{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.040 visninger | Oprettet:

Opgave Hundeloven. Hjælp? {{forumTopicSubject}}

Hej HG.
Vi skal alle i klassen holde et oplæg i ca. 10-15 min om noget man kan diskutere, jeg har valgt hundeloven. Men jeg er i tvivl om jeg kun har skrevet om min egen mening, og hakker ned på andres mening, og så er jeg i tvivl om det tager for kort tid?. Håber I vil læse det og give mig ris og ros, evt. også hvis I har noget mere jeg kan skrive på.

I skal læse det som om der er en som læser det op for jer:

Jeg har valgt at fremlægge om hundeloven. Hundeloven blev senest ændret i 2013 hvor 13 hunderacer blev gjort ulovlige/forbudte. De ulovlige/forbudte hunde betegnes som kamphunde/muskelhunde. De to mest kendte racer på listen af de 13 ulovlige er Pitbull Terrieren og Amerikansk Staffordshire Terrieren.

Jeg syntes ikke om loven fordi jeg ikke syntes en uskyldig hund skal aflives pga. at den er født forkert.

Det er min mening, at medierne har medvirket til at gøre de såkaldte kamphunde farligere end de rent faktisk er, og at de har medvirket til at gøre folk utrygge overfor alle kamphunde generelt.
Det vil jeg bevise for jer om lidt vha. noget statistik.

Hundeloven er indført for at skabe tryghed, for de mennesker der var utrygge over for kamphunde. I mit hoved skal hundene blot ejes af de rette folk, der kan vise, hvor gode familiehunde de kan være, for jeg syntes desværre tit at den type hunde ejes af bøller.

Siden dyrlæger i juni 2010 skulle indberette aflivninger af hunde er 622 hunde blevet aflivet. 465 af de 622 hunde blev aflivet fordi de var en af de 13 forbudte hunderacer.

De resterende 157 er aflivet pga. skambid. Et skambid er et bid hvor et sår eller en flænge på et menneske eller et andet dyr efterfølgende skal syes.

En undersøgelse viser, at ud af de 13 hunderacer af muskelhunde er det kun 6 procent af disse, der tegner sig for hundebid i statistikken ud af de i alt 5000 hundebid, som årligt bliver registreret i Danmark. Til sammenligning står schæfere, rottweilere og gravhunde for i alt 78 procent.

SF (Socialistisk Folkeparti) har tidligere foreslået, at der indføres et ”Hundekørekort”. Det er dog ikke blevet til noget da de andre partier finder det alt for svært at administrere og det er ikke alle der har brug for et hundekørekort.

Et hundekørekort skulle i teorien vise, om en ejer er ansvarlig nok til at have en hund.


Tak til dem som gider at læse det smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Opgave Hundeloven. Hjælp?
  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #1   10. nov 2013 Men folk er jo også for dumme når de bliver ved med at avle på de ulovlige hunde..
    I teorien, og groft sagt, er det avlerne der er nogle svin, fordi de ved at chancen for at deres hvalpe bliver aflivet er stor..

    Det er 13 forskellige racer, hvorfor ikke bare vælge en anden race??


  • #3   10. nov 2013 Kom ind på hvordan du ser man kan finde en løsning på de problemer der er..

Kommentér på:
Opgave Hundeloven. Hjælp?

Annonce