{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
7.294 visninger | Oprettet:

Forslag til aftensmad {{forumTopicSubject}}

Jeg har tit svært ved at finde på nye ideer til aftensmaden, og tænkte at jeg måske ikke er den eneste med det problem - så hvad med at vi laver en "aftensmad dagbog" så kan vi lade os inspirere af hinanden.


Jeg er helt blank for ideer til i aften, men kan oplyse at vi igår fik koteletter i fad.


Er du løbet tør for idéer til aftensmaden?
Få hjælp af en måltidskasse! På FindMåltidskasse.dk får du en oversigt over udbydere af måltidskasser, og du finder hurtigt og nemt en måltidskasse, som passer til dine behov.
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Afhentning af fliser 500 kr.
  • Opsætning fjernsyn på væg 500 kr.
  • Frithængende emhætte installation 3.000 kr.
  • Skift af radiatorventil 1.600 kr.
  • Grave 205 kr.
  • Opsætning af loftlampe, ophæng af 2 billeder, ophængning af lille TV, opsætning af spejl 600 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Forslag til aftensmad
  • #1   12. mar 2007 Super god idé! ;o)

    Det er osse her jeg tit har problemer.. Så en dagbog var da en super idé, til inspiration!


  • #2   12. mar 2007 Idag fik vi paste med rød pesto, oliven og kapers, kylling og salat smiley

  • #3   13. mar 2007 Vi skal have svensk pølseret i aften . ikke ligefrem sundt, men UUHM det har jeg lige lyst til smiley

    Godt og vel 1 kg kartofler
    5 RØDE pølser
    1 stort løg
    2 dl piskefløde
    1 dl Heintz ketchup
    20 g margarine
    Ca. 1 tsk sukker
    1 lille tsk salt
    1 tsk peber



    Skær kartoflerne i stykker, som til biksemad, og kog dem i ca. 15 minutter. Imens smeltes margarinen i en gryde. Ved svag varme, så den ikke bliver brun. Løgene skæres i halve ringe, og puttes i gryden. Når de er bløde tilsættes sukker, salt og peber. Derefter tilsættes fløde og ketchup, indtil det er flot lyserødt. Så skal det smages til. Vandet hældes fra kartoflerne. Pølserne er naturligvis skåret i stykker på nuværende tidspunkt, så de smides i gryden sammen med kartoflerne.
    Retten skal gerne være lidt "smattet". Er den for tør, skal der bare mere fløde og ketchup i.


    Spises KUN med gaffel. Skovles ind uden tanke for kalorieindhold. Er forrygende med et glas mælk. Er du til salat og groft brød, er dette den forkerte opskrift!


  • #4   13. mar 2007 Hæ hæ, en gang i mellem er det altså osse bare godt! ;o)

    Vi fik boller i karry med ris og gulerodssalat igår.

    I aften står den på lasagne med ½ rodfrugter og kød, samt tomatsalat.


  • #5   15. mar 2007 ER der nogen der har nogle forslag til aftensmaden i aften? Jeg er HELT blank for ideer.

  • #6   15. mar 2007 Vi skal have forloren mørbrad.. Det er bare super.

    2 løg
    500 g nakkekoteletter
    1 potte persille
    salt og peber
    1/4 l fløde
    et par spsk. margarine
    evt. 1 tsk. sukker.

    Serveres med kartofler og grønærter

    Løgene brunes og tages af panden.
    Persillen hakkes fint og kommes på hver nakkekotelet, som rulles sammen til en pølse på langs og bindes til med bånd (ca. 3-4 knuder pr. kotelet).

    Kødet krydres med salt og peber. Brunes og steges i fedtstoffet på panden, til de er færdige, ca. 15-20 min.

    Panden koges af med fløden, som smages til med salt, peber og evt. en tsk sukker. Ønskes en mere brun farve gives lidt kulør.

    "Bøfferne" skæres i skiver og pyntes med de bløde løg, der serves kogte kartofler og ærter til.





  • #7   15. mar 2007 Uhhm - det lyder mums - det vil jeg prøve smiley

  • #8   16. mar 2007 Hvad skal I forskellige have at spise i aften?

  • #9   17. mar 2007 I aftes blev jeg inviteret i byen af kæresten, så vi var på Bones at spise.

    Her fik vi steak, bagte kartofler med hvidløgssmør, wiskeysauce, og salatbar.

    Det var bare rigtigt mums! ;o)

    I aften skal jeg heller ikke lave mad, da vi skal til 25 års fødselsdag.. Så endnu en dag uden at man skal bryde hjernen med aftensmad.. ;o)


  • #10   17. mar 2007 I aften skal vi have karbonader med kartofler, grøntsager og bernaisesovs smiley

  • #11   18. mar 2007 Se lige hvad jeg har fundet - det er et link til at rigtig god side, hvor man kan modtage forslag til en "ugemadplan"

    http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifts-service/ugemadplan/tilmeld_ugemadplan.php


  • #12   19. mar 2007 Hi hi hvor sjovt, vi fik karbonader med kartofler, grøntsager og bernaise sauce i går.. ;o)

  • #13   20. mar 2007 Er der nogen der har forslag til aftensmaden? Jeg er helt tør for ideer.



  • #14   20. mar 2007 I Aftes fik vi ovnbagte grønsager med kylling, det var bare super! ;o)



  • #15   20. mar 2007 Hovsa her kommer opskriften til 4-6 personer:

    1 hel kylling min 1250 g
    1 pottepersille
    4 fed hvidløg
    salt og peber

    Bagte rodfrugter:
    1 kg kartofler
    1 kg blandede rodfrugter efter valg (vi fik kålrabi og gulerødder).
    3 rødløg
    salt og peber
    2 spsk.timian
    4 spsk. olie

    Dressing til rodfrugterne:
    500 g creme fraiche 9 %
    3 fed hvidløg, hakket/presset
    4 spsk. ketchup
    1 tsk. sennep
    salt efter smag

    Kyllingen fyldes med hakket persille, salt og peber, og skindet spækkes med hvidløg i skiver og gnides med salt og peber.

    Kartofler,blandede rodfrugter og løg skrælles og skæres i både.
    Grøntsagerne kommes i et fad, og blandes med krydderier og olie.

    Kyllingen lægges oven på og det hele bages i ovnen ved 200 grader i 1 time.

    Dressingen blandes af de forskellige ingredienser og spises til..



  • #16   21. mar 2007 I aften skal vi have: Currykalkun

    Ingredienser:
    600 g. kalkunstrimler
    1 dl. olie

    1 mellemstort løg
    2 gulerødder
    15 friske babymajs
    2 røde peberfrugt
    5 dl. creme fraiche
    500 g. friske champignon
    salt
    peber
    paprika den milde
    madras karry



    Fremgangsmåde:
    Rens alle grøntsager, snit løget meget fint. Gulerødderne i små tern, de røde peber også i små tern, champignonerne deles i halve.

    Tag en god stegegryde, kom ca. 1 dl rigtig god olie i, når olien er varm starter du med løget, steger dem af bare lige så de tager farve, tilsæt karry efter smag lad det bruse af. Tilsæt den fint strimlede kalkun, steg det af 1-2 min.

    Derefter tilsættes resten af grøntsagerne, vend dem 3-4 gange så de tager farve fra karryen. Tilsæt så creme fraiche og lad det simre 10-15 min.

    Server jasmin ris til.


  • #17   21. mar 2007 I aftes fik vi pølsehorn og gulerodssalat.



  • #18   22. mar 2007 I aften skal vi have hjemmelavede forårsruller med ris, karrysovs og grønsalat.

    Ingredienser: Fyld:
    300 g. hakket svinekød
    1 løg
    1 fed hvidløg
    4 tynde eller 2 tykke porrer
    1 håndfuld sellerigrønt
    45 g. tau-geh (bønnespirer)
    1 par kålblade
    peber
    salt
    1 par dråber ketchup
    olie

    Pandekagedej
    300 g. mel
    4 æg
    2 dl. vand
    salt

    Til at fæstne med:
    En tynd dej af mel og vand




    Begynd med fyldet:
    Steg det hakkede løg og hvidløg i lidt olie, tilsæt det hakkede svinekød, skilt med en gaffel, og de finthakkede grønsager. Steg det nogle minutter og tilsæt så salt, peber , lad det stege i 8-10 minutter, idet man hele tiden rører i det. Grønsagerne skal være stegt, men stadig lidt sprøde, og det meste af væden skal være fordampet.

    Lav en pandekagedej af mel, æg, vand og salt. I en stor pande bages nu tynde, men faste pandekager, der kun skal bages på den ene side. Når oversiden er næsten bagt lægges pandekagen over på et fad. Læg meget fyld midt på pandekagen, fold siderne op om fyldet, og rul det til en aflang pakke. Gør dette så hurtigt som muligt, mens pandekagen stadig er smidig. Forsegl pakken med den tynde dej af mel og vand, og se efter at fyldet ikke kan falde ud. Dyp rullerne i den tynde dej af mel og vand, og steg dem i friture, til de er sprøde og gyldenbrune.


  • #19   22. mar 2007 Uh.. det lyder lækkert! ;o)

    Iaftes fik vi Lises hverdagsgryde.. Mums den var god!

    I aften skal vi have stuvet hvidkål med frikadeller..


  • #20   22. mar 2007 Jeg glemte lige at skrive, at vi faktisk ikke plejer at friturestege forårsrullerne - vi har nemlig ingen frituregryde, men man kan SAGTENS lave dem på panden eller i ovnen smiley

  • #21   22. mar 2007 UHM! Stuvet hvidkål - det tror jeg sørme at jeg vil lave i morgen.

    Da jeg var lille troede jeg at det hed forstuvet hvidkål - hihi ;-D


  • #22   22. mar 2007 Ha ha hvor sjovt! =o)

    Lyder forresten godt, at man ikke nødvendigvis skal bruge frituregryde, for jeg har nemlig heller ikke en..


  • #23   24. mar 2007 Hvad skal I have til aften?

    Vi skal ha en ret jeg selv har fundet på engang - ved ikke lige hvad jeg skal kalde den:

    Ingredienser:

    400g flæskefars
    1 dåse flåede hakkede tomater
    1 dåse tomatpure ( en af de "store" dåser med 140g i)
    1 spsk karry ( man bestemmer selv om det skal være mild eller stærk karry)
    ½ L madlavningsfløde
    4 porrer
    1 peberfrugt
    1 bakke friske champignoner
    ca 1-2 dl mælk.

    og en lille smule rapsolie til bruning af farsen.


    Fremgangsmåde:

    Start med at brune køddet, når køddet er brunet lidt hældes karry'en i og får lige lov til at svitse LIDT, så det får smag, men det må IKKE blive brændt. Så hældes de flåede tomater, fløde, mælk,skiveskårne champignonger peberfrugt porrer og tomatpureen i, og det hele skal så bare stå og snurrer til porene er møre ( porrene skal skæres i skiver.

    Det serveres med ris og salat.

    Vi synes at det er guf


  • #24   24. mar 2007 Ti hi, jeg har osse et par hjemmelavede der lyder derhen ad.. ;o)

    Vi fik tomatsuppe, med hvidløgsflutes, det var osse bare namset.. ;o)


  • #25   27. mar 2007 JEg er igen igen - HELT tør for ideer til aftensmaden - hvad skal I have i aften?

  • #26   27. mar 2007 Lørdag fik vi, noget vi kalder lørdagssalat..

    Det er en ret der er opstået hos mine forældre for mange år siden.. Det er en vi får hver lørdag, det er simpelthen blevet en traditon, som Rasmus og jeg osse fører videre..

    Lørdagssalat 2 pers.

    1 kg gulerødder
    8-10 fed hvidløg
    2 ds tun i olie
    ½ agurk
    ½-1 hel iceberg salat..

    Dressing: (laver det i en kande der kan være 2,5 dl i)
    1/3 rapsolie
    2/3 edikke
    ½ spsk karry
    ½ spsk. paprika Edelsüss/delikatesse
    10 sødetabeletter
    ½ tsk salt
    2 tsk knorr aromat

    Hvidløgsflutes spises til

    Gulerøddernes rives og kommes i en skål, sammen med revet hvidløg og tun (olien skal kun hældes af den ene).

    Salaten skæres og blandes i salaten sammen med agurken, som er skæret i tern.

    Dressingen røres sammen af de forskellige ingredienser..

    God og mættende salat.




  • #27   27. mar 2007 Søndag fik vi laksepakker, med små kartofler og blandet salat.

    2 stykker laks 225 g
    1 løg skåret i både
    ½ spsk salvie
    salt og peber
    2 spsk. smør
    2 spsk. citronsaft

    Laksen kommes i en pose foldet af dobbelt stanniol, sammen med de øvrige ingredienser. Lægges på en bageplade og bages i ovnen ved 225 g i 20 min.

    1000 g små kartofler
    1 spsk. persille
    ½ spsk. tørret timian
    ½ spsk tørret basilikum
    ½ spsk. rosmarin
    3 spsk. olie
    salt og peber

    kartoflerne vaskes grundigt og koges i 12 min.

    Olien opvarmes i en stor tykbundet gryde (f.eks. en wok/stegegryde). Kartoflerne vendes i sammen med de øvrige ingredienser, og steges til de er gylde og sprøde.




  • #28   27. mar 2007 I aftes (mandag) fik vi resterne af tomatsuppen fra i fredags og samt resterne af stuvet hvidkål..

  • #29   27. mar 2007 Jeg har fundet på, at vi skal have brændende kærlighed iaften.

    Jeg koger altid et helt knoldselleri sammen med kartoflerne, som så også bliver most sammen med kartoflerne, så det bliver faktisk til en kartoffel/sellerimos - det smager skøøøønt.


  • #30   28. mar 2007 Mums, det lyder godt.. Det vil jeg prøve næste gang vi skal have mos.. :o)

    I aftes fik vi medister, kartofler gulerods/hvidkåls-råkost, samt bernaisesauce.

    I aften tror jeg den skal stå på boller i karry a la østen..


  • #31   29. mar 2007 I aften skal vi have:

    Farsbrød med bagte løg og kartofler

    Ingredienser: Farsbrød:
    500 g. hakket, magert svinekød, ca. 10 % fedt
    1½ tsk. salt
    ½ tsk. peber
    1 spsk. frisk timian (evt. tørret)
    1 æg
    2-3 fed hvidløg (el. 1 løg)
    2 dl. vand eller bouillon
    1 dl. mel (60 g)
    3-4 skiver bacon

    Halve bagte kartofler og løg:
    4 bagekartofler
    4 mellemstore løg
    1 tsk. olie
    salt
    evt. lidt timian

    Tilbehør: Tomatsalat

    Tænd ovnen på 200 grader C.

    Rør kødet sejt med salt, peber og timian. Tilsæt æg, presset hvidløg eller revet løg og derefter væsken lidt ad gangen.

    Til sidst røres melet i, rør evt. farsen med lidt mere væske, hvis den er for fast. Farsen stilles i køleskab i min. 10 minutter.

    Læg farsen midt i en bradepande og dæk med baconskiver.

    Skrub kartoflerne. løg og kartofler skæres igennem og lægges med snitfladen opad rundt om farsen. Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timianblade.

    Bradepanden stilles i ovnen i 45 minutter. Check evt. med en kødnål at kødet er gennemstegt. kødsaften skal ære klar.



  • #32   29. mar 2007 Uhm lyder ikke dårligt! ;o)

    Planerne blev lavet lidt om igår, så vi fik Wiener Schnitzler, med ovnkartofler og salat à la Østrig..

    I aften står den så på Østen inspireret boller i karry med ris og grøntsager.. Opskriften følger senere..


  • #33   29. mar 2007 Hæhæ, har lige været inde og se opskrift idéen idag, den fra kogebogen, haha.. ;o)

  • #34   29. mar 2007 Jepsen - det er første gang jeg prøver et af de forslag den er kommet med, men det er sket flere gange at de forslag den er kommet med har inspireret mig til et eller andet. Jeg er virkelig glad for at jeg har tilmeldt mig den der "ugemadplan"

  • #35   3. apr 2007 Til Lisa

    Kan jeg overtale dig til at afsløre opskriften på den orientalske boller i karry? smiley


  • #36   3. apr 2007 Orientalske boller i karry
    4 personer.

    Kødboller:
    500 g hakket svinekød
    1½ tsk salt
    1 revet løg
    ½ dl hvedemel
    2 dl mælk
    friskkværnet peber

    Kokoskarrysovs
    4 forårsløg eller 1-2 løg
    1 spsk olie
    2 - 3 tsk karry (evt. madras)
    2 dl kødbollevand
    1 ds. (400 g) kokosmælk
    1 spsk. friskrevet ingefær eller 1 tsk stødt ingefær
    1 fed finthakket hvidløg
    1 spsk limesaft eller citronsaft
    1 tsk sukker
    1 spsk. majsstivelse
    lidt koldt vand
    salt og peber

    Tilbehør:
    Basmati- eller jasminris, kogt efter anvisning på pakken.

    400 g grønne bønner, kogt i letsaltet vand i ca 6 min.

    Marienerede rødløg:
    2 store rødløg skåret i tynde ringe, dryppet med lime- eller citronsaft.

    Kødboller:

    1. Rør først kød og salt godt sammen, til det virker lidt sejt at røre i. Kom herefter de øvrige ingredienser til farsen i, og rør den godt sammen.
    2. Lad farsen hvile i køleskab i ½ time. Rør farsen igennem, hvis den er meget fast, kan man tilsætte lidt mere mælk.
    3. Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt salt. Med en stor teske formes kødboller, som koges i vandet ca. 8 minutter. Tag kødbollerne op med en hulske, og afdryp dem i en sigte.

    Kokoskarrysovs:
    1. Snit den hvide del af forårsløgene, men gem den grønne top. Svits den hvide del af forårsløgene i olie. Rør karry i og svits det med. Tilsæt kødbollevand, kokosmælk, ingefær, hvidløg, limesaft og sukker, og kog det op.
    2. Udrør majsstivelsen i koldt vand og rør det i. Kog sovsen kort igennem, og smag til med salt og peber. Kom kødbollerne i, og varm dem kort igennem. Snit evt. de grønne toppe fra forårsløgene, og pynt retten med dem.


  • #37   12. apr 2007 Er der nogen der har nogle gode ideer til aftensmaden? Jeg er helt blank.

  • #38   12. jun 2007 Gruppen er jo faldet helt i søvn, efter at Lisa og jeg har holdt en lille pause smiley

    Er der slet ingen der har forslag til aftensmad?


  • #39   1. apr 2008 I aften står den på Lises svenske pølseret, uhm hvor jeg glæder mig! ;o)

  • #40   1. apr 2008 Hvordan smagte det så? smiley

  • #41   2. apr 2008 Det var bare mums! ;-D

    Det er i hvert fald ikke sidste gang, at det bliver lavet! ;o)


Kommentér på:
Forslag til aftensmad

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce