{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frederiksborg Lærke fuglebjerg 2007

287 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ditte A
Kvinde | 15 år | Oprettet: 7. jan 2013


Frederiksborg Lærke fuglebjerg

Fødselsår:
2007
Højde:
160 cm. med sko
Temperament
Lærke er utrolig sød og er næsten ikke bange for noget. Hun er 100% trafiksikker men kan så til gængæld glo så øjnene er ved at trille ud og tænde op og blive kugle skør. Hun er skør på den gode måde og er kun til at grine af. Lærke er super samarbejdsvillig og lærenem men også en utrolig svær hest at finde knapperne til. Hun vil altid gøre sin fører glad og tilfreds og elsker at samarbejde om tingene.
Gangarter
skridt: kan variere fra at skridte en hov bagud til at skridte 3 hove over. Det afhænger lidt af om hun er tændt eller afslappet

trav: Lærkes arbejdstrav har aldrig været prangende men når hun får de rigtige øjne på så kan hun løfte benene en del mere

Galop: hun har en stor og rummelig galop hvilket også er hendes bedste gangart
Stævner
jeg har redet lidt LC på hende, men stævner siger mig ikke så meget så det sker ikke så tit.
LC1 67%
LC3 71%
LC3 69%
Stamtavle
Far:
Engkildegårds nugent
Farfar:
Milton torp
Farfars far:
Thor bregnebjerg
Farfars mor:
Maja torp
Farmor:
Nanna langløkkegaard
Farmors far:
Zarif langløkkegård
Farmors mor:
Nitta langløkkegårdii
Mor:
Lisa fuglebjerg
Morfar:
Max attrup
Mormor:
Donna
Mormors far:
Frøy
Mormors mor:
Leica


Køn
Hoppe
Bemærkninger
Lærke blev redet til som 4 års og har derefter stået stille i 3 år. I 2014 fik Lærke, efter en meget voldsom fødsel, et lille hingsteføl ved navn Sixtus Fuglebjerg. Lærke kæmpede en hård kamp og var nær gået bort. Hun var smadret invendig og fik smertestillende dagene efter. føllet lever og Lærke slap med et smadret underliv. I 2015 var jeg nede hos min mormor som i øvrigt ejer hende. Jeg spurgte hende om jeg måtte ride Lærke hvilket hun var tvivlsom på. men jeg fik lov og både min mormor og jeg blev hurtigt forelsket i equipagen. Jeg fik hende hjem i vores stald og begyndte at ride på hende hvilket jeg ikke har fortrudt. 2 måneder efter red jeg championat på hende hvilket var hendes første stævne. Året efter red jeg championat igen hvilket gik uforventet godt. Vi har dog altid haft problemer med at Lærke kommer ud i nogle perioder hvor hun ikke ville sætte tempoet ned og har tændt op hvilket vi ikke kunne finde ud af hvorfor.

jeg begyndte i foråret at få noget longe undervisning af en ved navn Pernille Thiesen (bevægelsesterapeut). Hun fortalte at Lærke havde sit tyngdepunkt meget langt fremme og lagde 75% af sin vægt i forparten, hvilket så har resulteret i at hun "falder forover" og er nød til at løbe for ikke at falde. Men efter et stykke tid i longearbejdet blev hun halt på venstre volte og var halt i et længere stykke tid. Vi fandt ud af, at hun var halt fordi, at vi nu stillede krav til, at hun skulle lægge vægt på det udvendige bagben, altså det højre. Hun ville og kunne ikke gøre det og vi blev enige om at det nok kunne have noget at gøre med føllet i 2014. Vi gav hende derfor bindevævsopløsende medicin samtidig med longearbejdet, og hun er nu, så godt som haltfri. Lærke forbedrer også så småt sine gangarter samtidig med at jeg lærer at ride for minimale hjælpere og hjælper lærke med hendes problem oppe fra sadlen. Lærke er utrolig svær at finde knapperne på, men når man kan finde dem så gør hun ALT hvad hun kan for at tilfredsstille mig.
Hun lærer mig sindssygt meget og jeg er meget glad for hende<3


Kommentér på:
Frederiksborg Lærke fuglebjerg