{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
470 visninger | Oprettet:

Sætte nyligt kastreret hingst med hopper {{forumTopicSubject}}

Hvornår kan man sætte en hingst med hopper efter han er blevet vallak? Hingsten her er 6 år og har (så vidt jeg ved) aldrig bedækket. Den går lige nu med nogle vallakker. Hvornår er det sikkert at lade den gå med hopper, og vil en kastration i så sen en alder stoppe eller nedtone hingstet adfærd?

Udover dette, vil i så mene at det er bedst at han kastreres hos nuværende (til den tid tidligere) ejer og så vente der til det er sikker at sætte ham med hopper? På den måde er der jo ingen "fortrydelsesret" og hesten kan ikke komme på prøve, da den jo ikke vil kunne vende tilbage til den tilstand som den hos forrige ejer var i. Hvad er smartest når man skal have en hingst på prøve, men ikke har en intention om at beholde den som hingst?


Kommentarer på:  Sætte nyligt kastreret hingst med hopper
 • #1   30. maj Når han er så gammel som han er, så det uvist om han overhovedet kan komme til at gå med hopper uden at forsøge at hoppe på dem.
  Jeg kan ik huske hvor lang tid efter at hingsten er blevet vallak, til de stadig har krudt i sædstrengen til at lave føl. Mener det er op til et par måneder efter at de stadig har krudt i pistolen.
  Hos nogen vallakker bliver hingste adfærden nedtonet og andre aldrig. smiley
  Det er usikkert at sige hvad vej det kan gå på trods kastration. Selvfølgelig kan han ik have krudt i pistolen længere, men om han lader hopperne være er jo det uvisse, det kan ende med skader på ham eller hopperne hvis han ik falder til ro.


 • #2   30. maj En kastreret hingt kan stadig bedække op til ca 6 uger efterkastration.
  Så hold din hingst nu vallak i ro i den tid.
  Også for hingstens skyld .


 • --Celina--
  --Celina-- Online Tilmeldt:
  aug 2017

  Følger: 7 Følgere: 6 Svar: 426
  #3   30. maj Du skal sætte mindst 6 måneder af til det, for at være på den sikre side. Selvom selv efter 6 måneder kommer det nogengange aldrig til at kunne lade sig gøre. Der er selvfølgelig også tilfælde hvor de går fint efter kortere tid, men det er noget uansvarligt noget at forsøge sig med.

  Min tidligere hoppe har to gange måttet være offer for uansvarlige hestejere. Første gang var det en 6-årig vallak som var blevet kastreret 3 uger forinden som blev smidt ud blandet flok. Den gennemtævede den anden vallak og bedækkede og jagtede hopperne rundt. Min hoppe blev så stresset over det, at den fik nyreslag. Først da dét skete, tog ejeren endelig sin hest på enefold. Før det kunne vedkommende ikke se problemet i, at vi alle andre fandt vores heste stressede og svedige på folden hver dag.

  Anden gang var det en ung 3-årig vallak som kom direkte fra unghingstefold og også var blevet kastreret nogle uger forinden. Denne kom ud i stor blandet flok. Denne gennemtævede også alle de vallakker som ikke bare flygtede fra den. Altså den tog kampen op mod ledervallakken og nogle andre højt rangerende vallakker. Der gik mindre end en uge før den var førerhest. Den jagtede og bedækkede hopperne. En hoppe fik en skade og en anden hoppe fik betændelse i underlivet. Tror heldigvis ikke, at nogle at vallakkerne kom til skade, hvilket var et mirakel for det var en ordentlig basse af en islænder og den gik voldsomt til den.
  Alle os hoppeejere og nogle af vallakejerne klagede konstant over det. Men der blev ikke gjort noget, så det endte med at alle os hoppeejere flyttede vores heste væk på én gang og over til en anden stald. Så hopperne blev med hinanden, nu i ren hoppeflok.

  Så.. min pointe er, at jeg har VIRKELIG dårlig erfaring med at sætte nylige kastrerede vallakker ind i blandet flok. Så hvis I vælger at gøre det, så skal I være ekstremt observerende i starten og skille hesten fra, hvis den begynder at bedække eller tæve de andre heste. Det er forfærdeligt at være hoppeejer i sådan en situation.


 • #4   30. maj Jeg ventede 3 måneder med min han var 7. Han var i forvejen ikk hingstet andet an han brummede og pustede sig op når hopperne snusede til ham og det stoppede han aldrig med.

  I starten var han meget interesseret i min hoppe og gjorde al forarbejdet snuste til hrnde nappede hende i haserne mm mem hoppede aldrig på hende eller lagde an til det.


 • #5   31. maj Hvis han har fået alene, ka det blive en meget lang process.
  Min blev det som 4 års, 3 måneder før jeg købte ham, 6 måneder efter hoppede han stadig på hopper.
  Den dag i dag, ka han ikke gå med alle heste, han har ikke lært det, så han "smager" på alle.
  Det er bestemt ikke alle heste, der ka li, at få taget en bid af sig smiley

  Så tror ikke helt, der findes et svar, for det afhænger af hesten og hvordan den har levet indtil.
  Hingste er ikke de mest socialiserede heste.


 • #6   31. maj Man siger som regel minimum 6 uger efter, men de har et skud i bøssen som min dyrlæge siger op til 6 mdr efter. Så jeg ville vente så længe som muligt.

Kommentér på:
Sætte nyligt kastreret hingst med hopper