{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
588 visninger | Oprettet:

Er heste atleter? Dyreetiske Råd. {{forumTopicSubject}}

https://www.dr.dk/sporten/ridning/er-heste-atleter-ny-rapport-om-ridesport-rejser-etisk-spoergsmaal?cid=soc_facebook_drnyheder_post_2y5mj9qg&fbclid=IwAR2Ie8IqLzC6dynzrkQuZbBOXLkh-pl3YYkbAIR9nku25s5OJGQ48PPm14g


"Vi skal sikre, at atleten har det godt. Vi er selvfølgelig enormt opmærksomme på, hvis vi ser noget, der ikke er acceptabelt" Ulf Helgstrand....
Man kan sige så meget, men i sidste ende er ord bare ord. Og det vil de forblive indtil der rent faktisk bliver handlet på problemerne. Altså de problemer som Ulf Helgstrand tilsyneladende ikke mener der er nogen af.
"Overordnet mener han, at mange af de ting, der peges på i udtalelsen, i forvejen står beskrevet i rideforbundets reglement."
Men gør det stadig det? FEI har valgt at slettet flere af deres udtalelser omkring rollkur og hyperflexion, som ellers har stået på deres reglement i flere år. De skriver at rollkur og hyperflexion ikke er okay, og det vil blive trukket fra i point hvis hesten går under lod til et stævne, men alligevel EEEEEELSKER dommerne når de gør netop dette, og giver dem dobbelt op i point. Men i det mindste er de ærlige. Det handler nemlig ikke om hestevelfærd som de ellers før har påstået. Det handler om penge, det handler om sporten, det handler om berømtheden. https://youtu.be/EPGWgWgfqGI
"Vi kommer ikke til at ændre noget, fordi nogen synes eller mener, at det gør ondt på hesten. Jo, hvis det er rigtigt, men ikke fordi nogen kommer med en løs påstand. Men kommer der ny viden på området, er vi selvfølgelig med på ethvert tiltag, siger Ulf Helgstrand."
Løs påstand, hvad? Der ER viden og bevis for at mange af tophestene - Især inden for dressur - Bliver trænet forkert. Rollkur og hyperflexion giver hesten hold i nakken, og kan endda medføre nakke- og rygskader, OG vejrtræknings besvær.
Men nå ja, Ulf Helgstrand mener at de selvfølgelig aldrig ville lade dette ske. Og faktisk er det slet ikke dårligt for hestene, sådan som de bliver redet nu.
Nej nej, se bare på Cathrine Dufour, Andreas Helgstrand og Isabell Werth. Deres heste går på en mega "sund" måde, slet ikke under lod eller noget.
Eller... Det er tror vi i hvertfald, men det er også kun fordi vi ikke ser hvad der foregår bag lukkede døren.
Der skal ikke en særlig hestekyndig person til, for at kunne se at disse heste er ekstremt anstrengte.
Desuden mener jeg at det er meget problematisk at se hesten som en "atlet". En hest er en hest, det er et levende dyr og dens rettigheder skal respekteres.
"Hesten er jo en atlet i det øjeblik, den er i konkurrence."
Men det er den jo ikke kun når den deltager i en konkurrence. Den bliver behandlet som en "atlet" dag ud og dag ind. Den står på en lille jordfold, måske 3 timer om dagen, uden nogen folk kammerater og pakket ind i bobbelplast.
En hest er ikke et menneske. De forstår ikke meningen bag det her.
Altså hvis du ikke kan respektere hestens rettigheden samtidig med at den er en "atlet", så er det fordi niveauet er for højt. Og så er det ikke for hestens skyld vi gør det. Det er for menneskets.
De siger "Dressur handler om partnerskab", men hvor er partnerskabet henne? De tvinger deres heste til at gøre hvad de siger, og de har desuden intet at skulle have sagt i noget aspekt af deres eget liv. De har ingen stemme. De har ikke valgt det her, det har VI.


Kommentarer på:  Er heste atleter? Dyreetiske Råd.
 • Dorte H
  Dorte H Tilmeldt:
  apr 2019

  Følger: 1 Følgere: 2 Svar: 206
  #1   18. mar "Hesten er jo en atlet i det øjeblik, den er i konkurrence. Den er den ene af to parter til at levere resultater"

  Var det ikke en (f*cking!) FORMAND for dansk ridesport det kom fra, havde det været komisk - nu er det snarere skræmmende...
  Ku' godt tænke mig at se den kontrakt, hesten underskrev da den "valgte" at konvertere fra hest til atlet - med de forpligtelser og afsavn, det jo tydeligvis indebærer!


Kommentér på:
Er heste atleter? Dyreetiske Råd.

Annonce