Mavesår og akupressur :)

Mavesår og akupressur :)

1858visninger 4 svar | 29. jul 2016
Mavesår er et meget udbredt problem i hesteverdenen, og videnskabelige undersøgelser viser at 50 % af alle normale føl udvikler mavesår og at op til 90 % af heste der holdes på stald og bruges intensivt har mavesår.

Tegnene på mavesår er meget forskellige fra hest til hest, typiske symptomer vil ofte være gentagende koliksymptomer,  manglende fremaddrift under ridning, ømhed under maven/bugen, gjordkrampe, diarré, savlen, vægttab mm.

Mavesår kan være meget smertefuldt for hesten, og det er vigtigt at få hesten undersøgt hvis man har mistanke om at sin hest har mavesår.

Den mest væsentlige årsag til mavesår er manglende stråfoder.
Hesten er skabt til at spise 16-18 timer i løbet af døgnet. Syreindholdet i maven bliver udskiftet hver halve time.
Hvis maven er tom er der ikke noget til at neutralisere syren, og det begynder derfor at ætse og lave huller i slimhinderne. Hvis hesten derudover bliver redet på tom mave vil det få syren til at ætse yderligere.

Derfor er det meget vigtigt at hesten har adgang til stråfoder hele døgnet rundt.

Som regel undersøger man for mavesår ved en kikkertundersøgelse.

De fleste mennesker ved dog ikke at man kan undersøge for mavesår med ret stor nøjagtighed ved hjælp af akupressurpunkter.

Akupressurpunkter er en række punkter på hesten som man påvirke enten ved hjælp af akupressur som oftest udføres med hænderne eller akupunktur som udføres med specielle nåle.

Dette er noget som mange behandlere hele verden over benytter sig af med stor succes. De heste der har reageret på punkterne har langt de fleste gange vist sig at have mavesår når de er blevet undersøgt med kikkertundersøgelse.

Der er en række akupressurpunkter på ryg, mave og sågar i hovedet.

Hvis du har mistanke om at din hest har mavesår, kan det være en idé at få en behandler der har forstand på disse akupressurpunkter til at tjekke hesten, inden at du bruger mange penge på en kikkertundersøgelse, idet at det jo heller ikke er videre behageligt for hesten med en kikkertundersøgelse.

Der findes også en række akupressurpunkter som man kan bruge som et redskab i behandlingen af den mavesårsramte hest.

Der er mange meninger om dette med at prøve noget alternativ behandling før man laver diverse undersøgelser. Derfor ved jeg også at jeg risikerer en masse kritik for dette emne. Jeg syntes dog det er vigtigt at tage op.

Jeg håber at der måske er sat nogle tanker i gang rundt omkring. Skriv endelig hvis du har nogle spørgsmål. :)

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Mavesår og akupressur :)
Kommentér på:
Mavesår og akupressur :)
Annonce