Hvilken tablet skal jeg vælge?

Hvilken tablet skal jeg vælge?

2015visninger 11 svar | 22. aug 2016
Når man tegner digitalt, er det en god idé at have en tablet - altså en tegneplade - ved sin side. 
Det er bestemt ikke et krav for at tegne godt, jeg har set mange fede tegninger, kun tegnet med mus eller mousepad, men personligt foretrækker jeg en tegneplade, fremfor en mus. 
Ja, jeg bruger faktisk min tegneplade mere end min mus, selv når jeg bare surfer rundt på nettet og laver alt muligt andet end at tegne. 
 
Jeg selv har to tablets: En Wacom Intuos4, samt en Wacom Bamboo Fun. 
Begge tablets har nogle år på bagen, men virker upåklageligt. Min Bamboo Fun var den allerførste tablet jeg købte og jeg har haft nogle sidenhen, som jeg med tiden har solgt igen, fordi jeg bare bedst kunne lide min Bamboo Fun.  
Jeg fik tilbudt at købe en Intuos4 billigt af en kammerat, den var knap brugt og havde faktisk bare ligget og samlet støv på hans kontor. Jeg takkede meget hurtigt ja, da Intuos-modellerne er ovre i de mere semi-professionelle tablets – og jeg ville jo gerne lidt mere med mit tegneri.
Jeg kan varmt anbefale stort set alle modeller fra Wacom. Det er det førende indenfor tegneplader og de fås faktisk i alle prislejer.


En Intuos4 som min, koster fra ny omkring 4500 kr. Det er selvfølgelig virkelig mange penge, og jeg er derfor også rigtig glad for at jeg kunne finde den brugt. Bare vær opmærksom på hvilken model der er tale om, hvis du køber en brugt.
Jeg har netop købt en meget gammel model, Wacom Volito2, (brugt) som jeg desværre ikke kan installere på min computer, fordi den er så gammel, at der ikke findes en driver til Windows 8 eller over.
Hvis du vil være sikker på at finde en opdateret driver til den tablet du har fundet brugt på nettet, er det muligt at gå ind og kigge på Wacoms hjemmeside http://wacom.com/ og se hvilke der er tilgængelige.
Det skal lige siges, at det selvfølgelig kun gælder for Wacom-tablets. Jeg har ikke styr på andre mærker.

Den anden, en Bamboo Fun, har fra ny kostet 900 kr. Det var som sagt den første jeg købte og har nok efterhånden 10 år på bagen. Jeg bruger den ikke rigtigt mere, men har den i tilfælge af at min Intuos4 skulle stå af, selvom jeg tvivler på at det sker lige foreløbig!

Det fede ved at tegne med en tablet, er den trykfølsomhed der "følger med". Det er som at sidde og tegne med en helt almindelig blyant. Presser du hårdt med pennen, bliver stregen tryk, men bruger du fine lette bevægelser, vil stregerne være tynde og fine. Det er bare at eksperimentere med det! :)


For at runde mit emne af, er det faktisk ligegyldigt hvilken model eller hvilket mærke du vælger - i det store hele ved jeg, at du bliver enormt glad for din tablet og de muligheder den giver dig  ved digital tegning!

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Hvilken tablet skal jeg vælge?
 •   22. aug 2016 Hvor sjovt!
  Jeg har LIGE kigget på det i dag smiley
  Perfekt timing med emnet!

  Har haft meget kig på intuos. Især den nyeste, Pro. Jeg er SÅ vild med den!

  Men er det en dårlig ide at købe sådan en, når man ikke har tegnet alt for meget på computer? Hvis man nu ser bort fra at den er pææænt dyr, kan det så betale sig at få den som.... Tja, en nybegynder? Eller er den for besværlig og for unødvendig?

  Jeg bruger mest paint tool SAI og tegner næsten kun manga. Min computer er en stationær, men får senere en mac. Højst sandsynligt.
  Har længe tænkt på at gå over til at tegne overvejende digitalt.

  Så hvad synes du? Skal jeg gå all-in med intuos? Eller skal jeg vælge en simplere model?

  Godt indlæg smiley


 •   22. aug 2016 Jamen jeg synes du skal springe ud i det med en Intuos, den bliver du virkelig glad for! smiley
  Den er ikke mere kompliceret end så mange andre, kvaliteten er bare helt i top på den, så hvis du føler at du har pengene til en Intuos, så synes jeg bestemt at det er det du skal købe smiley


 •   22. aug 2016 Tak for det hurtige svar!
  Intuos virker også som et godt mærke smiley
  Jeg må ud og kigge på det smiley


 •   22. aug 2016 Hvor store er dine tablets?
  Jeg har selv en Bamboo af en art, som er ca. A5. Jeg synes i hvert fald ikke den skal være mindre end det, men jeg ved heller ikke om en omkring A4 kunne være rar (når der engang er penge i overskud til en tablet)


 •   22. aug 2016 Min den store er medium, hvilket er mere end rigeligt. Jeg ved ikke om jeg foretrækker den mindre, faktisk. Min Bamboo Fun er den lille, altså ca. A5, og den var jeg faktisk ret glad for, størrelsesmæssigt smiley
  Medium er også fin, den er bare så bøvlet at have med sig rundt - og jeg kan i hvert fald godt glemme at tage den med i skole, den fylder alt for meget smiley


 •   22. aug 2016 Anine - Jeg købte IntuosPro som første tablet, og den er helt klart fantastisk! Kan klart anbefales smiley

 •   23. aug 2016 Har egentlig en tegneplade, men vil hellere tegne med mus smiley

 •   23. aug 2016 Der er vi jo forskellige smiley Jeg synes det er besværligt at tegne med mus, og jeg forstår ikke hvordan jeg havde tålmodigheden til det, inden jeg fik en tablet smiley

 •   23. aug 2016 Uhh! Vil du gå i dybden omkring hvorfor Intuosen er bedre end Bamboo Fun?
  Har selv min gode gamle (og stadigvæk den aller første) bamboo hos min side, men har overvejet at skifte den ud med en Intuos - hvis der altså er en forskel vel og mærket, da jeg syndes min bamboo fun er rigtig god smiley


 •   7. sep 2017 Jeg har også en Baboo, men har aldrig brugt den fordi jeg synes det var alt for svært når tegnefeltet ikke var større, synes alt for ofte jeg ende med at tegne ud til kanten, og så kunne jeg ikke rigtig få det til at hænge sammen, da jeg jo ikke kunne tegne ud over hvor pladen gik til. Det har aldrig været et problem for dig?

 •   8. sep 2017 Christine L
  Hvis driveren ikke er installeret, eller sat op korrekt til din tegneplade, så vil du opleve at feltet hvor du skal tegne i, ikke er synkroniseret med din skærm smiley
  Det er højst sandsynligt det der er galt hér. En tegneplade skal følge din skærm, så når du sætter pennen oppe i højre hjørne på pladen, så skal den også være oppe i højre hjørne på skærmen. Løfter du din pen og placerer den et andet sted på pladen, så flytter den sig efter det. Den skulle altså meget gerne ikke flytte sig ligesom en mus gør smiley


Kommentér på:
Hvilken tablet skal jeg vælge?
Annonce