Sjællandsmesterskab for fjordheste 2015

Sjællandsmesterskab for fjordheste 2015

797visninger 0 svar | 25. jan 2016
Så dette er mit første indlæg her, jeg hedder Stinne, er 15 år gammel og jeg ejer Højgaards Findus, en fjordhest på 10 år, som til daglig går under navnet Finne.

Findus og jeg var d. 19. September til Sjællandsmesterskab for fjordheste på Team Cabe i Ringsted. Det var en helt fantastisk oplevelse. 

Vi havde trænet op til det i nogle måneder, og det havde jeg glædet mig til, siden jeg fandt ud af, at vi skulle af sted, tilbage i maj måned. Godt i gang med træningen i august, kom vi ind i en dårlig periode. Vi er stadig ikke rigtig kommet ud af den igen, men det er en anden historie. Findus begyndte meget pludseligt at miste energi, og træningen blev en umulig opgave. Derudover begyndte han at snuble. Vi tænkte ikke videre over det, han begyndte at få energitilskud, hvilket hjalp lidt på det, i hvert fald kunne vi træne lidt videre. 

Dagen kom hvor vi skulle af sted. 
Programmet var lagt for hele dagen, vi skulle ride dressur om formiddagen og spring om eftermiddagen. Vi skulle køre fra gården kl. 06.30. Vi var på gården kl. 06.00, hvor jeg hentede Findus på løsdriftsfolden. Vi havde lidt problemer med strømmen og traileren, så vi kom først fra gården kl. 07.00. Vi landede i Ringsted kl. 08.30, hvilket passede fint, da jeg skulle starte dressur kl. 09.37. Mine bedsteforældre kom derned og alt i alt var der bare hyggelig stemning. Folk kom hen og hilste på os, Findus avler Leif Grimbühler var der med hans familie, og vi blev bare taget super godt imod som nye i fjordhestemiljøet. Vi kom hurtigt i snak med Findus’ boksnabos ejere dernede, de var vildt søde og nemme at snakke med. Jeg havde glemt mit stævnenummer hjemme, men der var heldigvis nogle der havde ekstra, som de tilbød at låne mig. Findus og jeg kom på dressurbanen og selvom opvarmningen gik strålende, var vores program noget skidt. Der var ingen energi, og jeg glemte at samle ham op efter skridtdelen, så det blev et rigtig skidt program, dog alligevel til 62% og midt i feltet.

Vi skulle først springe kl. 15.45, så hele dagen skulle bruges dernede, hvilket hele familien glædede sig meget til. Vi brugte meget af tiden på at kigge på alle de fine heste, det var virkelig imponerende at se hvordan så mange fjordheste er så fine rideheste. Selvom jeg elsker fjordheste og specielt Findus overalt på jorden, har jeg aldrig haft de største forventninger til generelle kundskaber hos dem. Men det fik jeg virkelig dernede, hold nu op nogle gangarter, og den villighed de udstrålede – jeg var blæst bagover. 

Findus og jeg var ude og gå en tur, og vi hyggede os helt vildt hele dagen. Findus trives strålende i løsdrift, men hvor var det hyggeligt at have ham i boks en dag, hvor han var samme sted hele tiden og så tæt på mig. Efter middag skulle jeg stå bane til de første springklasser, mens min mor gjorde Findus klar til vores klasse. Min springtræner kom derned, og vi gik bane sammen, og hun varmede os op. Findus og jeg havde den bedste opvarmning nogensinde, og jeg var SÅ klar til at give den gas på banen. Det var en S4 altså stilspring, hvilket jeg aldrig havde prøvet før. De første 6 spring gik helt fantastisk og Findus sprang virkelig godt, med masser af energi og overskud og det bedste af det hele var at han virkelig nød at springe og var glad! På det 7. spring fik vi et stop og kom lidt ud af rytme, så vi fik to stop på det sidste spring, og var dermed udgået. Men jeg var ligeglad, for vi havde en fantastisk tur indtil da. Vi kørte hjem derefter, og var først helt hjemme ved en 20-tiden. 

Så jeg var træt, men utrolig glad efter oplevelsen. Det var vores første fjordhestestævne, men bestemt ikke det sidste!

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Sjællandsmesterskab for fjordheste 2015
Annonce