunne være spændende at høre, hvad jeg laver henover vinterperioden, når sæsonen ikke er i gang.

 

Det vigtigste ved vinterperioden er at geare ned. Når Minx har gået hele sæsonen og ydet sit bedste hver gang, så synes jeg altid, at hun fortjener en pause. Min sæson sluttede efter Oslo Horse Show, som var d.16-17 oktober (hvilket var enormt fedt, og absolut en kæmpe oplevelse (hvis I vil høre noget om det/have et blogindlæg om det, så må I endelig sige til)), og Minx har haft fri stort set lige siden.

Når jeg siger fri, så betyder det ikke, at hun har stået stille og ikke lavet noget, men hun er til gengæld kun blevet redet maks. 3 gange om ugen, og når hun er blevet redet, så er det enten løsgørende dressur eller ridning for lange tøjler.




Jeg synes ikke, det er fair overfor hende, at hun bare skal stå helt stille frem til januar, når hun godt kan lide at blive redet. Derudover vil jeg også gerne at hendes muskler, led, og knogler bliver rørt, så de ikke bliver stive.

Mest af alt så vil jeg bare gerne opbygge et endnu bedre forhold til mine ponyer henover vinteren. Jeg er flyttet ud, og jeg kommer derfor kun hjem, når jeg skal arbejde/hjem og ride (mine heste står hos mine forældre), hvilket jo så pt. kun er 3 gange om ugen, så derfor vil jeg gerne have mest ud af det, hver gang jeg er hos hestene.

 

Når vi kommer til januar, går jeg stille og roligt i gang igen. Mit første store, og vigtige, stævne er i slutningen af april, så Minx skal helst være i nogenlunde god form, og hendes muskler skal igen være på plads, så hun kan yde bedst muligt. Dog er sæson 2017 ikke den sæson, hvor jeg har flest stævner, så der er ikke lige så meget pres på som der var i 2016.

 


Selv er jeg igen begyndt at få styr på min kost og motion igen efter at have holdt en pause i lidt tid. Jeg kender mig selv, og jeg ved, at jeg skal bruge lidt længere tid til at komme i form hehe. Selvom jeg lige har nævnt, at sæson 2017 ikke er den mest pressede sæson, så er det stadig vigtigt for mig, at Minx ikke skal ”vente” på mig, fordi jeg ikke kan følge med hende, men at jeg i stedet er et skridt foran hende, så jeg kan presse hende mere fremad, så jeg øger tempoet.

Jeg er begyndt at løbe, og jeg er begyndt at træne mine muskler igen, da de er blevet lidt svage hehe. Jeg vil gerne forbedre min udholdenhed, så jeg kan yde og presse mig selv mere til den kommende sæson. Derudover er min kost også vigtig for mig, så jeg skal simpelthen stoppe med at spise så meget slik – selvom det kan være svært, når man er sukkerafhængig ;)

 

Selvom det ikke har så meget med mounted-games at gøre, så bruger jeg også vinteren til at komme lidt mere ud og møde nye mennesker, og samtidig bruge mere tid med mine venner og familie, da jeg jo normalvis er meget væk fra april til oktober, så kan det være svært at finde tid til andet end stævner.

Det er bestemt meget vigtigt for mig at komme ud og få ny energi, fordi jeg bliver et mere positivt og energisk menneske, og det kan man nemt mærke under ridningen.

 

Det her er måske ikke lige det mest spændende indlæg, jeg har lavet, men jeg skal nok lige få lagt nogle flere ”hvordan rider man” indlæg op. Dog har jeg mistet de fleste af mine videoer, men jeg finder på noget. Håber I kan tilgive mig for ventetiden, og at I er med igen, når det bliver lidt mere spændende igen.  :) 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Hvad laver jeg i vinterperioden?
  •   5. dec 2016 Jeg synes på ingen måde at det er et kedeligt indlæg. Det er da ligeså vigtigt hvad du laver nu her, og at dine ponyer får lov til at slappe lidt af;-)

  •   6. dec 2016 Godt og spændende indlæg ☺

  •   6. dec 2016 Synes det er dejligt at høre om en rytter som også giver sine ponyer/heste en LANG pause, i stedet for at klø på konstant, som mange andre konkurrenceryttere smiley Vil rigtig gerne kunne lave det som du gør, pengene er desværre ikke til det smiley

  •   6. dec 2016 Tusind tak I tre! Jeg er glad for, at det alligevel var lidt spændende læsning smiley

  •   6. dec 2016 Og ja Caroline, man kan ikke yde 100% hele året rundt, så kan man lige så godt tage en pause smiley
    Ja det er desværre dyrt smiley det er træls


  •   7. dec 2016 Nu har jo jeg lært at hestens muskler har godt af hårdt arbejde, pause en dag og hårdt arbejde og så pause igen så musklerne får restituere og blive genopbygget og bliver stærkere... Men mener og ser du at din hest taber muskler af at kun blive redet 3x ugentligt? smiley har du mulighed for at vise et billede fra sidst på din sæson og når du starter op? smiley
    Og hvor i Oslo blev Horse Show afholdt? smiley

    Mvh TT


  •   7. dec 2016 Altså, jeg mener ikke, at hun taber muskler fra dag til dag - men 2-3 uger efter Oslo blev hun redet maks. 2 gange i ugen, fordi jeg havde travlt, og hun havde alligevel ferie, så derfor har hun tabt relativt mange henover det stykke tid.
    Derudover kan jeg da klart både se og mærke på hende, at hun har mistet muskler henover ryggen og i halsen, men hun har ikke mistet så meget i bagparten. Hun bliver ikke rørt lige så meget eller på samme måde, som hun ellers ville, så derfor arbejder jeg ikke med de samme ting. Derfor mener jeg, at fordi hun ikke lige nu bliver redet, som en top mounted-games pony gerne skulle, så taber hun muskler ved kun at blive redet 3 gange i ugen.
    Når jeg rider hende henover vinteren, er det kun for at have det sjovt, og så hun ikke bliver stivbenet. Jeg kræver intet af hende, ligesom jeg ville normalt.
    Håber det giver mening, for normalt ville jeg være klart enig i det du siger, bare ikke henover vintersæsonen smiley

    Og Oslo Horse Show blev afholdt i Telenor Arenaen, er ikke sikker på hvor det er i Oslo smiley


  •   7. dec 2016 Okay smiley mange tak for det hurtige og meningsgivende svar smiley

    Mvh TT


  •   8. dec 2016 Jeg skal lige se, om jeg ikke kan få taget nogle bedre billeder af hende, så man kan se det. Minx er en ret medium/bred bygget pony, og når jeg rider hende nu, føles det som om, jeg sidder på en spinkel pony, så jeg kan helt klart mærke det.
    Også når jeg rider hende uden sadel, kan jeg mærke hende rygrad mere, end jeg kan normalt smiley


  •   8. dec 2016 Ja selvfølgelig vil en hest der har blevet vandt til at arbejde 6 dage om ugen tabe muskler når den pludselig ikke laver det samme arbejde og får meget mere fri smiley men tror du hun ville have tabt sine muskler hvis du red det samme, bare 3 x ugentlig? Tænker du hun ville opretholde den muskelmasse hun nu har? smiley Glæder mig til at se billeder smiley

    Mvh TT


  •   8. dec 2016 Hendes muskelmasse ville formentlig blive den samme efter længere tid med 3x ridning ugentligt, men det ville nok også tage længere tid at bygge det op. Hun ville formentlig også godt kunne opretholde den muskelmasse med 3x hård ridning ugentligt.
    Hendes form ville dog formentlig ikke være den samme, som den ellers ville, og det er det, som er det vigtigste for mig. Minx skal selvfølgelig være stærk i musklerne, men hendes form er det vigtigste, så hun kan klare at løbe så meget og så hurtigt i længere tid. Derfor går jeg meget op i intervaltræning f.eks. smiley


Kommentér på:
Hvad laver jeg i vinterperioden?
Annonce