Lav dit eget grip

Lav dit eget grip

8928visninger 20 svar | 1. mar 2016
Hej allesammen! Nu er det igen tid til et lille blogindlæg fra mig. Det skal handle om hvordan man laver sit eget grip på ens ridebukser. Ridebukser med grip er normalt skidedyre, specielt hvis man kigger efter Animo. Rigtig mange rider i ridebukser med fuldskind og kasserer typisk deres gamle ridebukser uden skind, her er en god grund til at lade være, eller købe et par uden skind billigt på DBA og give dem nyt liv.
Forresten har jeg siden sidst oprettet en Facebook-side kaldet Det Kreative Hestemenneske, hvor man kan blive opdateret omkring nye blogindlæg og høre mindre tips og tricks, samt høre om mine ideer og planer. Jeg kan som sagt også findes på Instagram hvor mit brugernavn er metzci.


For at komme igang med at lave dit eget grip skal du bruge:
  • Flydende latex – sådan noget man bruger når man vil gøre sokker skridsikre.
  • Ridebukser uden skind.
  • En pensel.
  • En beholder til at hælde den flydende latex i, gerne en beholder som kan smides ud bagefter.
  • Afdækningsplast og/eller aviser
  • Malertape eller andet tape.
  • Beholder med sæbevand til at lægge penslen i når man er færdig (er ikke på billederne).

Her er et overblik over hvad jeg har brugt.

Den latex jeg har brugt ses her på billedet. Som der står på flasken er det også denne type latex som man bruger til at lave skridsikre såler eller gøre børnestrømper skridsikre. Jeg tror jeg har købt min på nettet. Flydende latex fås både i sort og så vidt jeg husker, en naturfarve. Flydende latex kan købes i diverse hobby-, stof- og garn-forretninger.

Få afdækket gulvet og eventuelt dine omgivelser grundigt. Det er skidetræls at få flydende latex hvor det ikke skal være. Jeg dækkede et godt område af med afdækningsplast og malertape i hjørnerne, midt på lagde jeg avispapir til at tage det værste griseri. 
Du skal være klar på at lufte ud undervejs, da flydende latex ikke lugter fantastisk.

Så lægger man bukserne frem med den side opad som der kan grip på.
Allerede her sørger du for at have en beholder med sæbevand stående.

Man kan lave lige så mange og skøre mønstre som man har lyst til. På billedet er jeg ved at lavet stribet knæ-grip og har derfor tapet ved siden af hinanden på hele stykket hvor der skulle være knæ-grip. Man kan sagtens gøre dette på hele benet og numsen hvis man gerne vil have fuld-grip.

Så tog jeg hver anden stykke tape af. På den måde fik jeg det mest lige "mønster".


Så hælder man noget flydende latex i den anden beholder.

Og maler mellem tapen. Gerne et godt tykt lag. Når du er færdig tager du tapen af, FØR latex'en størkner!

Efter jeg tog tapen af så det nogenlunde sådan her ud. Man kan godt se at der har været nogle folder i bukserne som så har gjort tapen ikke har ligget lige, og at nogle af striberne er lidt upræcise.
Vent til det tørrer, du kan eventuelt bruge en hårtørrer til hjælp med at få det til at gå hurtigere Når det er tørret gentager du nogle gange. På min flaske med flydende latex stod der 3-5 gange, og man kan sagtens mærke på mine bukser at grippen er bedst der hvor der er et lidt tykt lagt.

Når du er færdig er det meget vigtigt at du lægger din pensel i blød i sæbevandet! Den flydende latex størkner imponerende hurtigt så hvis ikke du lægger din pensel hurtigt i blød så størkner latex'en og din pensel er ødelagt. Den fejl begik jeg desværre. Følg instruktionerne på din flaske med flydende latex.

Jeg legede med også at "duppe" og tegne et part hjerter på numsen som et halvhjertet forsøg på fuldgrip. Da latexen skal have flere lag, tog det mig lang tid at "duppe numsen". Det er vigtigt at man giver det flere, og/eller gerne tykke, lag da bukserne suger noget at det første latex til sig, og det føles som om det første lag danner bund for de andre og mere skridesikre lag.

Mit endelige resultat. Det var sjovt at lave selvom det tog et godt stykke tid, og en dag skal det prøves igen med større tålmodighed og præcision. Jeg har faktisk aldrig redet med grip før så jeg glæder mig til at prøve! Vent lige 24 timer (hæng dem gerne på en tørresnor eller lignende) før du prøver at bruge bukserne for at være sikker på at alt er størknet og ikke smitter af. Jeg kan ikke give ret mange vakseanvisninger, men vask dem gerne ved lave temperaturer som f.eks. 40 grader, og pas godt på dem ligesom med alle andre ridebukser. 

Send mig gerne en besked eller et billede af jeres hjemmelavede grip-ridebukser, enten herinde, på Instagram eller Facebook. :D

God fornøjelse! 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Lav dit eget grip
Kommentér på:
Lav dit eget grip
Annonce