{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser Jari van de Lindedijk [Himmelhest] 1995

2.404 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Malene M
Kvinde | 38 år | Oprettet: 18. dec 2007


Frieser Jari van de Lindedijk

Fødselsår:
1995
Højde:
168
Temperament
Rolig med tendens til opmærksom og ude på ballade ;-)
Gangarter
Skridt - god
Trav - rigtig god
Galop - fin
Stævner
Han har startet LA1-2-3-4 med ejer og gået flere shows og optog.
Er også tilkørt.

Nu har vi været afsted til stævne første gang sammen :-).

Broholm 26. marts
Dommer: Anne Saksø Larsen

LC1: 63.75 % 2. uplaceret
LC2: 58.70 % (nr 10 ud af 15).

Jeg havde lungebetændelse og red på pencilling og panodil så jg er mere end tilfreds med resultatet :-)

Stamtavle
Jari er STER vallak

Far: Melle 311
Mor: Edoline 198376230
Mf: Jochem 259

Resultat IBOP 2007:
Prøve 1:
Skridt: 6,5
Trav: 6,0
Galop: 7,0
Bæring, ect: 7,0
Overgange: 6,0
Egnethed dressur: 6,5
Sum: 71,5

Prøve 2:
Skridt: 6,5
Trav: 6,0
Galop: 7,0
Bæring, ect: 7,5
Overgange: 6,5
Egnethed dressur: 6,5
Sum: 73,5

Han fik dagens højeste score i galop og en masse rosende ord med på vejen :-)
Køn
Vallak
Bemærkninger
Jari er min part og har været det siden efteråret 2009. Jeg har ejers tilladelse til at oprette ham.

Jari er en skøn gadedreng som ikke er sin alder bevidst :-).
På staldgangen er han super sød og står aldrig bundet. Af og til går han dog lidt frem, hvis jeg går fra ham og rundt om hjørnet, så står han og kigger efter mig og når jeg så vender mig om og går tilbage, skynder han sig at bakke på plads og ser meeeeeget uskyldig ud :-).

Han elsker at blive soigneret og begynder allerede at lægge hovedet på skrå, inden striglen rører hans hals :-).
At blive gnubbet er det bedste han ved simpelthen :-D. Sommetider kan det være en udfordring at soignere ham, da han er et stort nussehoved og ofte puffer min hue af og snøffer mig i håret når jeg når ned af forbenene med børsten :-).

I naturen er han meget opmærksom og lidt af en tumling, men ikke dum, bare ivrig efter at få det hele med og KAN man nu lade sig skræmme lidt som undskyldning for at lege hingst, så gør han det :-).
I dressuren er han super, han er godt uddannet, men jeg kan desværre ikke få det bedste frem i ham pga min skade, men det kan ejer heldigvis.
Han er knap fremadgående, men når det tager ham, spurter han afsted og viser sig frem og leger vild, især hvis der er andre i hallen

I stedet for dressurtræningen er jeg den som laver nogle afvekslende ting med ham, løsgørende øvelser, gå ture, bomtræning, løsspringning og spring.
Ejer har modtaget springundervisning på ham i to sæsoner for år tilbage, så han kan godt, men er ikke så god til det.

Jari er den hest som har overtaget Miras plads som genoptrænings hest og jeg er utrolig glad for ham.
Jeg har efterhånden mødt en del heste gennem mit hesteliv, men ingen hest er så tydelig i sin kommunikation og så egen som ham og jeg er faldet hårdt for racen og især ham.

Han er efterhånden en ældre herre, men jeg håber at få glæde af ham indtil han skal pensioneres :-)

OPDATERING DEC 2010.

Jeg har nu været Jaris part i 14 måneder og sikke tiden flyver afsted.

Vi har sprunget tre gange og endte med et spring på 90 cm hvilket jeg er meget stolt af, da hans teknik og evner ikke er særlig god/stor ;-).

Ejer stoppede med at ride ham i sommers pga. tidsmangel, så nu har han kun én rytter og det er mig :-).
Jeg får desværre ikke redet så meget som jeg gerne vil pga. studier, men to gange i ugen kommer jeg gerne afsted.
Fra det nye år skulle det gerne udvides til mindst to-tre gange i ugen og gerne mere for har nemlig planer om at starte stævne på ham d. 26 marts på Broholm.
Vi skal starte en LC1 og en LC2 og der er meget der skal på plads inden, så som overgange, skridt (uden at gå i stå) og almindelig lydighed.
Så vi træner en masse skridt, riden inden for hovslaget, slangegang, bøjningen og sidebevægelser og jeg tror faktisk på at vi kan ride til en godkendelse i begge programmer.....med mindre jeg glemmer programmerne :-D.

OPDATERING JANUAR 2011.
Jari faldt desværre om på folden d. 2. Januar med et uforklarligt krampeanfald.
Der gisnes om epilepsi, men dette er vist trukket tilbage igen af dyrlægen.
Blodprøver har ikke kunne give et svar på hvad der skete eller nogen diagnose på hvad han fejler, men vi håber at et kiropraktor tjek kan afsløre om der er noget med hans nervebaner.
Kan ikke ride så længe han ikke er diagnostiseret, da jeg ikke tør løbe an på at det ikke sker igen og skulle det ske under rytter kan det jo ende meget ulykkeligt.

Såfremt han ikke bliver diagnostiseret, må vores samarbejde desværre stoppe, da jeg har brug for ridningen til træning af min ryg, men jeg håber inderligt at kunne fortsætte som hans rytter.

OPDATERING feb.
Jari er fuldstændig rask :-). Han havde heldigvis kun selen mangel og det er der styr på nu :-).
Vi er derfor gået i hård træning frem til stævnet d. 26 marts.
Har en plan for hvilke stævner vi formentlig skal starte i år, men skriver den først herind når jeg er helt sikker.
Indtil videre glæder jeg mig meget (og gruer for) vores første stævne sammen :-)

MARTS 2012

Så er der gået e t år siden sidste opdatering og der er ikke sket så meget udover at vi er blevet ældre og det viser Jari også tegn på efterhånden.
Det sidste halve år ha jeg kun redet ham en gang i ugen da jeg kan mærke, at han var blevet træt af den intensive træning vi havde hen over forår/sommer 2011.
Han gider ikke sandkassen længere, men er alligevel glad for at blive rørt og han kommer stadig galoperende hen til mig på fold hver evig eneste gang jeg kommer derud :-) <3.
Jari er desværre alt for nervøs anlagt til at jeg tør ride ham ud på tur alene så afvekslingen i sandkasse ridningen bliver kun til nogle korte (dog oplevelsesrige) ture i plantagen som ligger op til ejers grund.
Forleden lavede jeg noget bom træning med ham i longen og han gjorde et helhjertet forsøg på at forstå udfordringen, men teknik og forståelse for spring er slet slet ikke noget han har......desværre.
Heldigvis havde han det rigtig sjovt og det var skønt at se den gamle tosse, gå sådan ind for noget som han slet ikke kan finde ud af :-D.

Jeg har overvejet op til flere gange at skifte ham ud med en god springer, da jeg savner at springe, men jeg kan ikke helt undvære ham.

Må dog indrømme at tankerne har været mere og mere konstante den seneste måned, da jeg ikke kommer nogle vegne med ham længere og pga hans alder vil jeg heller ikke forsøge at presse ham ud i noget som han ikke gider.

Jeg mangler at få prøvet mine evner af på en hest, som kan lære mig noget og som kan springe og jeg vil meget gerne have en stævnesæson, inden det hele går op i mand og barn ;-).
Håber at finde en stabil springer derude, som jeg kan ride på en gang imellem :-)

JULI 2012

Jeg fandt en rigtig dejlig spring part men nåede desværre kun at ride hende i et par måneder før hun tragisk nok, måtte aflives pga en kodeleds forvridning :-(.
Jari stod straks klar da jeg efter mange overvejelser begyndte at bruge ham noget mere end jeg har gjort det sidste halve år og nu fortsætter vi indtil han selv siger stop :-).

Indtil videre udtrykker han stor glæde ved at blive brugt noget mere og det hjælper stile og roligt på hans balance og kondition.
Udfordringen fremad vil være at variere hans træning så han ikke går død i det, så vi laver alverdens ting pt bla. bomtræning i longe, alm longering, gåture og almindeligt dressur.
Spekulere i om vi skal starte et stævne i september bare for at komme lidt ud, vi har jo kun startet et enkelt og det er 1.5 år siden :-).
Han er stadig og vil altid være manden i mit liv :-) <3.

OPDATERING APRIL 2013.
Jari er nu definitivt gået på pension.
Årsagen er at jeg er gravid og har desværre været meget syg og smerteplaget så Jari er ikke blevet redet siden oktober 2012 og han skal heller ikke sættes igang igen.
Jeg kommer stadig ud til ham og strigler og nusser og det viker til at han stille og roligt har accepteret sin nye status som pensionist :-).
Det var hårdt ved ham i vinters og næsten ikke til at bære at se ham så forventningsfuld når jeg kom, for bare at blive striglet og lukket på fold og se ham stå og undre sig :-(.
Heldigvis har det vendt og han er nu tilpas med situationen og jeg glæder mig til at præsentere ham for vores lille ny når den tid kommer :-).

Min plan er, at finde mig en ny part nså snart baby kan undvære sin mors mad kasser ;-).
Håber at kunne finde en dejlig part med mod på lidt af det hele :-)

September 2015.
Jari blev aflivet i april 2014 - savner ham meget og ofte <3. Han vil altid være min Hingst og sjæle ven <3


Kommentér på:
Frieser Jari van de Lindedijk