{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Rufus [Tidl. hest] 2008

2.641 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Louise ø
VIP
Kvinde | 36 år | Oprettet: 11. jul 2008


Fjordhest Rufus

Fødselsår:
2008
Højde:
140 cm, målt august 2012

141 cm, målt marts 2013
Temperament
Meget rolig og kold i hovedet for en ung hest. Kan dog være vågen til tider, men ikke noget problem. Kæmpe nussehoved, og også tiltider en smule doven at ride. Har sit helt eget tempo :)
Gangarter
skridt: Middel. God skridt, træder godt over og er meget behagelig at ride

Trav: Over middel, rummelig med minimalt rygsving, træder godt over. Meget behagelig.

Galop: over middel. stor og rummelig. Meget behagelig at sidde i. Man har absolut ikke fornemmelsen af at sidde på en pony.
Stævner
Ingen endnu.

Stamtavle
Far: Rånn
Mor: Marika
Morfar: Fender.
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Absolut lækker og sød vallak jeg fik hjem igår d 6/6-2012.
Han kommer fra Nordjylland, og har efter forrige ejers udsagn (som kørte ham den lange vej her til fyn) taget turen på ca 4 timer, uden at vippe et øre. Han stod også helt stille i traileren og ventede 10-15 min, indtil vi læssede ham af. Han hverken vrinskede eller rørte på sig på trods af at de andre stod og kaldte på ham på folden lige ved siden af.

Jeg har brugt lidt tid på at nusse med ham, og har opdaget at han er en kæmpe nussetrold. Vil vældig gerne have opmærksomheden, og så er han glad for lynlåse, han havde ihvertfald meget travlt med den på min jakke her til eftermiddag.

Det næste stykke tid skal vi lære hinanden at kende, og så forventer jeg at ride ham op til lidt jagter og stævner på hyggeplan, i fjordhesten DK.

8/6-2012
Første ridetur er her til aften vel overstået, Det gik over al forventning, halvanden times ridt ved vej og skov sammen med tre andre. Han er helt kold, glor ikke på noget, og er der alligevel noget lidt farligt så viger han bare let uden om men ingen voldsomme reaktioner.
Han er frisk at ride, let tændt, men stadig rolig og styrbar. Vrinsker en del, og er meget obs på folde med andre heste, sætter farten op men helt styrbar, Ingen panik. Bare glæde over alle de potientielle kammerater vi red forbi.
Fik prøvet alle tre gangarter, så det har bare været en kanon tur. Red også for løse tøjler noget af vejen og mens vi skridtede af.
Så jeg er super glad.

20/6-2012.
Anden ridetur er taget med Rufus, Det gik rigtig fint. Han er stadig meget glad når han ser andre heste på folde, men det er ingen problem. Vi fik redet sammen med anden hest og også alene, han er ikke panisk alene, noget mere vågen, men ikke noget vvoldsomt, han blev forsrækket et par gange, men han stikker ikke af. Så rigtig god tur.
Er så stolt og glad for at jeg hele tiden havde ro på mig selv, og at jeg føler at jeg kan stole på ham. Men vi skal have trænet stopknappen, den virker ikke alt for godt når han bliver ivrig, men det skal nok komme.
Så glad for min gule hyp.

Vægt med målebånd 1/7 2012: 360 kg. Han må godt tage lidt på og sætte mange flere muskler.

6/7-2012
Havde smed i dag, han drillede lidt, men ingen problem, så han er ok nem ved smed, dejligt.
Vi får redet nogen ture i øjeblikket, og det bliver bedre gang for gang. Jeg føler mig virkelig tilpas på den lille gule.
Han står også fint på staldgang alene, det er et stort plus, og har lagt mærke til at han er meget stille og forsigtig når mine børn er omkring ham. Det er et stort plus, da de gerne vil være med i stalden en gang i mellem.

7/7-12
Har været på ridebane i dag, Men det var alt for varmt, og han var næsten ikke til at drive frem. vi fik dog arbejdet lidt og vi fik travet over et lille kryds nogen gange. Så fin tur :)

17/7-12
Læssede Rufus i trailer i dag, og kørte ud til Maria. Han var ikke meget for at gå i traileren, men han blev overtalt. Vi red langtur med Maria, katja, og Cecilie, og vi kom igennem skov, ved vej, over broer, igennem kreaturlåger og langs vand og ejg må konstatere at han ikke er til at kue, og bare er en pragtfuld ung hest at ride. Og meget nem at tage med i byen.

21/7-12
Red på banen her til aften. Han var betydelig nemmere at ride der end sidst vi var på bane. Han er en frækkert, og vil vældig gerne forsøge at snyde sig mod åbningen. Men vi fik en god træning, han søger godt ned, og er nem at få bagparten med på. Lavede nogen fornuftige øgninger. forsøgte med galop, men som forventet var han helt uden balance. Så det skal trænes, og vi nøjedes med et par langsider. Satte et lille spring op. Det var noget han kunne lide. Han har god teknik og sprang nemt de ca 40 cm jeg havde sat op. Så jeg har fået mig en lille springhest :) Der er håb for vores jagter.

November 2012
Vores mange ture i naturen giver pote. Rufus er nu meget tæt på at kunne gå en fornuftig volte i galloppen på bane. Traven går efterhånden helt uden brok, og han kan sine anspring. Han bliver stærkere hele tiden, og balancen bliver bedre. Vi arbejder meget på at få ryggen op og røven med ind, det lykkes næsten, kan mærke at han efterhånden er godt eftergivende på tøjlen, kommer frem og ned. Dejlige hest.

Januar 2013
Har nu haft Rufus i 6 mdr. og hvilke 6 mdr det har været. Vi er ikke kommet så langt ridemæssigt, men vi er blevet gode venner. Føler at han nyder mit selskab lige så meget som jeg gør ham. Ridningen har stået lidt stille i vinter pga sne og mørke. Men vi hygger i stalden. Og da sneen endelig forsvandt, var vi på tur før jul, han havde ikke været redet i 1½ måned, men der var ingen forandring. Han virkede bare glad for at komme ud.
Man kan mærke unghesten i øjeblikket. Han prøver lidt grænser af, men vi bliver enige om min mening uden større overtalelse, .
Jeg finder langsomt modet og trygheden tilbage på hesteryg igen sammen med ham. Jeg kan stadig få nervøse antræk, men jeg flytter grænser og vinder mine personlige kampe. Så uden tvivl den bedste hest jeg kunne få. :)

16/3- 13
Vægt ved målebånd. 395 kg. Han har sat muskler og fylde. Ligner slet ikke den hest jeg købte i sommers, men det er absolut ikke et minus, han ser knald godt ud, og det vil blive endnu bedre når vi rigtig kommer i gang med ridningen igen.


Kommentér på:
Fjordhest Rufus