Lav din egen hackamore

Lav din egen hackamore

1649visninger 8 svar | 2. sep 2017
Hej igen allesammen! Jeg har brugt hackamore i nogle år efterhånden og er rigtig glad for det. Hackamore er det Zache trives bedst med, og vi har længe redet med den traditionelle soft hackamore. Da vi startede med at ride med hackamore var det uden tvivl vigtigere med en smule længde på stængerne end det er nu. Zache er med tiden blevet meget roligere og mere balanceret generelt, og jeg føler nu at længden på stængerne er lidt overdrevet. Zache trives dog stadig bedst med hackamore frem for sidepull eller lignende.

Min originale tanke var at bruge et treringsbid p.g.a. de mange indstillingsmuligheder, men det er endnu ikke lykkedes mig at få fat i et. Jeg havde dette kørebid liggende som var fulgt med da jeg købte seletøj til Dolly, men det var alt for stort til hendes bette mund, og jeg havde absolut ingen succes med at få det solgt. Så fik jeg ideen at mit kørebid også kunne bruges til formålet, og så blev det sådan.
Jeg kan dog ikke udelukke at hvis jeg får fat i et treringsbid så vil man måske også kunne se denne udgave engang på min facebook-side.


Du skal bruge:
  • Bid med stangeffekt og uden faste ringe (set i bakspejlet vil jeg anbefale i metal og ikke gummibelagt for nemhedens skyld, gummibelagt fungerer dog også fint).
  • Vinkelsliber eller nedstryger (nedstrygerklinge lyder måske bekendt, det er sådan én der er brugt til at lave ens egen vinterpels-strigle).
  • Arbejdsbord - så biddet bliver hvor det er imens man arbejder.
  • Boltsaks - kan muligvis undværes hvis man ikke har et gummibelagt bid.
  • Knibtang eller lignende - kan muligvis undværes hvis man ikke har et gummibelagt bid.
  • Rørtang - kan muligvis undværes hvis man ikke har et gummibelagt bid.
  • Eventuelt metalfil - dog ikke så sandsynligt.
  • Eventuelt eddike og/eller spraymaling.
Du kan muligvis nøjes med lidt mindre. Planlæg nøje hvad du skal bruge inden du går igang.
Er man under 18 år eller ikke har erfaringer med diverse værktøjer så vil jeg anbefale at man eventuelt spørger om hjælp, i det mindste til at få vist hvordan værktøjet virker.Vi startede med at bruge en nedstryger for at save munddelen af biddet af. Vi brugte en nedstryger til kørebiddet af den primære årsag at det var gummibelagt og ikke kun i metal.
Ved nogle bid vil en vinkelsliber kunne bruges.

Så kom gummidelen af ude i kanten, så manglede kernen af biddet. Her havde det nok været nemmere hvis biddet var i ren metal da man med vinkelsliberen kunne have skåret igennem hvor der er hul til bidringene og have delt det i langt mundstykke og to små stykker fra rundt om bidringene.

Jeg fik midterstykket af ved at bruge en boltsaks. Desværre sad der stadig en lille del fast på mine bidringe. 


Det lille stykke var faktisk det værste, og det blev forsigtigt savet af med nedstrygeren så godt som muligt, og vredet fri med knibtang og holdt fast med rørtang. Dette problem havde vi da biddet var gummibelagt og ville højest sandsynligt have været nemmere hvis biddet var i rent metal.

Så kom mine bidringe fri! Jeg brugte min metalfil til at file eventuelle ridser som de små rester fra munddelen havde efterladt da jeg arbejdede på at få dem af. Der var ikke rigtig noget men jeg ville være grundig.

Sådan så munddelen fra resterne af mit gummibelagte bid ud bagefter.

Sådan så mine bidringe ud bagefter og jeg kunne godt have valgt at sige at jeg var færdig her.

Jeg valgte dog først at lægge dem i eddike, hvilket bør være overflødigt hvis ens bid er i rustfrit stål. Jeg skyllede bidringene og tørrede dem grundigt. Dette behøver du ikke at gøre.

Derefter gav jeg mig til at spraymale ringene. Dette behøver du ikke at gøre . Når du spraymaler så husk at tage noget tøj på hvor det ikke gør så meget hvis du får maling på tøjet, husk også at afdække grundigt så der kun kommer spraymaling på det som der skal spraymaling på. Husk derudover åndedrætsværn (maske) og briller.
Mal først den ene side og lad dem tørre, før du vender dem om og maler den anden sige.

Sådan så mit resultat ud! Jeg er vildt glad for mit resultat.
Her kan man se min ene soft-hackamore stang hænge i baggrunden.

Her ses fra højre en kort hackamore-stang, min hjemmelavede og min soft-hackamore-stang.

Jeg har haft stor succes med at bruge mine hjemmelavede stænger til Zache og er vildt glade for dem.
Hvis man eventuelt gerne vil ride med to tøjler så kan man sætte ekstra ringe i næsebåndet. Vil man gerne have ringene til at sidde længere fremme så kan det ses hvordan man kan vælge at gøre det sidst i mit fotoalbum om hvordan du laver din egen sidepull. Er hackamore ikke noget for jer, så kan det være at en sidepull måske er? Hvis du ønsker mindre stangeffekt end vist her, men stadig gerne vil have noget hackamore-effekt så kig forbi mit fotoalbum om hvordan du laver din egen mini-hackamore.

Jeg vil rigtig gerne se jeres hjemmelavede udstyr, også i brug på jeres heste ! Dette kan gøres på min Instagram: Metzci, eller oploade dem på væggen på min Facebookside: Det Kreative Hestemenneske! I kan også oploade jeres billede på instagram og bruge #kreativhyp

Hvis I har ønsker til guides så skriv endelig til mig! 

Rigtig god fornøjelse! :D


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Lav din egen hackamore
Kommentér på:
Lav din egen hackamore
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet i går kl. 14:10
LineOlsen
LineOlsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 23. mar
x