{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.295 visninger | Oprettet:

Træningsproblemer med 5-årig dressurpony {{forumTopicSubject}}

Jeg er desværre i en rigtig træls periode med min 5-årige pony. Egentlig vil jeg ud til min træner for at søge hjælp - nu har vi ikke fået undervisning i længe pga. vejr, jul og ferie. Men jeg alligevel spørge herinde også, da det jo godt kunne være nogle, der har en idé om, hvad der ligger bag problemet.

Det er sådan, at min pony er 5 år, startede med at ride stævner som 4-års, men er først her i 2012 (5-års) kommet rigtig op på konkurrenceplan. Vi har primært startet LA1 og 2, men har også debuteret i både LA3 og 4 på klub - og distriktsplan. Alt i alt er det gået rigtig godt. Ind i mellem har vi dog har haft lidt problemer med, at han har smidt tungen over bidet, men jeg har altid formået at kunne "ride det væk". Altså lave lidt om på den måde jeg har redet eller skiftet bidet.

I starten af december kommer han så i en dårlig periode igen, hvor han "bøvler" rundt med sin tunge. Samtidigt kan han finde på at bukke og bakke voldsomt tilbage, når jeg fx lægger pisken på, når bagparten skal mere med. Det har jeg så også tolket lidt som kådhed, men fordi det fortsætter, virker det ikke helt som det. Det er altså mest, når jeg vil have ham til at sætte sig mere bagi i stedet for at gå på forparten. Det har heller ikke været et problem før.
Jeg skifter så tilbage til mit 2-delte muffebid, og jeg beslutter mig for at ændre min træning lidt. Jeg har i længere tid skridtet 10-15 min., derefter har jeg travet med lange tøjler i 10 min. ca., for at varme ham op. Nu er jeg så begyndt, i stedet for bare at tage fat, at tage tøjlen gradvist, hvor jeg hele tiden giver efter.
Det hjælper, og han lægger sig samarbejdsvilligt pænt fortil. I galoppen er han så begyndt er være lidt hård, og jeg arbejder lidt efter samme metode som i trav. Her er det forskelligt, hvordan han reagerer - nogle gange smider han bare tungen over med det samme, og så må jeg lægge den tilbage og "ride den på plads". Og ellers ligger tungen som den skal, men så bliver han helt vildt tung fortil, og han er slet ikke meget for at sætte sig bagi. Det resulterer så som regel med, at han bukker lidt.

Det skal lige siges, at han normalt er en virkelig godt gående pony, så det er ikke sådan,at vi ikke har styr på det, vi laver, men det er altså ikke helt som det skal være.

Har I nogle ideer til, hvad der kan være galt?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Træningsproblemer med 5-årig dressurpony
  • #1   27. dec 2012 Hvordan ser dens tænder ud?

  • #2   27. dec 2012 Tænderne er blevet ordnet af tandspecialist de sidste 2 år, så det kan ikke være det..


  • #3   27. dec 2012 Okay, godt nok smiley

    Men den ligger primært tungen over biddet når du samlet den op/har mere fat i den?


  • #5   27. dec 2012 Tak. Ja, jeg er netop klar over, at det må være i selve træningen, at der er noget galt. Det er også derfor, som jeg skriver, rider ham i holdning bagfra i stedet for at ride ham i holdning på forparten. Jeg er ikke en stiv rytter, men jeg kan godt se, hvad du mener. For i og med jeg har redet forskellige heste, bliver man jo som rytter mere fleksibel, fordi hver hest skal rides på hver sin måde. Dog er det ikke udelukkende med en fast hånd, fordi det netop, som du skriver, er en typisk "vane" - Så det er jeg klar over, og det er også der hen, jeg arbejder. Det er mere - nu hvor jeg er kommet til, hvordan jeg kan løse det bedst muligt, om det har gjort ham så spændt i ryggen, at han ville have godt af at blive løst op?

  • #6   28. dec 2012 hvad med gjorden smiley sår i munden eller noget i ganen på ham eller noget i ryggen, nakken el. andre steder som er låst:) der kan være mange årsager til det smiley
    - Min hoppe var meget træls ude foran og ville ikke ligge sig. den var låst i ryggen og nakken smiley
    Hvis jeg var dig ville jeg få en dyrlæge ud og kigge på ham smiley


  • #8   28. dec 2012 Vi har samme problem med at min 5 års pony. Så jeg vil da lige benytte mig lejligheden til at se det du anbefaler Camilla Michalow. Jeg bliver så glad når jeg læser disse er opslag og der så er nogen der tager sig tid til at hjælpe andre på en konstruktiv måde uden at bebrejde den der har skrevet indlægget.

  • #10   29. dec 2012 Tak for jeres input. smiley Jeg tror, jeg har lagt et godt træningsprogram for os, der kan få os væk fra sidesporet og på rette vej igen. Jeg går ud fra, at han har brugt sig selv forkert den senere tid, hvilket har resulteret i ømhed over ryggen, som har vist sig som irritationsmomenter i form af tungeproblemer og bukkespring. Jeg er sikker på, at jeg kan rette op på det igen ved at ride ham dyb og lang med lange tøjler, så jeg får suget tilbage - og dermed også styrken bagi. Kiropraktor venter jeg lidt med - det kun, hvis det bliver nødvendigt. Kryds fingre for os - det betyder så meget, netop fordi jeg har redet ham op fra han var 3, og fordi jeg ved, at han kan i og med det er gået så godt til stævnerne. Jeg håber, det er et sidespor, der skal føres tilbage på rette vej igen. smiley

Kommentér på:
Træningsproblemer med 5-årig dressurpony

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce