Vedligeholdelse af udstyr

Vedligeholdelse af udstyr

1154visninger 8 svar | 31. okt 2016

En meget sigende overskrift men ja, udstyret skal jo pudses og vedligeholdes

Hvad pudser i udstyr med, hvorfor og hvordan?

Måske er jeg lidt underlig, men jeg bruger forskellige ting til mit udstyr. Egentlig er det hele jo bare læder, men der er bare nogle ting, som jeg synes fungere bedre end andre, og jeg vil meget gerne høre jeres erfaringer og meninger.

Mit pæne hovedtøj og stigeremme pudser jeg altid i 
Carr & Day & Martin (Danmark) (Sådan en balsam på bøtte) jeg synes det bliver så lækkert blødt og det fedter ikke når det er tørret ind. Sadelsæben som jeg bruger, er den fra Blue hors. Den kan jeg godt lide, det bliver ikke klam og klisteret nede i bøtten med længden, som jeg synes andre sadelsæber har det med at blive.

Min sadel pudser jeg i blue hors læder dressing på ydersiden af sadlen. Den bruger jeg, fordi den giver ikke klistrede bukser eller smitter af. Resten af min sadel bliver pudset i B&E læderbalsam, jeg synes læderet holder sig rent i længere tid med den end som med de andre. Jeg ved ikke hvad det er der gør det, men den er meget nemmere at holde ren, problemet med den er bare at den klistre forfærdeligt til ride bukserne :D

Mine støvler får en omgang af og til med læderolie sprayen fra blue hors, det er virkelig hurtigt og nemt, og jeg synes det giver et udmærket resultat selvom man ikke har været i gang med flere forskellige ting og sager, det tager maks. 2 minutter og så skal støvlerne bare tørre og så kan man tørre resten af med en klud, det kan ikke gøres nemmere.


Jeg går måske lidt for meget op i hvad og hvorfor, men jeg kan godt li' at mit udstyr er i orden og bliver pudset af og til, måske er det bare løgn og latin det med at læderet holder længere, det har jeg aldrig testet, men jeg ved at mit udstyr bliver lækkert af at blive pudset en gang i mellem, og det ser bare bedre ud, når det er blevet pudset af og til, som hvis man aldrig har pudset det.

Det næste jeg skal have fingrene i er helt klart carr & Day & Martins step 1 og 2. Jeg synes det lyder rigtig nemt, lidt ligesom med læderolie sprayen fra blue hors, men den fortrækker jeg forbliver på støvlerne, da den nemt fedter hvis man får brugt for meget, og jeg bryder mig ikke om en fedtet sadel, det fungerer bare ikke med mine ride bukser.

Følg mig og min hoppe på facebook: Louise og Maggie Tisted


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Vedligeholdelse af udstyr
  •   1. nov 2016 Kan ikke lige huske, hvor sadelsæben og læderfedtet jeg bruger er fra, men jeg bruger ihvertfald bare det samme til det hele.
    Jeg har sådan et silikonehovedtøj, så det bliver bare vasket med almindelig vand og sæbe smiley


  •   1. nov 2016 Bruger du LæderOlie på dine støvler?? smiley

  •   1. nov 2016 Distriktmester: Ja det gør jeg smiley Er det helt i skyerne?

  •   1. nov 2016 Håber ikke du bruger læderolie på lange lædder-ridestøvler! Det eneste de skal plejes med er at de skal gøres rene med sadelsæbe, og så skal de have sko sværte, vi bruger "kiwi skosværte" som findes i alle farver

    De bliver bløde af olie, og jeg er opdraget med at det skal de aldeles ikke pudses med smiley


  •   2. nov 2016 Altså min montar støvler er 3 år gamle og er ikke blevet bløde, min pioneer er mega bløde og det blev de før de havde fået læderolie, så ja, det er ikke derfor de er bløde smiley

  •   2. nov 2016 Okay, ved bare at der hvor jeg har købt støvler som Cavallo og Sergio Grezzo, får man vejledning om plejningen hvor sadelsæbe til rengøring og sko svært til plejningen bliver anbefalet

  • Louise D
    Louise D Tilmeldt:
    jul 2014

    Heste: 1 Emner: 9 Svar: 35
      5. nov 2016 Læder fedt og olie er no go på dressurstøvler da de bliver bløde.
    Mht. step 1 og 2 som du nævner, bruger jeg næsten altid step 1 efter hver gang jeg har redet for at fjerne snavs. Derudover bliver mine støvler kun pudset i sadelsæbe og pudset i skosværte.


  •   9. nov 2016 Spændende at læse hvad andre bruger!

    Jeg bruger nærmest aldrig olie - det er ikke særlig godt for syninger nemlig. Lædersæbe bruger jeg kun hvor det virkelig er nødvendigt - ellers er en fugtig klud nok. Er sved og snavs synligt på læderet, så trænger det.

    Af mærker er jeg mest fan af den gode gamle klassiker "gold quality" når det kommer til læderfedt. Den er mere naturligt sammensat end mange andre og så har jeg bare bedst erfaring med den.

    Jeg laver mit eget læderudstyr, så jeg er måske lidt ekstra nørdet på nogle punkter (men det er altså ret fedt når man kan se at efter en fugtig vinter, at alt købt standard udstyr er mugnet, men ikke det man selv har lavet). Læder er IKKE bare læder - nogle gange er det slet ikke læder men faktisk skind (skind er ikke kun en betegnelse for det med hår på). Der er ikke kun forskel på hvilket dyr læderet kommer fra, men faktisk også forskel på hvor fra dyret og hvordan det er blevet garvet og efterbehandlet.

    Faktisk kan garantien ryge på dit produkt hvis du ikke følger "reglerne" firmaet bag har sat - så tjek eventuelt lige om olie nu er anbefalet til støvlerne.

    Stigremme der ikke er forstærket mig nylon på bagsiden eller lignende ville jeg heller ikke være så vild med at udsætte for for meget olie - olie stopper i princippet aldrig med at blødgøre (og gøre læderet tilbøjeligt til at strække sig) og det synes jeg ikke er så smart til stigremme.

    Rigtig interessant blog indlæg, men jeg synes bestemt ikke du går for meget op i det smiley


Kommentér på:
Vedligeholdelse af udstyr
Annonce