{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.487 visninger | Oprettet:

Hestens ryglidelser {{forumTopicSubject}}

Interessant - nogen her der skal med?

Hestens ryglidelser - Behandling, forebyggelse og genoptræning af dyrlæge Maria Nørgaard, VetTeam/HorseTeam



Beskrivelse:
Hvorfor kursus om ryglidelser? Som hestedyrlæge ser jeg flere og flere heste med ømheder og skader i hals, ryg og lænd. Det er et stigende problem, der i sidste instans ender med at koste hesten sin ridemæssige karriere, men i særdeleshed også er med til at forværre velfærden blandt vore rideheste.

Når vi taler om ryglidelser hos hesten, er det ikke kun nok at få behandlet hesten for sine skader eller smerter. Det er helt essentielt, at hele equipagen kommer i betragtning, hvad angår f.eks. sadeltilpasning og rytterens balance på hesten, hestens bygning, og basale muskelsætning. Hvis disse områder ikke bliver taget i betragtning, bliver ryglidelserne en skrue uden ende, hvor det ene problem skaber det næste.

Sammen med sadelmager Brian Rützou , heste- og menneskefysioterapeut Claus Toftgaard og underviser Anne Holst har jeg startet Horse Back Team, et tværfaglig team med specialviden indenfor hestens ryg.

Horse Back Team er Danmarks første professionelle rygteam indenfor ridesporten, og vi arbejder med heste og ryttere fra alle niveauer af ridesporten fra hyggeridning til voltige, distance, islænderridning, samt dressur/spring på eliteplan. Vi samarbejder på tværs af vore faglige kompetencer indenfor diagnostik, behandling, sadeltilpasning, ryttertræning og genoptræning af heste med ryglidelser og oplever en enorm interesse for området hos hestefolkene. Horse Back Team afholder derfor kurser for ryttere med foredrag og workshops om hestens ryg og hvordan man undgår at hesten bliver skadet under sin rytter. Vores tilgang til emnet er baseret på at det skal være spændende, lærerigt og praktisk anvendeligt. Vores arbejde og vejledning er baseret på viden og forskning i og omkring hestens anatomi og bevægelse, og ryttere på alle niveauer indenfor alle ridesportsgrene kan være med.

Om foredragsholder:
Maria Nørgaard er uddannet dyrlæge med speciale i hestesygdomme. Maria er medejer af Vetteam I/S, hvor hun står for den daglige ledelse og drift af firmaets hestepraksis Horseteam med udkørende praksis og hesteklinik. Størstedelen af Marias daglige arbejde består af halthedsdiagnostik samt diagnose og behandling af ryglidelser, neurologiske lidelser, hov- og tandlidelser. Maria har efteruddannet sig indenfor hestens bevægeapparat og ryglidelser hos førende eksperter i ind- og udland. I sin fritid er Maria selv aktiv rytter. Du kan læse mere om ryglidelser her på hjemmesiden og læse om Horseteam på vetteam.dk




OBS ! Der er kun et begrænset antal billetter, afsættes efter først-til-mølle princippet !



Foredraget afholdes hos:
OptiHorse Osted
Hovedvejen 204
Osted
4320 Lejre
d. 13.10.2010 kl 19.00-(ca)20.30

Tilmelding sker elektronisk via shop.optihorse.dk.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hestens ryglidelser
Kommentér på:
Hestens ryglidelser

Annonce