{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.061 visninger | Oprettet:

Farver {{forumTopicSubject}}

Hej HG!
Jeg har gået og tænkt over, hvilken farve hesten egentlig bliver, når man krydser de forskellige farver, er specielt interesseret om hvilken farve føllet bliver, når man krydser en sort hoppe, med de forskellige farver. Ved godt man ikke kan sige det med sikkerhed at den bliver grå, men måske man kunne sige at det sorte ville dominerer under avlen, og føllet derfor ville blive sort? smiley

Håber der er nogen der kan hjælpe mig. ! smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Farver
  • #1   30. dec 2013 Hvis vi tager udgangspunkt i den sorte hoppe: En sort hest kan være heterozygot eller homozygot for sort, dvs den kan have et eller to gener for sort. Er hesten heterozygot kan den give et gen for sort videre til et afkom eller et gen for rødt (rødt er genetisk set fravær af sort). Er hesten derimod homozygot, giver den altid et gen for sort videre til afkommet. Brun kan ikke bæres skjult, så vi ved, at den sorte hest ikke bærer på sådan et.

    Hvis vi krydser en heterozygot sort hest med en anden heterozygot sort hest, er der 75% chance for et sort afkom og 25 % for et rødt. Er den ene (eller begge) homozygot sort er der 100 % chance for sort.

    Krydser vi den sorte hest med en brun, kommer det an på, hvordan den brune hest genetik ser ud (om den er hetero- eller homozygot for brun og sort), men afkommet kan som udgangspunkt blive sort, rødt eller brunt.

    Krydser vi den sorte hest med en gråskimmel, er der 50 % chance for skimmel, hvis skimlen er heterozygot for skimmel. Er den homozygot, er der 100% chance. Grundfarven, altså den farve føllet bliver født med vil afhænge af de to forældres gener mht. andre farver.

    Der er flere gener, der er dominante. Skimmel, creme, brun er fx dominante, hvor rød er recessiv....


  • #2   30. dec 2013 Mange tak!! smiley

Kommentér på:
Farver

Annonce