{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
7.516 visninger | Oprettet:

Hævet ben efter slag {{forumTopicSubject}}

Hej alle!

Har for to uger siden rykket min dejlige DV hoppe. For en uge siden bliver hun dog desværre sparket af en af de andre hopper på folden. Hun har fået en stor grim hudafskrabning med et lille overfladisk sår + en kraftig hævelse. Jeg har selvfølgelig vasket såret, og desuden fortsat med let ridning, da hævelsen så synes at falde.

Kan dog bare ikke forstå at hævelsen ikke vil falde yderligere ... Det er næsten en halv uge siden, at hævelsen virkelig har formindsket sig. Har i nogen forslag til hvad jeg kan gøre?

Jeg prøver at vedlægge et par billeder i kommentarerne


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hævet ben efter slag
  • #1   31. maj 2014 Sidst min part blev sparket var han hævet fra ballen og hele vejen ned til hoven, det hed smertestillende og antibiotika smiley så du skal nok have fat i dyrlægen, for der er højst sandsynligt gået betændelse i det... smiley
    Held og lykke med bassen smiley


  • #2   31. maj 2014 Ja, det frygter jeg nemlig også.. Mange tak, og tak for svar smiley

  • #3   31. maj 2014 Ville klart kontakte dyrelægen, og så ville jeg ALDRIG ride en hest som havde et hævet ben, om det ser ud til at hævelsen falder ved det eller ej..


  • #4   31. maj 2014 Smag og behag - diskuterede det med min ridelærer, og har kun gjort hvad der i mine øjne syntes at være bedst for min hest. Jeg ringer til en dyrlæge mandag.

  • #5   31. maj 2014 går du også dig en laang tur med tung rygsæk på hvis du har forstuvet din fod ?

    Det er i mit hoved præcis det samme nemlig, hesten er hævet på benet, og selvom du intet har skrevet om det, kan jeg næsten forestille mig at den har ondt (heste kan sagtens have ondt uden at vise det, er min hest et levende bevis på).. så fold er okay, men at ride den oveni synes jeg bestemt ikke er fair overfor den når der ikke har været dyrelæge inde over


  • #6   31. maj 2014 Maria C - det er sådan nogle som dig, der gør at folk forsvinder fra Hestegalleri! Jeg bad om hjælp - ikke at få kastet lort i hovedet. Alle har forskellige meninger, og jeg respekter din holdning, men jeg synes det er meget forkert at du skaber en debat omkring det, på min forum, hvor jeg søgte råd og ikke belæring. TAK!

  • #7   31. maj 2014
    Ring efter dyrlægen når hævelsen ikke er faldet. Min tog en løbetur på 10 km på asfalt for fuld udblæsning = et hævet ben. Ingen riding, boksro og kontrolleret motion alla gå ture for hånd på hårdt underlag.
    Og smertestillende samtidig der stadig virker nedsættende på hævelsen. Synes også det gik langsomt, men 3-4 uger også var det normalt.

    Din ridelærer er ikke dyrlæge, så hvorfor han ved noget om benet og om hesten bør rides forstår jeg ikke. Kontakt dyrlægen når der ikke er nogen ændring.


  • #8   31. maj 2014 Jeg kontakter dyrlægen mandag morgen. I mit hovedet er dog meget normalt, at man ved spørgsmål vedrørende hestehold og ridning går til sin ridelærer - det er vel derfor man har dem?

  • #9   31. maj 2014 Jeg skaber ingen debat, jeg giver min mening/mit råd, ring til dyrelæge og stop med at ride..
    Så gør faktisk hvad du beder om, og så stiller jeg spørgsmål ved din måde at behandle dyr på, nothing else.. fair nok at du synes det er fair overfor dyret at ride den når den sikkert har ondt og er hævet, men det synes jeg ikke..


  • #10   31. maj 2014
    Det er ikke derfor man har dem :o) En ridelærer er til undervisning om det er dressur eller spring. De er hverken dyrlæger, smed, sadelmager eller foderkonsulent selvom folk ind imellem gør dem til det og til de klogeste i verden på alt - hvilket desværre ofte gør folk ender ud med nogle sjove idéer omkring foder, smed, sadeler mm. fordi deres underviser har sagt at sådan er verden.

    Vel lidt alla ikke at gå til sin underviser i skolen og spørge om et udslet man har på armen - underviseren er jo ikke læge, men er der bare for at undervise ;o)


  • #11   31. maj 2014 Krikken - igen slet ikke hvad dette forum drejer sig om. Hvis du har flere synspunkter kan du skrive til mig privat. Jeg har lavet dette opslag for at få råd - IKKE belæring!

  • #12   31. maj 2014
    Og mit råd har jeg givet :o) Jeg forsøger egentligt bare og hjælpe, selvom du tager det som belæring - det er et godt råd og lade være med og gøre sin ridelærer til dyrlæge, det kan ende med at have konsekvenser.


  • #13   31. maj 2014 Jamen, så nejer og bukker jeg for dit råd.

  • Emka
    Emka Tilmeldt:
    jul 2011

    Følgere: 4 Svar: 298
    #14   31. maj 2014 Hvis der er betændelse i burde der være øget varme i benet. Har du mærket efter det?

  • #15   31. maj 2014 Det er ikke varmt smiley

  • Emka
    Emka Tilmeldt:
    jul 2011

    Følgere: 4 Svar: 298
    #16   31. maj 2014 Så tror jeg ikke på betændelse. Har aldrig oplevet en betændelsestilstand uden varme.
    Er hævelsen med tiden blevet mindre? Kan være blod og væskeansamling efter slaget.


  • #17   31. maj 2014 Den er blevet en smule mindre ja, men den er ikke blevet mindre et stykke tid - også grunden til mit forum. Har også umiddelbart tænkt væskesamling, og derfor jeg ikke har været ked af at ride hende, da hævelsen forsvandt efter bare 15 min skridt og let trav.

  • #18   31. maj 2014 Men hun er meget øm omkring det, og jeg må helst ikke røre for meget ved det.

  • Emka
    Emka Tilmeldt:
    jul 2011

    Følgere: 4 Svar: 298
    #19   31. maj 2014 Jeg ville nok vælge dyrlæge på nuværende tidspunkt. Evt ringe først og høre hvad han/hun siger.
    Evt prøve Bot gamacher for at se om det har en effekt så hævelsen falder


  • #20   31. maj 2014 Tak for svar - som sagt vil jeg kontakte dyrlæge mandag morgen smiley

  • #21   31. maj 2014 hej . da du opdagede det , kom du så lidt kølende vand på . Min hest blev også engang sparket , jeg kom vand på ikke iskoldt , og bagefter rensede jeg det , og der hvor jeg kan se dens skade , kom jeg skin support på (spray fra blue hors ) , og hverdag ordnede jeg dens ben . og så holdt jeg den i ro . Altså jeg red ikke på den , men gik en stille skridt tur ved siden af den . til benet så fint ud igen . Pøj pøj med den smiley

  • #22   31. maj 2014 Øv, det ser ikke rart ud smiley Min pony blev forleden virkelig sparket på inderlåret. Det gav et aflangt åbent sår og et MEGET hævet ben + en halt pony. Jeg vaskede med sæbespåner og gav ro, så gik det faktisk i sig selv. Hun blev ved sparket for en lille uges tid / 5 dage siden og er allerede klar parat i dag.

    Men hvis det er så lang tid siden, så er det vel bedst at tilkalde doktor dyr. Hvad har du vasket det med? Og hvor ofte? smiley


  • #23   31. maj 2014 Der kom vand på med det samme, og har været vasket og sårsalve hver dag. Skal dog lige understrege at jeg har kun motioneret den. Vi har ikke ligget og lavet en masse øvelser eller noget anstrengende.

  • #24   31. maj 2014 Fik anbefalet at prøve at vaske med vaskepulver, hvilket også har virket. Ellers også mediscrub som jeg bruger til mukbehandling

  • #25   31. maj 2014 For mig virker sæbespåner i hvert fald mucho godt - blandet med lunkent vand. Ellers havde min veninde sådan noget desinfektionssæbe-halløjsa, som altså også var rigtig godt. Dog tror jeg, at det kun kan fås hos dyrlægen smiley

    Jeg ved ikke lige om du har nævnt det, men er hun halt? Og hvis ja, hvor meget? smiley


  • #26   31. maj 2014 Vil ikke sige hun er halt. Hun træder ikke så meget over på det ben som plejer, men hun trækker selv frem i gangarterne (altså øger tempo) og går helt som normalt ellers.

  • #27   31. maj 2014 Ja, okay, det gjorde min også ... Dog red jeg hende ikke fordi jeg var en pyllergøj smiley

    Måske havde jeg selv prøvet at give hende helt ro og vaske såret et par gange om dagen med sæbespåner, men hvis du er tryggest ved dyrlægen, så synes jeg bestemt, du skal ringe på mandag ... Så står den nok på noget antibiotika smiley Øv bøv, stakkels lille hest. Al held og lykke med hende! smiley Vi krydser fingre for en hurtig bedring!


  • #28   31. maj 2014 Synes bare hendes ben hæver rigtig meget ved bare at stå i boksen henover natten.. smiley men mange tak for rådene - håber også snart hun er klar igen smiley

  • #29   31. maj 2014 Vi havde også en hest der blev sparket på folden, og lignede det meget - dog var noget af benet brækket indeni. Mener det var greffelbenet ( staves) benet var hævet og man kunne ikke rigtig rører det:(

    Og så ville jeg sige som andre sige at det ikke er det bedste at ride på den imens - det er da også fint nok at man spørger sin ridelærers - men tænker man også har et ansvar selv at stille sig kritisk undrende. Det er ikke negativt ment.

    Også selvom dyrlægen siger noget - tænker jeg at man stadigvæk gerne må reflekter over tingene og stille sig kritisk.

    God bedring med din hest.


  • #30   31. maj 2014 Tak for svar. Selvfølgelig er jeg kritisk, men når jeg selv kunne se hævelsen faldt, forekom det mig rationelt at ride. smiley

  • #31   31. maj 2014 Hendes ben faldt også lidt da hun gik. Men man kunne intet se at der var brækket noget før hun kom til røgten.

    Men håber da at en gang antibiotika kan hjælpe det.

    Ved godt det er dyrt, men jeg ville altså havde ringet til en dyrlæge i morgen - hvis der betændelse i, kan det lynhurtigt sprede sig smiley


  • #32   31. maj 2014 Jeg spurgte også min ridelærer den dag, hvor min hest kom ind fra folden og PLUDSELIGT ikke ville støtte på det ene ben. Ingen sår, ingen hævelser - en hovknusning som resulterede i en overnatning på hestehospitalet og en varsel om aflivning, hvis det ikke blev bedre. Puha smiley

    Dog synes jeg det er helt logisk at spørge en ridelærer. Man ved aldrig, om folk har et godt råd - plus man nok står lidt og tripper fordi ens hest har ondt. Personligt kan jeg ikke se harmen i at skridte lidt rundt på en hest, som har et hævet ben. Nogle gange gør det faktisk mere skade end gavn at lade hesten stå - nemlig som TS siger; benet har det med at hæve, når den står stille natten over. I nogle tilfælde er det godt at aktivere et hævet ben så længe man ikke springer rundt i alverdens øvelser. smiley Her selvfølgelig også afhængigt af, hvor ondt hesten har - dømmende ud fra, hvor meget den halter.


  • #33   31. maj 2014 Nu siger jeg ikke at hesten skal stå helt stille, jeg siger den skal på fold, men at sætte rytter på den om det så kun er skridt, det synes jeg ikke er fair.. men self. skal den ikke bar stå inde og slet ikke hvis hævelsen falder af at gå lidt.. men synes ikke den skal bære min. 50kg (og nok os mere) oveni sin egen vægt på et ømt ben..

  • #34   31. maj 2014 Der kan være noget i snakken, Maria smiley
    Men alligevel, hvis hesten ikke er ved at dø og siger helt vildt fra, når man rider, så er det et tegn på, at det ikke genere den i sådan en grad, at det bliver unfair. Havde hesten der i mod givet hvert muligt tegn på, at det gjorde så ondt, at den ikke kunne holde til det, så ville jeg heller ikke synes det er fair. Så længe hesten ikke giver udtryk for, at det gør ondt, så må man også gå ud fra, at det ikke gør ondt smiley


  • #35   31. maj 2014 Har intet i mod at ringe til dyrlægen - vil min hest det bedste smiley dog tvivler jeg på at noget er brækket. Den støtter fint på benet og går også uden problemer, dog bare ikke med så stor overtrædning som normalt i gangarterne, hvilket er fuldt forståeligt. Maria C - jeg har forstået nu, at du ikke synes jeg har behandlet min hest korrekt, til det vil jeg ikke give yderligere svar eller kommentarer.

  • #36   31. maj 2014 Det var nu det Amanda skrev som jeg kommenterede på men okay..

    Amanda

    Ved ikke om du kender DD med Flash herinde..
    men hendes hest havde et brækket ben og den viste INGEN tegn på det, den gik ganske normalt som om ingen ting var sket..

    Så det er derfor jeg reagere som jeg gør, min egen havde en forvridning i det ene ben, og fandt kun ud af det fordi jeg pludselig lagde mærke til en minimal halthed, den var så lille at det knap kunne ses eller mærkes, og det var KUN i trav og KUN i hjørner, så var først da jeg tog den i longe at jeg rigtig lagde mærke til det fordi det stortset ikke var der..


    Du skal huske at hest stadig har det instinkt der hedder en skadet hest er en død hest så mange heste skjuler smerte, så derfor ville jeg ALTIID reagere på sådan nogen ting som der beskrives her..


  • #37   31. maj 2014 Den med brækket ben har jeg ikke hørt før, nej. Og det lyder som et meget, meget sjældent tilfælde, da man som regel ikke rigtig kan gå på brækkede knogler, medmindre det er et heldigt brud ... Men det skal jeg ikke kunne ytre mig om, jeg kender ikke brugeren du nævner. smiley

    Det er en meget logisk ting, at man som dyreelsker - eller bare har med dyr at gøre, kan sige, at når et dyr har ondt så er det også nødt til at udtrykke det. De kan ikke udtrykke gennem sprog, så de må udtrykke gennem kropssproget. "En skadet hest er en død hest" - ja, det kan godt være, men hvis smerten er så stor, at når der lægges vægt i et skadet ben trykkes på så mange nerver, så er det ikke lige altid, den kan "spille skuespil" - som jeg for resten aldrig før har set. Jeg ved bare, at hvis det gør ondt, så viser hesten det. Hvis smerten ikke er ulidelig, så kan hesten godt spille.

    Ret mig endelig, hvis jeg er forkert, men jeg har det princip med alle mine dyr: Spiser som den skal, går som den skal og opfører sig, som den skal - jamen, så skulle der helst ikke være noget i vejen. smiley


  • #38   31. maj 2014 Har det på noget nøjagtig samme måde Amanda!

  • #39   31. maj 2014
    Min var nu hverken halt eller øm - men hendes ben var altså dobbelt så stort som det andet fra skulder til kode. Men derfor blev hun nu ikke redet, da kroppen jo tydeligt ikke var ok selvom hun spiste, gik og opførte sig normalt.

    Hun fik gå ture for at få gang i blodomløbet, men nej ikke ridning.

    Alt for mange heste render rundt med smerter uden og reagere. Mange heste kan gå med skæv krop, låst, ondt pga. sadel mm. - uden og sige særligt meget.

    Når hesten står med et hævet ben, så er det ikke normalt - og når kroppen ikke er ok og normal, så rider man ikke.


  • #40   31. maj 2014 Nu kunne jeg jo se efter endt ridetur, at hævelsen faldt! I min bog vil det da være rarere at gå med et ikke hævet ben og blive rørt ganske let i 15-20 min i stedet for at stå med et hævet ben? Synes ikke dette forum skal dreje sig om hvorvidt man skal ride hesten eller ej, for det var ikke det jeg spurgte om!

  • #41   31. maj 2014
    Mins hævelse faldt også lidt efter en gå tur - men derfor skulle hun stadig ikke rides, da hesten med et i forvejen belastet ben så skal bære en rytter + udstyr også.

    Men kontakt din dyrlæge og få vejledning - også en anden gang :o). Min fik et opkald dagen efter da hævelsen ikke var faldet, fordi jeg netop var i tvivl og ikke vil snakke skader mm. med andet ned dyrlæge.


  • #42   31. maj 2014 Jeg har forstået din pointe.

  • #43   31. maj 2014 Krikken, det er nu ikke helt korrekt. Nogle år tilbage stod vi med en hest og et styks hævet bagben. Rytteren blev bedt om at ride let. Det er sundt for en skade - i nogle tilfælde - at blive aktiveret, så den holder ikke helt. Men det kommer an på, hvad dyrlægeren siger. smiley
    Desuden, hvis en hest har så ondt, at det virkelig genere, så giver den udtryk for det. Jeg har aldrig hørt om, at en hest er blevet ødelagt, fordi den simpelthen har skjult sin smerte. Der findes så mange grader på hestens smerteskala og hvis den er oppe i det alvorlige felt, så bliver smerten ikke skjult.

    Og sandt, TS, det handler ikke om hvorvidt det er ok at ride på en hest eller ej når benet er hævet, så jeg tror vi dropper den her diskussion nu smiley Desuden - alle har deres mening. Det er OK, men bare fordi det er en personlig mening, så er den ikke nødvendigvis korrekt - hvilket den ikke behøver. Hvis en metode virker, så virker den. Krikken og andre ville ikke ride med et hævet ben, andre ville. smiley


  • #44   31. maj 2014 Tak Amanda smiley

  • #45   31. maj 2014 Og igen - held og lykke med hende! smiley

  • #46   31. maj 2014 Mange tak smiley håber ikke det er værre end en væskesamling eller betændelse smiley

  • #47   31. maj 2014
    Foreskellen er - at du havde en dyrlæge med indover :o).

    Fred være med du ikke tror heste undlader og reagere på smerte - det er nu set ind til flere gange.


  • #48   31. maj 2014 Aj, men Krikken - så stop da! Nu har jeg bedt pænt om det flere gange. Vi har hørt og forstået dit synspunkt - kunne du måske gøre det samme?!

  • #49   31. maj 2014
    Fandt et link til en "spændende" historie så og sige :o)
    http://www.heste-nettet.dk/forum/1/2319715/2319715/

    Og Caroline - det var til Amanda, det sidste og denne også :o)


  • #50   31. maj 2014 Min dreng blev også sparket sidste uge og fik de samme symptomer som din dog med et mindre sår. Jeg skridtede en tur med ham på hårdt underlag og hævelsen forsvandt og han blev sat i boks med noget salve til såret og en creme mod hævelsen. Efter et par dage på fold så hans ben normalt ud igen smiley Held og lykke til din pige (y)

  • #51   31. maj 2014 Tak Amalie smiley er desværre røget af min fornylig på tur, men trækker en tur med hende på hårdt underlag i morgen smiley

  • #52   31. maj 2014 Hårdt underlag er i hvert fald rigtig godt. smiley

    Krikken, jeg må sige, jeg ikke helt kan se hvor pointen skinner igennem. Måske er jeg bare træt smiley Det er ikke til at sige! Jeg har selv stået med - ikke min egen - en unghest, som havde en rådden tand. Den sagde intet det første stykke tid men BAM så var der noget - den sagde altså fra, gav udtryk for sin smerte. Jeg foreslog dyrlæge til rytteren og vupti, så fandt de tanden, langt om længe. smiley De havde prøvet alt fra at skifte bid, sadel, kiropraktor-hvad-ved-jeg, men først da smerten altså kom, så sagde hesten fra. Det er de små tegn, man skal kigge efter. Specialist eller ej, så kan man ikke altid med sikkerhed sige, at hesten har haft så ondt, at den ikke kunne holde det ud.


  • #53   1. jun 2014 Har i aldrig hørt om heste der i mange år har haft ondt i ryggen men ikke vist det før det var så slemt at der ikke kunne gøre noget ved det ? dem kender jeg nemlig nogen stykker af.. (ofte rideskole ponyer osv)..

    Og nu har jeg selv haft en hest der ikke viste den havde ondt men gik med en forvridning, ville ønske han havde haft hævet ben for min ridning gjorde det da bestemt ikke bedre og med hævet ben havde jeg kunne vide det, men ingen kunne se det, var som sagt først da jeg tog den i longe jeg rigtig opdagede det..

    Har os haft en hest med sår lige som denne, hun haltede heller ikke, løb på folden og hyggede sig, var lidt øm men det var det, hun var hævet som denne..
    Den havde infektion i benet og skulle have desinficerende bandage på om natten og så have antibiotika og smerte stillende..
    kan ikke huske om hendes hævelse faldt da jeg ringede til dygelæge i det øjeblik jeg opdagede den var hævet for det mener JEG er mest korrekt at gøre..

    havde da aldrig kunne få mig selv til at gå længere tid og ride dyret i mens :S


  • #54   1. jun 2014 Men det er dog utroligt så lidt respekt folk har for et forum!

  • #55   1. jun 2014 Men, jo - har også haft heste der havde ondt i ryggen uden at sige noget - og derfor er jeg meget mere opmærksom nu i forhold til tidligere. Der er gået en uge - ikke tre måneder!!! Man skal heller ikke kalde en dyrlæge hver gang hesten blinker med øjnene!

  • #56   1. jun 2014 Jeg ringer bestemt heller ikke til dyrelæge bar hesten blinker, ringer faktisk utrolig sjældent til dyrelæge, men et hævet ben efter et spark, ja det er i mit hoved ring til dyrelæge..

  • #57   1. jun 2014 Sådan er man jo forskellig Maria. Går du også selv til læge hver gang du slår dig? Er træt af du sætter spørgsmålstegn til min behandling af min hest - jeg passer godt på min hest, men jeg er ikke hypokondrier!

  • #58   1. jun 2014 Hvis det er hævet og med sår på og ømt så ja..

    havde der ikke været hævelsen og den ikke var øm havde jeg intet sagt, men den er hævet og ømt, så burde alle da vide at dyret skal have fri som min. og en god idé er at ringe til dyrelæge også hvis det ser ud som din gør..

    Tror faktisk ikke engang jeg havde sagt noget hvis du ikke havde skrevet du havde redet den, så havde jeg slet ikke kommenteret det..


  • #59   1. jun 2014 Har dog flere, der ville have gjort det samme som mig ud fra de symptomer hun har haft. Jeg er færdig med at diskutere med dig, Maria.

  • #60   1. jun 2014 Vi diskutere skam ikke smiley det her er langt fra en diskussion, jeg har blot fortalt dig mine erfaringer og hvad jeg havde gjort og synes du burde have gjort, ingen diskussion smiley

  • #61   1. jun 2014 Jeg tror folk misforstår mig. Ellers udtrykker jeg mig ikke klart nok; jeg siger ikke, at en hest ikke kan have en skade (eks i ryggen) uden at vise det, men jeg siger, at hvis hesten har en skade, som gør så ondt , at det er alvorligt, så viser den det.
    Når man har en forstuvet fod er det ikke muligt at spille skuespil - det gør ondt at lægge vægt i = haltning.

    Jeg har ofte hørt om, hvordan eksempelvis rideskoleponyer har været slidt op af en skulderskade, men så siger jeg: Hvis den skulderskade ikke har gjort så ondt, at hesten ikke ville kunne tage et skridt, så havde den også vist det. Det er præcist det samme som mig - jeg har en ret alvorlig rygskade, men den gør ikke så ondt, at jeg ikke kan stå ret smiley


  • #62   1. jun 2014 Amanda
    nu har jeg set og hørt om heste med så alvorlige ting som det ikke burde være muligt at skjule men hvor de har skjult det..
    F.eks. min dreng som havde en forvridning, det kan sammenlignes med en forstuvet fod, og det var ikke i mild grad, men han viste det ikke, før han kom i longe, med det dårlige ben ind mod mig, så det lagde så voldsomt et pres på at den blev nød til at halte, men han gjorde det stadig kun minimalt..

    Så det er muligt at spille skuespil jeg gør det også selv nogen dage burde jeg ikke kunne stå på mit knæ hvis man spørger lægerne, men alligevel går jeg som normalt for ikke at vise andre at jeg har smerter..

    Men nu var pointen ikke om den viste om den havde ondt eller ej for det viser den ved at den er øm når man røre den, pointen var at det ikke er at jeg mener ikke det er fair at smide 50kg + oven på en hest som har hævet ben og tydeligvis er øm..

    Ja nogen skader kan det være godt at ride/motionere hesten, men så længe der ikke har været dyrelæge over det ville jeg aldrig lade andre fortælle mig at jeg bare skulle holde den i gang..


  • #63   1. jun 2014 Eller lade andre fortælle dig, at den ikke skal holdes igang smiley
    Så længe hesten ikke er ved at dø, så ser jeg ingen problemer i at ride, men det må hun selv om. Hvis den ikke halter helt vildt, så synes jeg ikke det er fair at andre at pege fingre og rette. Nogle ville gøre anderledes, det er fint, men hold det til jer selv.

    Mht til det med smerte, så er dette min sidste kommentar: Det er og bliver et faldt udsagn for mig, medmindre jeg får KONKRETE beviser. Smerte har en klar, fonetisk betydning - intet kan bevise (udover kropssprog) i hvilken grad hesten har følt "smerte". Og hvis du står med en forstuvet fod en dag, så prøv lige engang at træd vægt i. Det kan ikke "spilles" væk, at det gør ondt. Det er kroppens naturlige mekanisme at fjerne vægten igen hurtigst muligt - sådan er det med alle dyr - heste, hunde og mennesker. smiley den med skuespil holder ikke og nu lukker jeg computeren ned og skrubber ud for at bruge tiden på at passe min hest frem for at fortælle andre rigtig og forkert (fornem ironien smiley ). God dag til jer alle.


  • #64   1. jun 2014 Nej jeg ville kontakte dyrelæge og spørger hvis man vil vide hvad man skal gøre.. der er jo ingen der siger dyrelægen behøver komme ud, men bar spørger det er gratis i hvert fald ved min dyrelæge..

    Hun må helt selvom hvad hun gør, om hun så rider og springer og hvad hun har lyst til bestemmer hun skam helt selv, men jeg synes bar ikke det er fair ligegyldigt om det så bar er skridt 5min.
    Jeg peger ikke fingre, eller retter jeg siger min mening det er noget helt andet og det forum er til..

    Glæder mig til du en dag står med en hest som ikke viser smerte, og du så rider dyret og det bliver værre af det og du så opdager hvor meget du har ødelagt smiley ej sorry men bliver lidt harm over at du ikke lytter til erfaringer, men bar holder på det, for jeg har oplevet det flere gange, heldigvis kun 2gange med egne heste men set det og hørt det flere gange ved andres heste..

    Jeg havde en kraftigt forstuvet fod i julen, så slemt at jeg ikke burde kunne stå på den og havde os voldsomme smerter og havde mest lyst til at sætte mig ned og tude men da jeg var på en skole og skulle hjem på en eller anden måde måtte jeg bide hver en smerte i mig og bar gå alligevel..

    Og den var altså så hævet at sko var umulige at have på, og gik på det midterste stykke af foden, i stedet for træde puderne..

    Så jo skuespil holder og er set uendeligt mange gange


  • #65   2. jun 2014 Som afslutning på det hele har dyrlægen været her i dag. Det er en reaktion i lymferne. Hun har fået medicin og skal have metacam de næste 6 dage, mens han anbefaler jeg stadig holder den i gang.

  • #66   2. jun 2014 Dejligt at høre du har fået dyrelæge på, og fået dens syn på det
    Held og lykke med den fremover


  • #67   4. jun 2014 Jeg ville egentlig ikke have svaret på det du skrev, Maria, men jeg bliver selv utrolig harm over det du skriver. Jamen, mange tak, øhhh?
    Erfaringer. Du har DINE erfaringer, jeg har mine - så jeg lytter skam, men det gør du jo så til gengæld ikke. Så harm, jo tak, jeg bliver da selv harm af at få smidt den der i hovedet?? Men tusind tak fordi du håber dit og dat, det er jeg sådan set ligeglad med. Jeg kan læse min hest og se, hvornår hun har ondt. Har jeg mistanke om, at hun har ondt, så kontakter jeg en dyrlæge. Synes godt lige folk skal tænke over hvad de svarer tilbage - det gælder sådan set over alt. Du skriver dine erfaringer, jeg skriver mine. Rigtig, rigtig god onsdag, må solen skinne ekstra meget på dig og dit humør.

    TS, hvor er det dejligt du fik svar. Hvordan går det efterhånden med hende? smiley


  • #68   4. jun 2014 Synes benet er faldet lidt, så det går den rigtige vej smiley hun er eller ikke så øm omkring det, og gik rigtig fint på benet i går! smiley

  • #69   4. jun 2014 Hvor dejligt!! Held og lykke med hende smiley

  • #70   4. jun 2014 Mange tak smiley

Kommentér på:
Hævet ben efter slag

Annonce