Lav din egen vinterpels-strigle!

Lav din egen vinterpels-strigle!

8004visninger 35 svar | 17. apr 2016
Hej igen allesammen! Fældesæsonen er godt igang og der er blevet snakket og skrevet vidt omkring strigler og andet til at hjælpe hesten af med vinterpelsen. Der har været rigtig meget tale om at lave sin egen SleekEZ, eller i hvert fald noget efter samme princip. Det er vigtigt at man husker at det ikke er en SleekEZ. Det vil svinge fra person til person om man synes ens egne hjemmelavede strigle er bedre eller dårligere end originalen. Dette er op til en selv og var absolut intet med originalen at gøre. Når det så er sagt, så vi jeg også sige at jeg synes den hjemmelavede strigle er rigtig god, og at den er rigtig smart da man selv kan bestemme designet. Man bestemmer selv hvordan den ser ud, hvor stort og eventuelt rundt eller firkantet, skaftet er. 
Nå men til sagen! Folk bliver ved med at spørge hvordan man laver dem, så her er en guide. Denne guide er lavet i samarbejde med min bedste veninde Frederikke.  
På min instagram, metzcikan man kort se den hjemmelavede strigle i aktion, og på min Facebook-side lægger der en video som sammenligner den hjemmelavede strigle i test, med andre strigler til samme formål. Følg med på min Facebook-side Det Kreative Hestemenneske, der kommer meget snart noget spændende!

De tre billeder her er fra den første test på vores pony Dollys nu 1-årige føl Himalaya, som min veninde Frederikke ejer. Vi stod der i mindre end 5 minutter og som man kan se var resultatet ret imponerende.


Til projektet skal man bruge:
  • Nedstrygerklinge
  • En træblok i en ønsket størrelse, vi lavede i 15 og 25 cm (ca. svarende til en halv eller en hel nedstryerklinge)
  • En blyant og eventuel lineal til at måle træhåndtaget af med.
  • Sandpapir og eventuel grovfil.
  • En sav eller lignende til at lave en rille i træet med.
  • Eventuel akrylmaling eller lignende pynt.


FInd din nedstryerklingr og knæk den over i den ønskede længde. Det er nemmere at knække den præcist hvis man bruger noget til at være modvægt på siderne, i steder for bare at bruge hænderne.

Tag det valgte stykke klinge og mål en passende størrelse træblok af dertil.

Sav det valgte stykke træ ud.

Husk at tjekke om du har fået savet rigtigt


Dernæst saver du en rille i træet således at klingen kan limes fast deri.

Så filer du træblokken så den får den ønskede form.

Så er det igang med sandpapiret så ens håndtag kan blive blødt og lækkert.Så bruger man en stærk sekundlim eller en god limpistol til at lime klingen i rillen på træhåndtaget. DOG hvis man gerne vil pynte sin strigle så er det nemmere at gøre før man sætter klingen på håndtaget. 

Så er man fri til at male og pynte ens strigle som man har lyst til! Man kan male mønstrer, skrive ens navn, male den helt, eller bare lad den være som den er. Man kan endda lime perler på! Tænk dog over hvor du placerer den så de ikke kommer til at sidde i vejen.


Lad være med at forsøge på at sælge disse strigler! SleekEZ har søgt om patent og det betyder at det kan ende grimt for folk der kopiere deres idé til kommercielt brug. Når det så er sagt så kan du selvfølge sagtens lave til dig selv eller din veninde i gave f.eks., men lad være med at gøre en forretning ud af det! Jeg har prøvet rigtig mange strigler til brug i fældesæsonen efterhånden, og jeg synes altid det er et umuligt job så jeg plejer tit at give op og lade ponyerne fjerne det meste pels selv. Med den hjemmelavede strigle fungerer det så meget nemmere og den er bare så god! Noget af det gode ved den er at den også taget skidt og støv med sig. Derudover behøver man ikke bruger kræfter på at få skidtet ud, man lader bare striglen glide over pelsen. 
Jeg vil rigtig gerne se jeres egne strigler, og i skal være meget velkomne til at sende mig billeder, eller dele dem på min sides Facebook-væg. Det kunne også være sjovt at se jeres strigler i aktion!
Rigtig god fornøjelse med striglerne og fældningen! :D

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Lav din egen vinterpels-strigle!
Kommentér på:
Lav din egen vinterpels-strigle!
Annonce