{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Morbus Scheuermann - min sygdom

11.100 visninger | Oprettet:

Som en del efterhånden ved, har jeg ikke redet som jeg selv gerne vil, siden juni 2008. Jeg har prøvet enkelte ture på diverse heste/ponyer, men har måtte konkludere hver gang, at det ikke er muligt for mig, da jeg ender i et smertehelvede hver gang.

Jeg tager 12 smertestillende piller om dagen, må ikke ride, skal opereres og har generelt slet ikke det liv jeg gerne vil have. 5. oktober er jeg sat til at blive opereret. En 10 timer lang operation. Jeg HÅBER at jeg kan komme til at ride igen et års tid efter operationen, og lægerne ser positivt på lige præcist dét ønske :)

Her vil I kunne læse lidt om sygdommen, se billeder (også af mig, og der kommer flere med tiden) og stille diverse spørgsmål hvis I ønsker det :)

Om Morbus Scheuermann; Morbus (latin, sygdom) Scheuermann er opkaldt efter en dansk røntgenlæge, som første gang beskrev sygdommen i 1920. Man ved ikke, hvad årsagen er til lidelsen. Vi ved, at det for en del er arveligt, og vi ved også efterhånden, at det ikke hænger sammen med rygbelastning under opvæksten.
- altså, Morbus Scheuermann er en skæv ryg.

OPDATERING EFTER MIN OPERATION;
Operationen gik helt efter bogen, så der er intet at klage over der. Men hold da op, en omgang smertehelvede jeg har været vidne til ;s Det gjorde så hamrende ondt efter operationen, og her næsten 14 dage efter, har jeg stadig vilde smerter. Jeg tager rigtig meget smertestillende, som har taget min appetit. Jeg bliver ved med at tabe mig, kan ikke komme af med afføring, og har det ikke såå fedt. Men det er "meget normalt" de første par dage. Håber dog snart jeg er på toppen igen.

Lægerne har rettet min rygsøjle ud, så den ligner alle andre normale rygsøjler :)

Nye billeder fra hospitalet!

Kommentér på:
Morbus Scheuermann - min sygdom
x