3.015 visninger
|
Oprettet:
Klid. {{forumTopicSubject}}
Ja mystisk spørgsmål, men har altid undret mig over en ting,
Hvad er klid?
Hvad består det af?
Hvordan 'laver' man det, hører tit om at hesten får varm klid?
Hvorfor giver man hesten det?
Hvor køber man det henne?
Har altid undret mig, så nu må jeg hellere spørge nu
føler mig dummere og dummere hver gang der kommer et emne omkring det.
Regner ikke ligefrem med hestene skal have det, virker ikke til at det er noget man har stort behov for, eller hvordan?
Håber jeg kan få nogle gode svar, uden folk tænker "hold da op en uviden tosse!" ;D
sep 2007
Følger: 38 Følgere: 45 Heste: 4 Emner: 125 Svar: 454
aug 2008
Følger: 54 Følgere: 64 Heste: 6 Emner: 124 Svar: 9.496
Klid er kornets hårde, ydre lag. Kliden er rig på kostfibre (cellulose), protein, sunde plantefedtstoffer, kulhydrater, vitaminer og mineraler.
Klid findes i mange kornsorter, f.eks. hvede, havre, byg, ris, majs og hirse. Den fjernes ofte før kornet forarbejdes til mel (raffineret/hvidt mel) eller polerede korn (hvide/raffinerede ris, polerede hvedekorn til bulgur m.v.). Når kliden raffineres bort opnår man en længere holdbarhed (fordi størstedelen af fedtstofferne og en del af proteinet er fjernet), en mere neutral smag og en mere hvid farve. Er kliden ikke fjernet har man fuldkornsmel, brune ris m.v., som har bevaret kornets funde næringsindhold.
Klid må ikke forveksles med avner, den yderste, hårde skal om kornet, som er ufordøjelig for mennesker
og her et link til samme spørgsmål
http://www.hestegalleri.dk/html/for_messageDetail.asp?MSG_ID=335657
sep 2007
Følger: 38 Følgere: 45 Heste: 4 Emner: 125 Svar: 454
Klid.