{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
400 visninger | Oprettet:

celinelj
celinelj
Tilmeldt:
3. jul 2015
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 1

Hold i ryggen {{forumTopicSubject}}

hej HG smiley

jeg har fået hold i ryggen (mere specifikt, lænden), og jeg er i tvivl om det er en god eller dårlig idé at ride
umiddelbart ville jeg jo mene, at det ikke lyder som en god idé at ride med hold i ryggen, men det kunne jo være omvendt
så vil høre om der er nogen, som har erfaring med hold i ryggen og ridning?


Kommentarer på:  Hold i ryggen
 • #1   25. sep Jeg har ondt i ryggen mere eller mindre on/off og jeg vil sige: Prøv ad.

  Tit når jeg har en dårlig dag, så skridter jeg bare. Det kan løsne super godt op i kroppen på en fin og skånsom måde. Der er dog nogle dage hvor det bare ikke kan lade sig gøre, så hopper jeg af hesten og under dynen i stedet smiley


 • #2   25. sep Sørg for at sidde rigtigt hvis du prøver. Lænden lige, op på sædebenene (lige meget vægt på begge), åben op i brystkasse og hofte og afspænd skuldre/arme/lår - skil ryghvirvlerne ad, og fornem ligesom at du trækker navlen om til rygsøjlen. Ved det er lettere sagt en gjort, men som en der selv har rygproblemer, ved jeg hvor meget skade det forkerte sæde kan gør og hvor meget gavn det rigtige gør. God bedring.

 • #3   25. sep Du kan sandsynligvis godt tåle at skridte, hvis du forsøger at sidde rigtigt.
  Afhængigt af smerterne.

  Jeg har prøvet et lændehold en del gange, og det bedste råd er sådan set at finde en kiropraktor og få det løsnet.


 • #4   25. sep Snak med din læge, hvis du er bekymret for om der er advselstegn.

  Jeg og mange andre rider for at holde ryggen velfungerende / få bøvl til at løsne sig og gå tidligere i orden.


 • #5   25. sep Her er hvad jeg ville gøre. Hvis det var mig, eller en klient...

  Hvis der er smerter når du rider så lad være. Hvis det hjælper på smerterne fortsæt.
  Hvis du har flere smerter efter du har redet, rid mindre/kortere/ langsommere eller slet ikke.
  Lyt til din krop. Men som udgangspunkt er bevægelse godt.

  Det er meget overfladisk men en ide..
  Men som doctor who siger, hvis du er bekymret for om der er mere i det end et lænde hold, kontakt lægen.

  Hilsen fysioterapeuten ??


 • #6   25. sep Når jeg har hold i ryggen eller mange lændesmerter, så hjælper det at ride, som oftest skridter jeg bare en tur så jeg får bevæget ryggen stille og roligt, her gør det ikke noget at hesten går langsomt ind til det har løsnet lidt og kan klare mere bevægelse. Min gamle hest var enormt god når jeg havde ondt, han gik så forsigtigt, til han kunne mærke jeg slappede mere af og blev løsnet op, så gik han lidt friskere.
  Det største problem er at kravle på hesten smiley


 • #7   25. sep ROLIG ridning, som i helt roligt. Derudover varme på lænden og massage af en dygtig massør holder min lænd tip top (jeg har gigt).

  Er bare ikke så god til det rolige ridning der og rider oftes 2-3 heste dagligt haha.


 • #8   26. sep Jeg har tilbagevendende lændesmerter, da jeg har svag ryg grundet lidt scheuermanns. Heldigvis ikke i voldsom grad, men nok til at det giver mig on/off problemer. Derudover har jeg en drilsk iskiasnerve som også giver on/off problemer.

  Nogle gange kan jeg kun skridte, sjældne gange kan jeg slet ikke ride. Jeg ville sige; Snak med en kiropraktor. Det har hjulpet mig i perioder. Men jeg tror nu godt du kan ride lidt, men det er nok sjovere at ride efter en tur hos kiro.


 • #9   26. sep Jeg har en helt normal ryg, med det en UNG læge så pænt sagde er “alderssvarende forandringer” - tag den som 40 årig smiley Og med forandringer svarende til, at det ikke var første gang i mit liv jeg var blevet fyret af hesten i en serie af bukspring smiley

  Jeg bruger ridningen til at holde min ryg i god form - i de få perioder jeg ikke rider så meget begynder jeg at få ondt i lænden.

  Har jeg et (lille) hold i ryggen så skridter jeg tur - det lindre at få de her små bevægelser fremad og sidehverts når man rider. Så lige noget Panodil inden en times tid inden rideturen, og så en times skridt, så plejer holdet at gå væk.
  Jeg har dog aldrig haft et hold i ryggen så slemt at jeg har måtte gå til kiropraktor - så om det er en god ide der , ved jeg ikke.

  Ridning i skridt bliver brugt til handicappede, og det er bla fordi de her små bevægelser hjælper med at stimulerer patientens muskler og stabilitet.

  Mvh Charlotte


 • #10   26. sep Man kan sige at "hold i ryggen" kan være mange ting. Hos mange er det iskias nerven der driller, evt. skævt bækken, og andre er det de nederste lændehvirvler der bliver overbelastet (gigt, låsning og dikusprolaps). Begge dele kan ridning hjælpe med. Jeg har selv ødelagte lændehvirvler, forsnævringer, diskusprolapser og skævt bækken og store SI-led problemer (samt scoliose mellem skulderbladende), så her bliver det ikke meget værre smiley Intet af det har forhindret mig i at ride på lang sigt. Ved akutte smerter, som jeg har haft mange af, har jeg fundet at KST er at foretrække frem for regulær kiropraktik. Jeg gik fast til kiro hver uge i over 4 år, derudover fysioterapi (øvelser) og massør. Intet af det hjalp mig til at kvitte kiroen (eller eliminerede smerterne). Til sidst blev mit bækken så stramt, at kiroen måtte opgive at rette det, hvilket ærlig talt var en lettelse da det aldrig holdt mere end få dage (nogengange få timer), før det hoppede tilbage igen. Øvelserne fra fys gjorde ondt at udføre og hjalp ikke med at styrke bækkenpositionen og massage hjalp ikke en skid. KST hjalp mig nogle år efter der var kommet ro på min krop igen og er det eneste jeg har haft held med til at fjerne smerter, i nogenlunde omfang, i længere tid af gangen. Rideterapi har klart været det aller bedste for mig. Men det er ufatteligt vigtigt at det bliver gjort rigtigt, at man sidder rigtigt og bruger sig selv rigtigt, og at hesten man rider på, bruger sig selv rigtigt. Hvis ikke, kan man risikere langt værre smerter og skader end før - det er nemlig også prøvet. Efter jeg sidste år i foråret, var sengeliggende med enorme smerter og nerverodspåvirkning i mit ben (føleforstyrrelser og kraftnedsættelse) frarådede kiro og læge mig ridning, faktisk sagde de at selvom jeg blev "god" igen, ville jeg kun kunne tåle at skridte. Men jeg forstår godt deres advarsel, for den måde man rider på mange steder er ikke god for ryggen (faktisk hverken hestens eller rytterens), og jeg mærkede selv, hvordan smerterne forværredes ved (forkert) ridning, på trods at fys og råd fra diverse instruktører. Jeg ved også godt at jeg er et grelt eksempel, folk med færre problemer ville sikkert kunne tåle mere, før de oplever smerte ved forkert ridning.

Kommentér på:
Hold i ryggen

x