7.293 visninger
|
Oprettet:
Forslag til aftensmad {{forumTopicSubject}}
Jeg har tit svært ved at finde på nye ideer til aftensmaden, og tænkte at jeg måske ikke er den eneste med det problem - så hvad med at vi laver en "aftensmad dagbog" så kan vi lade os inspirere af hinanden.
Jeg er helt blank for ideer til i aften, men kan oplyse at vi igår fik koteletter i fad.
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
Det er osse her jeg tit har problemer.. Så en dagbog var da en super idé, til inspiration!
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
Godt og vel 1 kg kartofler
5 RØDE pølser
1 stort løg
2 dl piskefløde
1 dl Heintz ketchup
20 g margarine
Ca. 1 tsk sukker
1 lille tsk salt
1 tsk peber
Skær kartoflerne i stykker, som til biksemad, og kog dem i ca. 15 minutter. Imens smeltes margarinen i en gryde. Ved svag varme, så den ikke bliver brun. Løgene skæres i halve ringe, og puttes i gryden. Når de er bløde tilsættes sukker, salt og peber. Derefter tilsættes fløde og ketchup, indtil det er flot lyserødt. Så skal det smages til. Vandet hældes fra kartoflerne. Pølserne er naturligvis skåret i stykker på nuværende tidspunkt, så de smides i gryden sammen med kartoflerne.
Retten skal gerne være lidt "smattet". Er den for tør, skal der bare mere fløde og ketchup i.
Spises KUN med gaffel. Skovles ind uden tanke for kalorieindhold. Er forrygende med et glas mælk. Er du til salat og groft brød, er dette den forkerte opskrift!
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
Vi fik boller i karry med ris og gulerodssalat igår.
I aften står den på lasagne med ½ rodfrugter og kød, samt tomatsalat.
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
2 løg
500 g nakkekoteletter
1 potte persille
salt og peber
1/4 l fløde
et par spsk. margarine
evt. 1 tsk. sukker.
Serveres med kartofler og grønærter
Løgene brunes og tages af panden.
Persillen hakkes fint og kommes på hver nakkekotelet, som rulles sammen til en pølse på langs og bindes til med bånd (ca. 3-4 knuder pr. kotelet).
Kødet krydres med salt og peber. Brunes og steges i fedtstoffet på panden, til de er færdige, ca. 15-20 min.
Panden koges af med fløden, som smages til med salt, peber og evt. en tsk sukker. Ønskes en mere brun farve gives lidt kulør.
"Bøfferne" skæres i skiver og pyntes med de bløde løg, der serves kogte kartofler og ærter til.
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
Her fik vi steak, bagte kartofler med hvidløgssmør, wiskeysauce, og salatbar.
Det var bare rigtigt mums! ;o)
I aften skal jeg heller ikke lave mad, da vi skal til 25 års fødselsdag.. Så endnu en dag uden at man skal bryde hjernen med aftensmad.. ;o)
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifts-service/ugemadplan/tilmeld_ugemadplan.php
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
1 hel kylling min 1250 g
1 pottepersille
4 fed hvidløg
salt og peber
Bagte rodfrugter:
1 kg kartofler
1 kg blandede rodfrugter efter valg (vi fik kålrabi og gulerødder).
3 rødløg
salt og peber
2 spsk.timian
4 spsk. olie
Dressing til rodfrugterne:
500 g creme fraiche 9 %
3 fed hvidløg, hakket/presset
4 spsk. ketchup
1 tsk. sennep
salt efter smag
Kyllingen fyldes med hakket persille, salt og peber, og skindet spækkes med hvidløg i skiver og gnides med salt og peber.
Kartofler,blandede rodfrugter og løg skrælles og skæres i både.
Grøntsagerne kommes i et fad, og blandes med krydderier og olie.
Kyllingen lægges oven på og det hele bages i ovnen ved 200 grader i 1 time.
Dressingen blandes af de forskellige ingredienser og spises til..
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
Ingredienser:
600 g. kalkunstrimler
1 dl. olie
1 mellemstort løg
2 gulerødder
15 friske babymajs
2 røde peberfrugt
5 dl. creme fraiche
500 g. friske champignon
salt
peber
paprika den milde
madras karry
Fremgangsmåde:
Rens alle grøntsager, snit løget meget fint. Gulerødderne i små tern, de røde peber også i små tern, champignonerne deles i halve.
Tag en god stegegryde, kom ca. 1 dl rigtig god olie i, når olien er varm starter du med løget, steger dem af bare lige så de tager farve, tilsæt karry efter smag lad det bruse af. Tilsæt den fint strimlede kalkun, steg det af 1-2 min.
Derefter tilsættes resten af grøntsagerne, vend dem 3-4 gange så de tager farve fra karryen. Tilsæt så creme fraiche og lad det simre 10-15 min.
Server jasmin ris til.
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
Ingredienser: Fyld:
300 g. hakket svinekød
1 løg
1 fed hvidløg
4 tynde eller 2 tykke porrer
1 håndfuld sellerigrønt
45 g. tau-geh (bønnespirer)
1 par kålblade
peber
salt
1 par dråber ketchup
olie
Pandekagedej
300 g. mel
4 æg
2 dl. vand
salt
Til at fæstne med:
En tynd dej af mel og vand
Begynd med fyldet:
Steg det hakkede løg og hvidløg i lidt olie, tilsæt det hakkede svinekød, skilt med en gaffel, og de finthakkede grønsager. Steg det nogle minutter og tilsæt så salt, peber , lad det stege i 8-10 minutter, idet man hele tiden rører i det. Grønsagerne skal være stegt, men stadig lidt sprøde, og det meste af væden skal være fordampet.
Lav en pandekagedej af mel, æg, vand og salt. I en stor pande bages nu tynde, men faste pandekager, der kun skal bages på den ene side. Når oversiden er næsten bagt lægges pandekagen over på et fad. Læg meget fyld midt på pandekagen, fold siderne op om fyldet, og rul det til en aflang pakke. Gør dette så hurtigt som muligt, mens pandekagen stadig er smidig. Forsegl pakken med den tynde dej af mel og vand, og se efter at fyldet ikke kan falde ud. Dyp rullerne i den tynde dej af mel og vand, og steg dem i friture, til de er sprøde og gyldenbrune.
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
Iaftes fik vi Lises hverdagsgryde.. Mums den var god!
I aften skal vi have stuvet hvidkål med frikadeller..
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
Da jeg var lille troede jeg at det hed forstuvet hvidkål - hihi ;-D
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
Lyder forresten godt, at man ikke nødvendigvis skal bruge frituregryde, for jeg har nemlig heller ikke en..
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
Vi skal ha en ret jeg selv har fundet på engang - ved ikke lige hvad jeg skal kalde den:
Ingredienser:
400g flæskefars
1 dåse flåede hakkede tomater
1 dåse tomatpure ( en af de "store" dåser med 140g i)
1 spsk karry ( man bestemmer selv om det skal være mild eller stærk karry)
½ L madlavningsfløde
4 porrer
1 peberfrugt
1 bakke friske champignoner
ca 1-2 dl mælk.
og en lille smule rapsolie til bruning af farsen.
Fremgangsmåde:
Start med at brune køddet, når køddet er brunet lidt hældes karry'en i og får lige lov til at svitse LIDT, så det får smag, men det må IKKE blive brændt. Så hældes de flåede tomater, fløde, mælk,skiveskårne champignonger peberfrugt porrer og tomatpureen i, og det hele skal så bare stå og snurrer til porene er møre ( porrene skal skæres i skiver.
Det serveres med ris og salat.
Vi synes at det er guf
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
Vi fik tomatsuppe, med hvidløgsflutes, det var osse bare namset.. ;o)
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
Det er en ret der er opstået hos mine forældre for mange år siden.. Det er en vi får hver lørdag, det er simpelthen blevet en traditon, som Rasmus og jeg osse fører videre..
Lørdagssalat 2 pers.
1 kg gulerødder
8-10 fed hvidløg
2 ds tun i olie
½ agurk
½-1 hel iceberg salat..
Dressing: (laver det i en kande der kan være 2,5 dl i)
1/3 rapsolie
2/3 edikke
½ spsk karry
½ spsk. paprika Edelsüss/delikatesse
10 sødetabeletter
½ tsk salt
2 tsk knorr aromat
Hvidløgsflutes spises til
Gulerøddernes rives og kommes i en skål, sammen med revet hvidløg og tun (olien skal kun hældes af den ene).
Salaten skæres og blandes i salaten sammen med agurken, som er skæret i tern.
Dressingen røres sammen af de forskellige ingredienser..
God og mættende salat.
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
2 stykker laks 225 g
1 løg skåret i både
½ spsk salvie
salt og peber
2 spsk. smør
2 spsk. citronsaft
Laksen kommes i en pose foldet af dobbelt stanniol, sammen med de øvrige ingredienser. Lægges på en bageplade og bages i ovnen ved 225 g i 20 min.
1000 g små kartofler
1 spsk. persille
½ spsk. tørret timian
½ spsk tørret basilikum
½ spsk. rosmarin
3 spsk. olie
salt og peber
kartoflerne vaskes grundigt og koges i 12 min.
Olien opvarmes i en stor tykbundet gryde (f.eks. en wok/stegegryde). Kartoflerne vendes i sammen med de øvrige ingredienser, og steges til de er gylde og sprøde.
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
Jeg koger altid et helt knoldselleri sammen med kartoflerne, som så også bliver most sammen med kartoflerne, så det bliver faktisk til en kartoffel/sellerimos - det smager skøøøønt.
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
I aftes fik vi medister, kartofler gulerods/hvidkåls-råkost, samt bernaisesauce.
I aften tror jeg den skal stå på boller i karry a la østen..
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
Farsbrød med bagte løg og kartofler
Ingredienser: Farsbrød:
500 g. hakket, magert svinekød, ca. 10 % fedt
1½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 spsk. frisk timian (evt. tørret)
1 æg
2-3 fed hvidløg (el. 1 løg)
2 dl. vand eller bouillon
1 dl. mel (60 g)
3-4 skiver bacon
Halve bagte kartofler og løg:
4 bagekartofler
4 mellemstore løg
1 tsk. olie
salt
evt. lidt timian
Tilbehør: Tomatsalat
Tænd ovnen på 200 grader C.
Rør kødet sejt med salt, peber og timian. Tilsæt æg, presset hvidløg eller revet løg og derefter væsken lidt ad gangen.
Til sidst røres melet i, rør evt. farsen med lidt mere væske, hvis den er for fast. Farsen stilles i køleskab i min. 10 minutter.
Læg farsen midt i en bradepande og dæk med baconskiver.
Skrub kartoflerne. løg og kartofler skæres igennem og lægges med snitfladen opad rundt om farsen. Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timianblade.
Bradepanden stilles i ovnen i 45 minutter. Check evt. med en kødnål at kødet er gennemstegt. kødsaften skal ære klar.
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
Planerne blev lavet lidt om igår, så vi fik Wiener Schnitzler, med ovnkartofler og salat à la Østrig..
I aften står den så på Østen inspireret boller i karry med ris og grøntsager.. Opskriften følger senere..
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
Kan jeg overtale dig til at afsløre opskriften på den orientalske boller i karry?
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
4 personer.
Kødboller:
500 g hakket svinekød
1½ tsk salt
1 revet løg
½ dl hvedemel
2 dl mælk
friskkværnet peber
Kokoskarrysovs
4 forårsløg eller 1-2 løg
1 spsk olie
2 - 3 tsk karry (evt. madras)
2 dl kødbollevand
1 ds. (400 g) kokosmælk
1 spsk. friskrevet ingefær eller 1 tsk stødt ingefær
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk limesaft eller citronsaft
1 tsk sukker
1 spsk. majsstivelse
lidt koldt vand
salt og peber
Tilbehør:
Basmati- eller jasminris, kogt efter anvisning på pakken.
400 g grønne bønner, kogt i letsaltet vand i ca 6 min.
Marienerede rødløg:
2 store rødløg skåret i tynde ringe, dryppet med lime- eller citronsaft.
Kødboller:
1. Rør først kød og salt godt sammen, til det virker lidt sejt at røre i. Kom herefter de øvrige ingredienser til farsen i, og rør den godt sammen.
2. Lad farsen hvile i køleskab i ½ time. Rør farsen igennem, hvis den er meget fast, kan man tilsætte lidt mere mælk.
3. Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt salt. Med en stor teske formes kødboller, som koges i vandet ca. 8 minutter. Tag kødbollerne op med en hulske, og afdryp dem i en sigte.
Kokoskarrysovs:
1. Snit den hvide del af forårsløgene, men gem den grønne top. Svits den hvide del af forårsløgene i olie. Rør karry i og svits det med. Tilsæt kødbollevand, kokosmælk, ingefær, hvidløg, limesaft og sukker, og kog det op.
2. Udrør majsstivelsen i koldt vand og rør det i. Kog sovsen kort igennem, og smag til med salt og peber. Kom kødbollerne i, og varm dem kort igennem. Snit evt. de grønne toppe fra forårsløgene, og pynt retten med dem.
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
Er der slet ingen der har forslag til aftensmad?
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
jun 2006
Følger: 13 Følgere: 12 Heste: 2 Emner: 82 Svar: 881
jan 2006
Følger: 21 Følgere: 22 Heste: 2 Emner: 29 Svar: 2.589
Det er i hvert fald ikke sidste gang, at det bliver lavet! ;o)
Forslag til aftensmad
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside