{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
971 visninger | Oprettet:

Problemer med at dreje {{forumTopicSubject}}

Hej alle

Jeg har en unghest, som altid har haft lidt problemer med at dreje. Han er 5 år gammel, men har ikke været redet så meget pga. en gammel hegnskade. Skaden er nu helet 100 % og han er ren i røntgen, scanning og bøjeprøve.
Jeg har været på ferie på Bali/Borneo i det meste af maj, så jeg satte ham i ridning hos min underviser, for at han kunne komme lidt i træning.
Jeg har altid slået det med at han ikke drejer så godt hen med at han bare ikke har lært det ordentligt endnu. Men min træner synes, at han er mistænkeligt stiv og siger:

"Han er utrolig stiv, især på venstre volte hvor man næste ikke kan bøje hans hals uden han stiver den MEGET! Hans drej fungerer ret fint i skridt, men den var næsten ikke eksisterende i traven. Det går nu bedre efterhånden, men jeg undrer mig over han er så stiv."

Jeg overvejer nu, om jeg skal smider ham en tur på Højgaard for at blive tjekket, men jeg undrer mig bare, for han burde altså ikke fejle noget. Min "normale" dyrlæge, som er benspecialist og kiropraktor har for 9 mdr siden erklæret ham 100 % rask, og han har været i røntgen og er scannet i benene og har været i bøjeprøve, så benene burde være ok.

Så mit spg er, har I prøvet at have en hest som stivede halsen/kroppen, når man ville dreje? Og fandt i ud af hvad det skyldtes? Han har en helt ny og tilpasset sadel, så det er ikke det.. Og jeg rider uden bid, så det ik biddet han går imod..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Problemer med at dreje
  • #2   23. maj 2012 Astrid: Ja, det undrer mig bare, at min normale dyrlæge ikke har set det så.. For han har været til scanning og halthedsundersøgelse hvert halve år siden han var 3 år gammel, da jeg har holdt rigtig godt øje med hans benskade.. Så han har hvert halve år været til undersøgelse i longe og trukket på hård og blød bund og hele pivetøjet..
    Min underviser er forresten også massør, så det ik musklerne.


  • #3   23. maj 2012 Line: De har en dyrlæge/kiropraktor på Højgaard og er generelt rigtig dygtige smiley

    Min normale dyrlæge har skiftet job, så hun er nu ikke længere praktiserende dyrlæge..
    Og problemet med at dreje har han haft altid. Det er ikke opstået indenfor de sidste 9 mdr. Han er bare kun redet sporadisk fordi benskaden hele tiden brød ud igen.






  • #5   23. maj 2012 Hvis de f.eks. er stive i højre side, så kan det godt være venstre side de har ondt i..

    Det undre mig bare hvis han gerne vil dreje i skridt... Alle heste har jo en " dårlig " volte....

    Drejer i ham i tøjlen? Eller har i lært ham at dreje for udvendige ben? - Det sidste er oftes mest behageligt for hesten, og det er den eneste måde min pony bliver drejet på smiley Men tænker nu også din beridder nok skal vide hvad han laver, men det var bare et forslag smiley


  • #6   23. maj 2012 vil han f.eks. gerne bøje hovedet til begge sider, hvis du får ham til det, med en gulerod i hånden ? smiley

  • #7   23. maj 2012 Anna H:
    Ja, der er umiddelbart ikke noget problem fra jorden. Det eneste jeg kan komme i tanke om er at han havde en periode på en mdrs tid for ca. 5 mdr siden, hvor han var sur i longen, hvilket undrede mig, da han ellers er en meget glad hest. Min træner anbefalede at jeg holdte en pause med longe, så det gjorde jeg, og så holdt han op med at være sur..

    Og som yngre fattede han slet ik det med at dreje, der stillede han sig og lavede sidebevægelser i stedet for at dreje. Vi drejer ham kun på tøjlen pt, da min træner går ind for at lære hesten en ting af gangen. Dvs først tøjlen og så kommer benet på senere..

    Og han laver ikke numre under rytter, som man ville tro han ville gøre, hvis det gjorde ondt. Han er ligesom bare meget stiv og vil hellere lave sidebevægelser end at dreje.


  • #8   23. maj 2012 Min kan sagtens have problemer. Diverse låsninger. At der var kiropraktor på for længe siden er ingen garentii, et forkert rul på folden, og de kan få sat sig skævt både i nakke og andre steder. Nu kæben har været et problem, kunne man frygte den har spændt op pga dette, je ville nok få den gennemgået af ostopat eller kiropraktor god bedring med den.

  • #9   23. maj 2012 Tine C: Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår hvad du mener.. Kæben?
    Desuden har han aldrig ville dreje, jeg har haft ham i 3 år og sidst han blev tjekket er 9 mdr siden.. Så det er ikke noget nyt. Har bare aldrig haft fokus på det, da hans ben var ret kritisk, så det med at dreje har virket lidt irrelevant indtil nu.


  • #10   23. maj 2012 Kender jo ikke din underviser, min bruger rider klassisk dressur, altså tingene skal virke fra jorden, og så føre man det op og kan ride det.
    Fint han ikke kræver for meget af hesten, men vægt ben osv er jo med til gøre hesten forstår man vil dreje, og tøjlerne er kun med som minimal støtte! Ikke for man reelt skal bruge dem til at dreje hesten. Men det måske bare mig, og min måde at lære og ride på.


  • #11   23. maj 2012 Min underviser er klassisk/akademisk. Hun er uddannet hos Bent Branderup og BBH.

  • #12   23. maj 2012 Det kan virkeligt være mange ting. Det mest oplagte er en låsning. Min har haft og set flere med det. Måske din kiropraktor har ovetset det da han tjekkede hesten. Kan også være den har en svagere siden end andre, og når denne ikke trænes vælger den altid den anden side. Altså blir denne stærkere og den anden svagere.

    Har i tjekket syntes, hvis den ser bedre på det ene øje, kan den have tindens til hellere at ville have dette øje udvendigt.

    Havde ikke set problemet var der før det med kæben. Men ville stadig få en og gennemgå hesten. Koster normalt omkring 700 kr for 1 gang af dem jeg har haft ude. Og billigere end at få dem sendt ind til dyrlæge. Men ja jo helt op til dig, hvad du hælder mest til at tro der i vejen.

    Obs går hesten skævt, kan smeden tit se det på hovene.


  • #13   23. maj 2012 Ok det ham jeg bruger også! Mærkeligt så hun starter med kun at dreje i tøjlen. Men skal jeg jo ikke gøre mig klog på.

  • #14   23. maj 2012 Han har aldrig fejlet noget med kæben? Han var i hegnet og smadrede et bagben..
    Han går ikke skævt, min smed kiggede på for to måneder siden.

    Det eneste jeg kan komme i tanke om er at han enten har låsninger, at han ikke fatter drejesignalet, eller at hans bagben driller igen (selvom det skulle være helt i orden).


  • #15   23. maj 2012 Altså min smed så ham i bevægelse osv for 2 mdr siden. Han får smed hver 6 uge og har sko på forhovene, da han slider dem ned.

  • #16   23. maj 2012 Umiddelbart, så ud fra min egen sunde fornuft og som du beskriver det, vil jeg ikke tro han har ondt. Måske han bare er lidt stiv og har en dårlig volte, som er Heeeeelt normalt, smiley

    Det jeg ville prøve (hvis du vel og mærke ikke har prøvet det), ville være at når du ved i skal over på den " dårlige volte " og drejer ham, så ville jeg, lægge udvendige ben til, faktisk ligge det lidt længere tilbage end normalt, støtte op med indvendigt, og støtte godt op på udvendige tøjle, også dreje ham med indvendig smiley Det plejer at hjælpe rigtig meget, måske trykke lidt og slippe lidt med udvendig, for ligesom at " vise ham " at han skal vige lidt mod indvendig, og ikke skyde sig ud af din schenkel.

    På den måde støtter du din hest rundt, og give ham den hjælp han har brug for, når han så begynder at vige og dreje korrekt, så roser du ham blidt med stemmen og stopper med at trykke med udvendig, da det så er hans " ros ". Det finder han rigtig hurtigt ud af smiley Så ville jeg øve det til begge volter smiley


  • #17   23. maj 2012 Tina C, jeg går bestemt heller ikke ind for at dreje hesten med tøjlen og da jeg tilred min hoppe sidste år, lærte jeg hende at dreje med benene smiley

    Men vi gør jo alle sammen tingene forskelligt smiley


  • #18   23. maj 2012 Gad vide hvor jeg har fået læst det med kæben! Mærkeligt sorry.

  • #19   23. maj 2012 Det med tøjlen lader jeg min træner bestemme. Jeg rider ham uden bid (i kapsun), havde jeg redet ham med bid, så havde jeg heller ikke ville styre ham med tøjlen. Men nu hvor jeg rider uden tænker jeg nå ja, det skader jo ikke og det er vel godt for noget, siden det er det min veluddannede underviser siger jeg skal smiley

    Overvejer også bare at få en kiropraktor til at se på ham. Det bare lige det hvilken.. synes det er lidt en jungle, og de kan jo gøre mere skade end gavn, hvis man er uheldig..


  • #20   24. maj 2012 Jeg har nøjagtigt det samme problem med min smiley Problemet her er bare, at han ikke er særlig smidig og derfor træner vi det bare igen, igen og igen. Så det burde blive bedre, jo mere smidig din hest bliver.

    De behøver ikke have ondt, fordi de skyder skulder eller ikke er særlig gode til at dreje, men de kan selvfølgelig også have ondt.
    Men eftersom du næsten lige har fået ham tjekket, tror jeg bare ikke det er dét.
    Prøv at se min video der hedder ''Fra ustyrlig til tillidsfuld'', der rider jeg ham, og du kan også se han har svært ved drejesignalet.
    Min underviser har lært mig hvordan jeg skal løfte hånden op og derefter ud til siden, med tommelfingeren længst ude, og det gør det nemmere for ham at dreje og mere ''luft'' på volten.

    Han har også lige haft kiropraktor smiley

    Held og lykke!


  • #21   24. maj 2012 Sofie: Sjovt, det er præcis som at se min hest i "fra ustyrlig til tillidsfuld". Han "dreje" på helt samme måde.

    Sagde kiropraktoren noget om din hest? Andet end at den ikke er smidig...


  • #22   24. maj 2012 Hun sagde bare at jeg skulle træne en masse versader og travasader med ham, for at smidiggøre ham mere smiley


  • #23   24. maj 2012 Det er altså også vigtigt at du støtter ham rundt i volten med dine schenkler, og din udvendig hånd. Man drejer jo ikke bare en hest smiley

  • #24   25. maj 2012 Anna H: Mange tak for dine råd.
    Jeg har dog allerede to trænere, som underviser mig (og ikke bare hjemmehyggetrænere, prof trænere, hvordan den ene er akademisk træner uddannet hos BBH og Bent Branderup og den anden er en af de international top-springrytter). Jeg bruger oceaner af penge på min dumme hest haha, også på undervisning.

    Jeg lader dem om at bestemme, hvordan jeg drejer ham. For jeg tænker at ryttere af den kaliber ved bedre end jeg gør og at de har en grund til at de beder mig om at dreje ham som de gør smiley De har trods alt til sammen tilredet hundrevis af heste og har derfor en del mere erfaring i den slags end jeg. Han er svær at dreje fordi han er stiv.. ikke fordi han får forkerte signaler. Og hvorfor han er så stiv, skal jeg jo så have opklaret...


  • #25   25. maj 2012 En hest der er i starten af din uddannelse skal kunne dreje for tøjlesignal alene. Man blander aldrig signalerne sammen på en hest, der har svært ved at dreje.

  • #26   28. maj 2012 Det er jeg ikke enig i Sofie. Jeg mener at man HELE vejen igennem hestens uddannelse, give den de samme signaler. Så den ikke bliver forvirret. Det samme ville være hvis du startede med at lære din hun at sit var dæk, også bagefter lavede sit om til sit, det bliver den bare endnu mere forvirret af. Men ja, vi gør alle tingene forskellige smiley

    For det andet, så vil din hest skyde skulder i trav, hvis du bare drejer den på tøjlen, derfor støtter man op om udvendig ben og tøjle smiley

    Men held og lykke smiley


Kommentér på:
Problemer med at dreje

Annonce