{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
665 visninger | Oprettet:

Hesterace Appaloosa {{forumTopicSubject}}

Mon nogen der kan fortælle om Walkaloosa er en Appaloosa, som har gangarten indian shuffle, eller om det er ( som der står nogle steder på nettet) er kryds mellem Appaloosa og Tennessee Walking Horse?
Uden at vide det heller jeg nok til at Appaloosa'en oprindelig havde denne gangart, men at ikke alle har den idag, da den ikke er blevet vægtet så højt som udseendet i avlen.

Tillægs spørgsmål: Hvor finder man avlere at Walkaloosa eller Appaloosa? Jeg er meget interesseret i racen smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hesterace Appaloosa
  • #1   19. feb 2019 Hvis du går ind på Appaloosa horse club denmark på Facebook, kan du med garanti få den bedste hjælp, tænker jeg smiley

    Så vidt jeg ved, så er det Tennessee walking horse der er den anden halvdel af den blanding der og de er jo gangartsheste.


  • #2   19. feb 2019 Det er ikke noget jeg har en masseforhåndsviden om, men hvad jeg lige kan læse mig frem til er at en walkaloosa er en plettet hest som besidder en firtaktet lateral gangart. Så det kan både være en appaloosa med gangarten, en krydsning mellem appaloosa og tennese walker og andet.

    Rigtigt mange amerikanske racer havde før i tiden en firtaktet lateral gangart - denne kaldes noget foreskelligt fra race til race og område til område, som eks. indian shuffle, amble, rack, stepping pace, running walk og sikkert en masse andet.

    Gangarten har været uønsket (sikkert fordi den kan være med til at hesten blander gangarterne sammen, at trav og galop bliver dårligere, at hesten måske helt mister traven osv.), og er derfor blevet avlet væk i en stor del af de moderne hesteracer. Men ses dog stadig hos nogle hvor den ikke er avlet helt væk (eks. appaloosa), og hos nogle hvor den stadig er ønsket (eks. tennesee walker).

    Jeg tror hovedsageligt du finder avlere af walkaloosa og appaloosa i USA smiley Men det ser ud som om der også findes appaloosa avlere i danmark, de har i hvert fald en hjemmeside: http://www.appaloosa.dk .


  • #3   19. feb 2019 pt har jeg kun fået appaloosaer tilsalg i Frankrig - her er der så tilgengæld også en del
    http://www.aphcf.net/annonces/appaloosas-a-vendre/

    og så er der nogle i Italien
    http://www.appaloosaitaly.com/?cat=4

    så slipper man da for at skulle hente en i Usa smiley


  • #4   19. feb 2019 Min er imponeret fra Holland, ved jeg. (Ikke mig der har importeret)

Kommentér på:
Hesterace Appaloosa

Annonce