{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
713 visninger | Oprettet:

Personlige rum! {{forumTopicSubject}}

Hej Groundwokers! smiley
Jeg har en hoppe på 1,5 år, som indtil hun kom til mig for 1 måned siden, aldrig rigtig har været i hænder. Hun har gået på en mark og bare hygget sig og vokset sig stærk (hun går nu i løsdrift med en blandet flok og vokser med lynets hast!).

Hun er i den daglige håndtering cool med alt og elsker simpelthen menneskelig kontakt. smiley Hun er den første der kommer og hilser på folden, og hun er den sidste der smutter igen (for det meste først, når hun ikke længere kan se en efter man har sagt farvel).

Men... men... jeg har bare 1 lille bitte problem med hende! Hun er meget dominant. Hun hverken bider, sparker eller truer af nogen art. Hun er altid rolig, velovervejet og meget sensitiv.
I den daglige træning går vi meget op i, at hun skal lære mit personlige rum at kende. Det er bare ikke så tit det rent faktisk lykkedes hende, medmindre jeg faktisk giver hende en fysisk berøring i form af stopsignal.
Så jeg tænker på, om det måske bare er mig der ikke er klar nok i signalerne eller om der er en måde, hvorpå jeg kan lære hende at det fysiske signal slet ikke behøver være der?
- Hun følger en som en lille hund, men desværre bare liiiiige en tand for tæt på. smiley
Jeg håber I kan komme med gode råd! Hun måler allerede 160 cm, så når hendes plader kommer i nærheden af ens fødder mm. bliver man da lidt "wooow"-agtig.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Personlige rum!
  • #1   29. okt 2013 Jeg ved ikke hvad du har prøvet, men ellers så prøv at gå. Bare gå rundt på banen, og stop op. Hvis at du stopper op, ikke hårdt men brug dit kropsprog til at fortælle 'nu stopper vi'.
    Og hvis hun går ind i dig, så kan du bakke hende 2 eller 3 skridt væk, lige tage en slapper og så gå videre. smiley

    Hvis hun virkelig bare går ind i dig, så ved jeg ikke om det ville være perfekt, men at stoppe hårdt op. At virkelig mene det, og sætte benene hårdt i jorden og bare stoppe brat. Det kan godt være lidt hårdt og forskrækkende, så ville anbefale det ovenover. smiley

    Håber det hjalp smiley


  • #2   29. okt 2013 Jeg har med min gamle part, der også var utroligt nærgående, prøvet det med at stoppe og bakke, gav det 2 måneder hvor jeg gjorde det hver gang han kom for tæt på, uden resultat. Istedet for begyndte jeg at vifte med armene så snart han rykkede sig ind mod mig, og så rose så snart han holdt sin afstand. Det virkede efter kort tid, og han respekterede til sidst mit personlige rum. Jeg ved ikke om det er den rette løsning for jer, men det er en mulighed smiley

  • #5   30. okt 2013 Dixie... Jeg lægger aldrig noget stort pres. Det behøves slet ikke. smiley men ja måske jeg bare skal vente og se. smiley

  • #7   31. okt 2013 Vifter altid med armene e.l. når de ikke respekterer mit rum. Har prøvet det på 4 forskellige heste, og det har virket på alle sammen. Nu skal man kun rykke lidt på skuldrene hvis hesten kommer for tæt på, også bakker den selv af smiley

  • #8   1. nov 2013 Jeg synes viften med armene er for hårdt og aggressivt et signal der virkelig bare betyder GÅ NU

  • #9   1. nov 2013 Hmm, det lyder som om at hun søger tryghed hos dig, og det er jo egentlig sødt nok, men altså xD Hun må lære at gå selv og være selvstændig smiley Har selv sådan en hest der nærmest skubber mig væk af vejen, så tæt hun går.
    At vifte med armene virker ikke her. Hun bliver bare spændt og sur. Det jeg har gjort, har godt nok været for at træne, at hun ikke skal gå for hurtigt, men helt automatisk hjalp det på at holde afstand til mig.
    Jeg gjorde det, at hver gang hun gik det mindste for hurtigt, stoppede jeg op. Holdte mig blik fremadrettet, tog min arm der er tættest på hende og bad hende bakke ved berøring på bringene. Reagerede hun ikke, krydsede jeg den anden arm over min krop og svingede lidt med tovet - som jeg har i den hånd - mod hendes bringe for at forstærke signalet. SÅ bakkede hun, da vi har gjort forarbejde først (læs: yo-yo øvelse). Med det samme hun bakkede nogle skridt tilbage på plads, så gik vi frem igen! Ikke stå og nusse eller bare stå, men bare lige frem igen. Og vigtigst af alt ingen ros du skal bare være helt neutral. Hesten skal hverken have skældud for det eller ros for det. Bare guide den tilbage på plads og så videre.
    Sådan fortsætter du, og hesten skulle gerne bakke bare ved let berøring på bringene. Når det er helt på plads, så kan du, når hesten går for hurtigt, bare prikke på bringene mens i går, og hesten vil lægge an til at stoppe op eller bare stoppe, for den ved at nu skal den sænke farten/bakke
    Jeg ved det her er et helt andet problem, men efterfølgende veg min hest til side, når jeg stak armen ud - samtidig med at hun sænkede tempoet - da hun vel ikke synes det er særlig fedt at blive bakket, og så vil gå udenom signalet smiley


Kommentér på:
Personlige rum!

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce