{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.903 visninger | Oprettet:

Registrering af alle heste i Danmark {{forumTopicSubject}}

Registrering af alle heste i Danmark


Som det måske ikke er alle bekendt, er det pr. 1. januar 2010 trådt ny lovgivning i kraft på hesteområdet. I denne nye lovgivning er det præciseret, at alle heste i Danmark skal have pas med medicinsider, være chipmærket og ejerskifteregistreret. Bekendtgørelse nr. 1448 af 15/12/2009 om identifikation af dyr af hesteslægten (kan ses via følgende link: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=129393) supplerer EU forordning 504/2008, som kan læses i slutningen af bekendtgørelsen.
Bekendtgørelsen medfører følgende:
1) Alle heste skal have et hestepas, også den lille pony af ukendt afstamning, som bare går som hygge- eller selskabshest. Kravet gælder for alle heste til slagtning, eksport og heste på markeder/samlesteder fra 1. januar 2010. For andre heste er der en overgangsordning: a) Senest 31-12-2010 kræves registrering og pas på heste født i 2006-2009. b) Senest 01-06-2011 kræves registrering og pas på heste født mellem 2002-2005. c) 31-12-2011 skal alle heste født 2001 eller tidligere være registreret. Fra 01-01-2010 skal alle føl have udstedt hestepas inden 6 mdr. eller inden udgangen af fødselsåret, alt efter hvilken dato, der er senest. Det er således ikke nok, at du har en stamtavle på din ældre islandske hest. Hvis du har en renracet islandsk hest uden papirer, og dette kan bevises, kan du søge om dispensation for at få udstedt bodeax-farvet pas, se http:// http://www.islandshest.dk/index.php?id=1500 for mere information. Hvis du ikke ønsker at betale kr. 6825 for en dispensation, kan du søge om sort hestepas. Vær dog opmærksom på, at du i så fald ikke kan deltage i Dansk Islandshesteforenings kåring, stævner eller konkurrencer med hesten. Hvis du ikke kan bevise at din hest er renracet, så skal du have din hest registreret hos Landscenteret|Heste hvor din hest så vil få udstedt et lysegrønt hestepas.
2) Alle heste skal være chipmærket. For at kunne få udstedt hestepas skal hesten være chipmærket, dog kan heste i den organiserede avl, der er brænde/frysemærket med en mærkning der indeholder cifre slippe for chipmærkningen. Besigtigelse og chipmærkning skal foretages af enten en autoriseret mærker eller en dyrlæge.
3) Alle hestepas skal indeholde sider til medicinregistrering. Det gør ingen af vores bordeux-farvede hestepas udstedt før 2009. De nye sider vil blive indsat i det eksisterende pas, og man mister således ikke sine vaccinationsstempler. Passene skal opdateres hos pasudstedende myndighed, dog skal alle bordeaux-farvede hestepas for islændere opdateres hos DI. Pas udstedt hos udenlandsk pasudstedende myndighed skal således til udlandet for at blive opdateret. Tidsfristerne for opdatering af hestepas er de samme som beskrevet i punkt 1.
4) Registrering af ejerskifte er lovpligtig fra årsskiftet. Senest 30 dage efter en handel skal hesten ejerskiftes ved indsendelse af originalt ejercertifikat til enten Dansk Islandshesteforening (DI) for islændere eller Landscenteret|Heste for andre racer. Der er ikke nogen overgangsordning på dette område. For islandske heste med stamtavle er denne et bevis for ejerskab. For islandske heste med hestepas er ejercertifikatet bevis for ejerskab. Hvis originalt ejercertifikat ikke haves skal man ansøge DI om erstatning for forlist ejercertifikat. Til det bruges et skema, som kan downloades her. Det koster kr. 1000,00 at få udstedt nyt ejercertifikat.
5) Pasfarver. Bodeaux-farvede pas udstedes til heste i hovedafsnittet i EU-anerkendte avlsforbund. Islandske heste efter avlsgodkendt far og renracet islandsk mor med stamtavle/bodeaux-farvet hestepas vil således få udstedt bodeaux-farvet hestepas. Blå pas udstedes til krydsninger hvor som minimum far er godkendt af et EU-anerkendt avlsforbund eller til heste i bilag i EU-anerkendt avlsforbund. Sort pas udstedes til renracede heste i EU-anerkendt avlsforbund, hvor far ikke er avlsgodkendt. Lysegrønne pas udstedes til alle andre heste.
6) Obligatorisk anmeldelse af døde dyr. Senest 30 dage efter at en hest er død skal det anmeldes. For slagteheste sker anmeldelsen direkte fra slagteriet, mens den for aflivede eller selvdøde heste skal foretages af ejeren. Hestens pas skal indsendes ved anmeldelse af død.

Ved anmodning om indsætning af medicinsider/udstedelse af hestepas til stambogsførte islandske heste skal følgende være i orden:
- Hesten skal være mærket med enten chip eller frysemærkning med cifre. Chipmærkenr./label skal fremgå af originalpapirer.
- Du skal udfylde et konsumskema.
Send, evt. anbefalet, derefter til stambogskontoret (Dansk Islandshesteforening, Stambogskontoret, Vilhelmsborg, Bedervej 101, 8320 Mårslet) følgende papirer i original, kopier er ikke nok:
- Konsumskema og evt. dyrlæge/ejererklæring, hvis hesten ikke må bruges til slagtning.
- Hestens originale hestepas eller stamtavle/registreringsattest.
- Ejercertifikat, hvis din hest ikke er ejerskiftet.

Pris for ombytning af hestepas inkl. ejerskifteregistrering hos DI koster kr. 182,50 ved anmodning online via Sport og betaling over nettet ( http://www.sporti.dk/product.php?cid=). Ved betaling via bank eller check kr. 220,00. Priserne er inkl. moms. Ved bankoverførsel til 7739-1124896 anføres hestens navn.

Læs evt. mere på http://www.islandshest.dk/index.php?id=1343, hvorfra konsumskema kan downloades.

For ikke-islandske heste eller islandske heste uden stamtavle henvises til http://www.landbrugsinfo.dk/heste og http://www.hestepas.dk.

Til jer derude, der ikke vidste det smiley

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Registrering af alle heste i Danmark

Annonce