{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Dixi [Himmelhest] 2002

250 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Berit *Gyldenlysten*
Kvinde | 44 år | Oprettet: 23. maj 2023


Anden særlig race Dixi

Fødselsår:
2002
Højde:
Ca. 145
Temperament
Hjemme i stalden og på marken var Dixi en sød og rolig hest. Men når vi var på tur havde han sig egen mening om tingene.
Gangarter
Dixi havde nogle kanon gode gangarter, men hans galop var det bedste :-)
Stævner
Nej
Stamtavle
Dixi er af eget opdræt.
Dixi er ikke en ren fjordhest, da hans mor ikke var en ren fjordhest.

Dixis stamtavle:

F: Greiing FJH 650
FF: Grei NFJH 1868
FM: Benta N. 14129
FFF: Brynar NFJH. 1774
FFM: Kvålejenta N. 13532
FMF: Fjelleaun NFJH. 1793
FMM: Kitti N. 13661
FFFFF: Freidig NFJH. 1723
FFFM: Runa N. 12516
FFMF: Rogar NFJH. 1643
FFMM: Gubba N 13149
FMFF: Grabb NFJH 1651
FMFM: Gorunn N. 12804
FMMF: Sølve NFJH 1672
FMMM: Luma N 12822

M: Flejka – (Flejkas mor var en fjordhest og Flejkas far var en araber)
Links til Dixis mor Flejkas profil
:https://www.hestegalleri.dk/galleri/389855-anden_saerlig_race_flejka
Køn
Vallak
Bemærkninger
Dixi var det sidste føl fra Flejka og måske også derfor Dixi var eneste ene. Der var nemlig ikke nogen andre heste der kunne ansatte Dixi.
Dixi var en meget speciel hest.

Dixi var utrolig klog hest. Dixi kunne finde på prøvede alt af om det så var hans lås på stalddøren ind til hans boks eller en spand med fodret som der var låg på, skulle Dixi nok finde ud af hvordan man åbnet det.

Jeg har selv tilredet Dixi og lært ham de ting han kunne. Tja….Så er det bare lige det at Dixi havde sine egen mening om tingene, når vi var på landeveje og derfor krævede at man var villig til at "sætte dagsordenen" Jeg ved ikke hvor mange gange Dixi og jeg har tage ”snakken” om hvem der skulle bestemme. Tror Dixi tit og ofte var dødtræt af mig, når jeg ikke overgav mig.

Dixi var utrolig arbejdes villige og godmodig, - men der var også noget specielt mellem Dixi og jeg, som om vi bare høre sammen.

Jeg brugte meget tid på fra Dixi var helt lille at træne horsemanship med ham. Dixi lærte endelig mange sjove ting igennem tiderne. Og jeg gik også turer med Dixi som om han var en hund. Til tider tror jeg også Dixi troede han var en stor hund.

Dixi var kun søde ved andre heste, når det passede ham. Dixi var bedste venner med min shetlænder Shadow (Der kommer en profil med Shadow på et tidspunkt) og så var det de heste som Dixi bare ikke kunne med, og sådan var det. Dixi havde en kæmpestor personlighed.

Dixi har jeg selv har opdrættet

Dixi blev solgt i juli 2009 af personlig grunde, som jeg ikke ønsker at komme ind på her.

Jeg købte Dixi tilbage igen d. 27. maj 2012. En dag, som der ligger dybt i mit hjerte. Da det er et stort ønske og drøm der blev til virkelighed.

Jeg har besluttet mig for at Dixi aldrig mere skal sælges. Han har været en kastebold nok. Efter han har været solgt 3 gange. Først solgte jeg ham i 2008 til en person ved Hals en eller anden grund vil hun ikke havde ham. Så fik jeg ham tilbage og jeg efter et år i juli 2009 valgte at sælge ham igen, til to familier i Nordjylland, som der kun havde ham I et halvt år, hvor han så blev solgt videre til en person på Mors. Og 3 år senere skriver person fra Mors så en besked til mig at jeg må købe ham tilbage hvis jeg vil, hvad betyd at jeg samme dag som hun skrev til mig tog til Mors for at hente og købe Dixi tilbage og nu er han her hvor han hører til.

En dag i september 2019 kom mit liv største chok!
Jeg vil ikke tro at Dixi var syg! For det følges som om vores liv sammen først lige var begyndt, skulle det nu til at sluttet? Desværre måtte min dyrlæge fortælle mig at Dixi desværre havde fået sygdommen Cushings. Jeg valgte at give Dixi fred d. 3. marts 2020. Det var ingen tvivl om at Dixi ikke havde det godt og derfor var der heller ikke andet end at give ham fred. Det var en hård beslut at give ham fred fordi han betød utrolig meget for mig, mere end jeg kunne beskrive med ord.
Kommentér på:
Anden særlig race Dixi
Annonce