{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

en god historie

139 visninger | Oprettet:

opfordret af Sarah Emilie vil jeg dele en heste historie med jer andre. Jeg har nemlig i årevis troligt fulgt med i jeres status opdateringer uden at være aktiv herinde og synes det er hyggeligt at der deles så meget. Så jeg vil gerne for en gangs skyld byde ind.

Jeg brugte 1.5 år på at hjælpe en kvinde (billederne er lettere slørede for hendes privatheds-skyld) som døjer med angst og andet der kan udfordre hverdagen, med en smuk barockpinto; som hun havde købt som rå forsømt unghingst uden at have større heste erfaring. Hun bor på en gård på landet.
Jeg kalder ham i denne historie Tally.

Tally var en sølle én da hun modtog ham, men hun havde gjort et flot stykke arbejde med at få ham fin kropsmæssigt, men han var en problem hest som ville sparke, bide, og var svær at håndtere.

Heste ejer har social angst, og havde derfor ikke nemt ved at hente hjælp udefra, og ville ikke at Tally skulle videre igen til nogle andre da han var så ustabil. Et fornuftigt valg, for han var en farlig stor hest på det tidspunkt at sende videre og det ender sjældent godt med den slags i hvert fald i Tallys tilfælde ville det ikke være forsvarligt at sende ham videre.

Jeg bliver af en bekendt opfordret til at besøge dem, Tally er planlagt til aflivning på det tidspunkt. Jeg tilbyder heste ejer at hjælpe, jeg besøger dem ca. 6 timer om måneden ialt fordelt på mindre besøg. I små bitte bidder begynder vi forfra med grundtræning af Tally, først skal han læres at trækkes med, hun øvede også løft af hove. Dernæst det næste, og næste, vigtigst er at det er sjovt og hyggeligt og venligt konsekvent. Tally vrinsker når han ser at jeg kommer, han elsker at 'lege' med os.

Hver gang var der en lille 'lektie' til næste gang. Hesteejer vil virkelig sin hest og i overraskende fart udvikler både hest og hesteejer sig. Efter 3 måneder var hesteejer på ryggen af ham, efter 1.5 år rider jeg selv rundt på landevejene på ham og nyder sommervejret. Hesteejer nyder også meget at kunne ride ham. Hun havde redet som ung men holdt mange års pause.

Jeg har erfaringen til at guide hesteejer igennem, hun har en kvik og smuk hest, og hun ville virkelig gerne og lagde en masse indsats i projektet.

Den dag idag er Tally ikke længere farlig, han er ridbar, og håbdterbar; dog stadig en enmandshest som hesteejer har glæde af den dag idag.

I et stabilt, kærligt tempo rykkede vi skridt for skridt hen imod noget, som blev rigtig godt.

Jeg hjælper ikke med Tally mere, men glæder mig meget over at det lykkedes- med ham : )

Eva-maria J
| 0 år | Oprettet: 8. aug 2022


Kommentér på:
en god historie
Annonce