Lav dit eget bokslegetøj

Lav dit eget bokslegetøj

5299visninger 8 svar | 1. feb 2016

Hej allesammen! Det er nu d.1 februar og tid til et nyt blogindlæg. Gennemsnitligt vil der nok komme et blogindlæg om måneden fra mig. Til hvert indlæg skal jeg finde materialer, lave tingen og teste det, eller skrive flere tips. Jeg nyder det helt vildt, men med gymnasiet ved siden af kan jeg desværre ikke gøre det oftere. Dog vil der være specielle begivenheder og situationer som gør at der kommer ekstra indlæg.

Som det ser ud lige nu har jeg ikke en facebookside, hvis det er ønsket opretter jeg dog gerne én. Man skal være meget velkommen til at følge mig herinde og på Instagram. På de fleste sociale medier hedder jeg metzci, dette gælder også Instagram. Jeg tænker at dele et tip eller trick indimellem men vi finder I fællesskab ud af undervejs hvad I gerne vil se og høre om derinde!

 

Dette indlæg skal handle om bokslegetøj. Nogle heste er meget legesyge mens andre ikke har brug for andet underholdning end deres grovfoder. For dem som har legesyge heste kan det dog godt blive en dyr affære. Jeg har selv prøvet både den klassiske Likit hænger, Likit Tongue Twister og Likit Boredom Buster. Intet af det er billigt og jeg har oplevet at de kun kan lide en speciel type sliksten, og spiser dem de kan lide på få dage, eller måske endda en enkelt nat. Hvilket er langt hurtigere end det er sundt og meningen. Eller også bliver det for svært at nå slikstenen og så gider hesten ikke mere. 

Så her er mine bud på lidt ekstra underholdning i boksen!

 

Min favorit er en forlængelse af guiden fra sidste gang (Lav dit eget hønet) og er en hængebold med gulerødder eller andet godt.


For at lave bolden skal du bruge:

  • En fodbold eller anden type bold. Du bestemmer selv hvor solid den skal være. Den type plastikbold jeg har købt kan typisk købes for 10-20 kr i supermarkeder, discountforretninger som f.eks. Billig Billy og i nogle byggemarkeder som f.eks. Harald Nyborg.
  • Du skal flette et lille net, du kan se hvordan i den forrige guide. Jeg har brugt 10 stk reb fra høballer og tjekket undervejs at bolden kunne være dernede. Du kan flette det så tæt som du har lyst til.
  • Gulerødder eller andet lækkert til at sætte imellem bolden og nettet.

Du kan også lade være med at sætte gulerødder eller andet guf i nettet og bare lade bolden hænge som legetøj i sig selv. Dette er klart billigere end en Jolly Ball, men fungerer på samme måde.

Jeg lod Dolly være testkanin. Som det kan ses på billedet var Zache dybt misundelig. De fangede begge lynhurtigt hvordan bolden fungerer.

 

Vil man gøre det så svært som muligt så skal man lade bolden hænge frit ned fra loftet, i stedet for op af en væg.

 

Man kan også lave andre variationer for at ændre sværhedsgraden.


Her har jeg lavet en aflang variation med to tennisbolde i. Jeg ville egentligt gerne have haft tre i, men jeg havde kun to. Den her gør sværhedsgraden større, da gulerødderne i højere grad sidder inde midt i nettet.

Dolly er ikke den specielt legesyge type så jeg skiftede tennisboldene ude med et håndklæde. Det gode ved håndklædet er at det er nemt at vaske.


Så er der klassikeren: mad på en snor. For at dette skal have en ordentlig effekt skal det hænge frit og ikke helt op af en væg.

For at kunne hænge gulerødderne på en snor ”borede” jeg et hul i gulerødderne med en kniv. Pas altid på når du har med sådan noget at gøre! Jeg var selv så dum lige at komme til at snitte min finger.

Det er et værre gris så tænk over hvor du gør det.

 

Noget andet lækkert til boksen er en gren. Vi havde et grantræ i haven som blev fældet engang før jul, og ponyerne har til stor fornøjelse fået en gren hver. Du skal selvfølgelig tjekke at grenen er fra et træ som heste godt kan tåle.


Hvis man vil gøre grenen lidt mere interessant kan man hænge lidt hestguf på.


Den næste er vidst ikke så meget underholdning som det er forkælelse. Jeg så det første gang for et års tid siden hvor en af de andre opstaldere stak gulerødder ind i hendes hests hønet, og jeg var bare nødt til at tage et billede. Den søde hypper kunne da i hvert fald ikke ønske sig mere. Jeg har senere hen prøvet det på mine ponyer, selvom stykkerne var mindre så virkede de dybt underholdt og det virkede sværere at hive gulerødderne ud.

 

Uanset om det er til underholdning, tidsfordriv eller bare forkælelse så er det sjovt at se ens hest koncentrer sig så meget og lege. Hvis i kigger på min Instagram kan i se både Zache og Dolly i aktion med deres bokslegetøj. Jeg vil meget gerne se billeder af det i laver, så tag mig endelig! Mit Instagram-brugernavn er metzci.

Som altid så kan I altid bare skrive til mig hvis I har ønsker til hvad jeg skal lave, eller et godt tip I gerne vil dele. Rigtig god fornøjelse! :)


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Lav dit eget bokslegetøj
Kommentér på:
Lav dit eget bokslegetøj
Annonce