{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.993 visninger | Oprettet:

CAIR system i Bates {{forumTopicSubject}}

Hej smiley

Kigger på en Bates sadel, men CAIR system, og EASY-CHANGE.
Sad så og tænkte på, jer der har sådan en, skal de så ikke omstoppes? Og hvor tit har i sadelmager ude for at passe den til? (og hvad giver i for sidstnævne?) for de skriver jo det kun tager et par minutter at tilpasse den, så det må sådan en sadelfitter/mager da hurtigt kunne måle og passe til... smiley

Mange tak smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  CAIR system i Bates
  • #1   20. jul 2014 Tilpasser dem selv og nej den skal ikke omstoppes da cair er luftpuder... disse kan dog punktere, men har kun kendt en enkelt der har oplevet dette...
    ved de nye batesmodeller kan man få nogle kiler at ligge op under puderne hvis den eksempelvis ligger i bagvægt smiley


  • #2   20. jul 2014 Du kan selv skifte bommen i sådan en sadel, og da det er med luftpuder skulle det ikke være nødvendigt med tilpasning. Man kan som skrevet få kiler til at ligge i.
    Jeg har dog hørt om adskillelige der døjer med puderne punkterer og laver skader på hesten. Har selv brugt en isabell werth engang da jeg havde både hest og pony. Den fungerede fint. Men kunne dog ikke finde på at købe en igen, efter jeg har oplevet hvordan de kan ødelægge hestens ryg ad hvis de punkterer.
    Men det kan selvfølgelig også være de har været meget uheldige dem der har oplevet det her omkring.


  • #3   20. jul 2014
    Den tilpasser sig ikke som en bomløs, så derfor skal den stadig tilpasses så og sige :o) Mener at have læst, at man kan få mere luft i puderne hvis man har haft den noget tid, så tænker der stadig skal tjekkes op på den.


  • #4   20. jul 2014 Man kan selv skifte luftpuderne i sadlen. Man kan skille sadlen ad ved kopfjernet og åbne hele bommen. Derved kan man komme ned til luftpuderne. På den måde kan man selv tjekke om puderne er blevet skæve og de er nemme at skifte selv, hvis man skulle risikere at de punkterer. På de nye modeller kan man som de andre har skrevet, ligge nogle kiler i for at løfte sadlen bagtil. Der er sådan nogle lommer eller sådan noget, hvor man kan ligge dem i.
    Tror ikke man kan fylde mere luft i puderne, da meningen med puderne skulle være, at de selv former sig efter hestens ryg. Altså luften fordeler sig i puderne, så sadlen slutter til på hestens ryg alt efter hvordan hestens form er.


Kommentér på:
CAIR system i Bates

Annonce